Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Σπίλμπεργκ: Άνετα ο Χάμιλτον
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Σπίλμπεργκ: Άνετα ο Χάμιλτον

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 - Σπίλμπεργκ: Δεύτερος ο Φερστάπεν και ακολούθησε ο Μπότας - Γονάτισε κατά του ρατσισμού η πλειονότητα των οδηγών με προτροπή Χάμιλτον

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1Σπίλμπεργκ: Θρίαμβος του Χάμιλτον, στην Αυστριά! Ο Άγγλος πήρε μια εύκολη νίκη στο Γκραν Πρι του Σπίλμπεργκ. Η πρώτη νίκη του παγκόσμιου πρωταθλητή, ήρθε μετά από μια καταπληκτική απόδοση στις δοκιμές, παρά την έντονη βροχόπτωση. Ο Χάμιλτον πήρε την pole position με πάνω από 1.2 δευτερόλεπτα. Έτσι ξεκίνησε πρώτος και μπήκε στα πιτ στοπ, αφού ο Μπότας προσπέρασε την Ρέντ Μπουλ του Φερστάπεν.

Από την άλλη, οι δύο Φερράρι αποσύρθηκαν στο πρώτο γύρο, αφού συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Αυτή ήταν ακομα μια κακή μέρα για την Ιταλική ομάδα. Καθώς δεν μπορέσε να είναι ανταγωνιστική, με τον Λεκλέρκ να ζητάει συγγνώμη για την απρόσεχτη κίνηση, που έβγαλε τα δύο μονοθέσια εκτός.

Άπιαστος ο Χάμιλτον στην Αυστρία

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Σπίλμπεργκ: Πιο πίσω η μάχη

Ο Χάμιλτον, που έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τον αγώνα του κατά του ρατσισμού, έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση του έβδομου τίτλου. Ο οδηγός της Μερσέντες μετέτρεψε την pole position σε προβάδισμα και δεν απειλήθηκε. Η μάχη ήταν πίσω του με τον Μπότας να αναμετριέται με τον Φερστάπεν. Ο Φινλανδός είχε προκριθεί τέταρτος, στον αγώνα κατάφερε να προσπεράσει τον Κάρλος Σάινζ, όμως δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο με το μονοθέσιο της Ρέντ Μπουλ.

Ο αγώνας του Μπότας με τον Φερστάπεν συνέχισε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Ολλανδός κράταγε την δεύτερη θέση ως τον 68ο γύρο, αφού ο οδηγός της Μερσέντες κατάφερε να τον περάσει, ολοκληρώνοντας το 1-2 για την γερμανική ομάδα. Η Ρέισινγκ Πόιντ ήταν τρομερή, με τον Πέρεζ να προσπερνάει όσους έβρισκε μπροστά του. Η Ρενό και η Μακλάρεν εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την “ροζ Μερσεντές”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, ο Χάμιλτον οδήγησε την πλειονότητα των οδηγών να γονατίσουν πριν τον αγώνα. Στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Δεύτερος ο Φερστάπεν στο Σπίλμπεργκ

Δείτε ακόμη:

Δεν θέλει το σκουντέτο η Λάτσιο, 1-2 από Σασσουόλο!
Η Γουότφορντ νίκη κατηγορίας 2-1 τη Νιούκαστλ
Ο Άρης 0-1 στο Γεντί Κουλέ τον φλύαρο ΟΦΗ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις