Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αλβανική πρεσβεία Αθήνα: Μεγάλο σκάνδαλο
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανική πρεσβεία Αθήνα: Μεγάλο σκάνδαλο

Αλβανική πρεσβεία Αθήνα: Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας Γκεντ Τσακάι απέλυσε την πρεσβευτή της χώρας στην Αθήνα μαζί με όλο το προσωπικό της πρεσβείας.

Αλβανική πρεσβεία Αθήνα: Σε μια εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε η αλβανική κυβέρνηση δια του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων Γκεντ Τσακάι, απολύοντας την πρεσβευτή της χώρας στην Αθήνα Αρντιάνα Χομπντάρι μαζί με όλο το προσωπικό της πρεσβείας. Ως επίσημα αιτία της… μαζικής εκκαθάρισης αναφέρεται η «χαμηλή απόδοση» των υπηρεσιών της πρεσβείας. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό ότι οι απολύσεις σχετίζονται με το σκάνδαλο της κλοπής 100 αλβανικών διαβατηρίων στην Αθήνα.

Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Πέρβιν Τσικούρια. Ο τελευταίος είχε αναλάβει τον Φεβρουάριο του 2019 το έργο να μεταφέρει υπηρεσιακά με αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία. Ωστόσο, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, αργά το βράδυ, στο Θησείο, το σταθμευμένο όχημα του αλβανού πρόξενου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα διαβατήρια, υπέστη βανδαλισμούς και τα διαβατήρια εκλάπησαν.

Η Αρντιάνα Χομπντάρι

Αλβανική πρεσβεία Αθήνα: Πολλά ερωτηματικά

Εξαρχής τότε δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά ως προς το γιατί το όχημα ήταν σταθμευμένο εκεί και κυρίως γιατί δεν παρεδόθησαν πρωτίστως τα διαβατήρια στην πρεσβεία, πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Για το γεγονός είχε ενημερωθεί αρμοδίως η Ελληνική Αστυνομία, αλλά οι έρευνες δεν κατέληξαν πουθενά.

Η πιθανή νέα πρεσβευτής

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Τσακάι πρότεινε στον πρόεδρο της χώρας Ιλιρ Μέτα ως νέα πρεσβευτή την Λουέλα Χαϊνταραγκάι, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων. Ωστόσο, η τελική απόφαση για την νέα πρεσβευτή, καθώς και για τις απολύσεις θα ληφθεί από τον πρόεδρο Μέτα.

Δείτε ακόμη

Βίντεο: Ήρωας έπιασε με βουτιά παιδί που πέταξε η μητέρα του από φλεγόμενο κτίριο – Τη βρήκαν νεκρή
Μυστήριο με την εξαφάνιση της ηθοποιού, Νάγια Ριβέρα
Πυρπόλησαν άγαλμα που απεικόνιζε την Μελάνια Τραμπ (video)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις