Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μελίνα Μερκούρη Αγιά Σοφιά: Μια σπάνια φωτογραφία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μελίνα Μερκούρη Αγιά Σοφιά: Μια σπάνια φωτογραφία

Μελίνα Μερκούρη Αγιά Σοφιά: Στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια των γυρισμάτων της ταινίας Topcapi.

Μελίνα Μερκούρη Αγιά Σοφιά: Την Αγιά Σοφιά είχε επισκεφθεί το 1963 η Μελίνα Μερκούρη, στα πλαίσια των γυρισμάτων της ταινίας Topcapi. Στη φωτογραφία, που δημοσίευσε στο instagram και στο προσωπικό της μπλογκ η Έλενα Μακρή, βλέπουμε τη “μεγάλη” Ελληνίδα μαζί με τον Γάλλο ηθοποιό Μαξιμίλιαν Σελ, συμπρωταγωνιστή της στην ταινία, στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά από την Αγιά Σοφιά.

“Στην Αγία Σοφία: Μελίνα Μερκούρη & Maximilian Schell μπροστά στο ναό σύμβολο της Ορθοδοξίας στα γυρίσματα της ταινίας Topcapi το 1963. Λέγεται πως όταν η Μελίνα είχε επισκεφθεί την Αγία Σοφία ως υπουργός πολιτισμού τη δεκαετία του 80, στο τέλος της επίσκεψης στο μνημείο, έβγαλε από την τσάντα της ένα κερί και το άναψε θέλοντας να θυμίσει την ιστορία του ναού…”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Εντυπωσιακό γκράφιτι με την Μελίνα Μερκούρη σε πενταώροφη πολυκατοικία στην Πάτρα

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι που καλύπτει μια ολόκληρη πλευρά σε 5ωροφη πολυκατοικία δημιούργησε Έλληνας καλλιτέχνης στην Πάτρα.
Σε αυτό απεικονίζεται η Μελίνα Μερκούρη με φόντο τον Παρθενώνα ενώ η εικόνα συμπληρώνεται από τον τίτλο της εμβληματικής ταινίας με πρωταγωνίστρια την Μελίνα «Ποτέ την Κυριακή» και το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά».

Η δημιουργία είναι του Κλεομένη Κωστόπουλου και φιλοξενείται στην πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου και Θεμιστοκλέους στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Festival Πάτρας | ArtWalk 5.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις