Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αγιά Σοφιά τζαμί: Οι Τούρκοι κατέβασαν τις πινακίδες που γράφουν «Μουσείο»
ΚΟΣΜΟΣ

Αγιά Σοφιά τζαμί: Οι Τούρκοι κατέβασαν τις πινακίδες που γράφουν «Μουσείο»

Αγιά Σοφιά τζαμί: Σε εξέλιξη οι εργασίες για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί υπάλληλοι του δήμου βγάζουν όλες τις πινακίδες του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Αγιά Σοφιά τζαμί: Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί. Σήμερα μάλιστα, υπάλληλοι του δήμου άρχισαν να αφαιρούν τις πινακίδες του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού όπου αναγράφεται η ένδειξη «μουσείο». Εικόνες από τις εργασίες που ξεκίνησαν στην Αγία Σοφία για τη μετατροπή της σε τζαμί μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα. Σε πολλές από αυτές διακρίνονται οι εργάτες να μπαίνουν στην Αγία Σοφία από τα παράθυρα. Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη αυτό συμβαίνει γιατί πρόκειται να γίνουν κάποιες εργασίες για να τοποθετηθούν κουρτίνες ώστε να καλυφθούν οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εφημερίδα Hurriyet είχε γράψει ότι στην Αγία Σοφία θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα θα τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται για να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μην φαίνονται οι αγιογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι και οι επισκέπτες πλέον στην Αγία Σοφία, θα πρέπει για να μπούνε στο ναό να βγάζουν τα παπούτσια τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εργασίες γίνονται και στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.

Δείτε ακόμη

Παγκόσμιο φαινόμενο η υπογεννητικότητα – Η εφιαλτική περίπτωση της Ελλάδας
Κήρυγμα στην Αγιά Σοφιά θέλει να κάνει ο Ερντογάν
Άνοιξε η Disneyland στο Παρίσι μετά από τέσσερις μήνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις