Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Τι θα κάνει ο Τούρκος πρόεδρος στο άνοιγμα ως “τζαμί”
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Τι θα κάνει ο Τούρκος πρόεδρος στο άνοιγμα ως “τζαμί”

Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Ο Τούρκος πρόεδρος αγνοεί επιδεικτικά τις αντιδράσεις από όλο τον κόσμο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και όλοι πλέον περιμένουν να δουν τι τύχη περιμένει το εσωτερικό του μνημείου.

Ερντογάν Αγιά Σοφιά: Σε αποκαλύψεις για τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προχωρά η γερμανική εφημερίδα Bild. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «plan B» του προέδρου της Τουρκίας, καθώς αναφέρει ότι ο Ερντογάν «όχι μόνο θέλει να προσευχηθεί στις 24 Ιουλίου, όταν θα ανοίξει για πρώτη φορά ως τζαμί στο κοινό, αλλά σχεδιάζει να κάνει και κήρυγμα».

«Με την απόφασή του να μετατρέψει από μουσείο σε τζαμί την Αγία Σοφία καταστρέφει την ήδη κακή σχέση με την Ελλάδα και ρίχνει το γάντι στον φίλο του, Βλαντιμίρ Πούτιν… Ο Ερντογάν δεν ήταν μόνο έτοιμος να προσβάλει το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, έριξε επίσης το γάντι στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στον Ρώσο πρόεδρο», σχολιάζουν σχετικά με την απόφαση γερμανικά δημοσιεύματα και τονίζουν ότι στην ΕΕ οι «φωνές» που απαιτούν κυρώσεις κατά της επιθετικής πορείας του Ερντογάν γίνονται όλο και πιο δυνατές.

Το «plan Β» του Ερντογάν

Ειδικότερα, η Bild αναφέρει για τα σχέδια του Ερντογάν: «Όχι απλώς γυρίζει την πλάτη στις διεθνείς επικρίσεις για την απόφασή του να μετατρέψει από μουσείο σε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Όχι απλώς θέλει να προσευχηθεί στις 24 Ιουλίου, όταν θα ανοίξει για πρώτη φορά ως τζαμί στο κοινό, αλλά σχεδιάζει να κάνει και κήρυγμα». Η γερμανική εφημερίδα, που επικαλείται διπλωματικούς κύκλους, σημειώνει ότι ο Ερντογάν σκέφτεται να μιλήσει ο ίδιος στην πρώτη προσευχή της Παρασκευής 24 Ιουλίου κάνοντας κήρυγμα. Τονίζει επίσης ότι ο Ερντογάν επιδιώκει ένα «plan Β», «αντί να κάνει την προσευχή της Παρασκευής ως ιμάμης, ο ισλαμιστής πρόεδρος θέλει να κάνει κήρυγμα», με στόχο να βελτιώσει τη δημοτικότητά του.

Δείτε ακόμη

Άνοιξε η Disneyland στο Παρίσι μετά από τέσσερις μήνες
Viral: Άσπρισε τελείως ο Τραμπ…!
Η Ευρώπη σε περιδίνηση λόγω κορονοϊού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις