Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πιάνει παιδί στον αέρα: Η συγκλονιστική κίνηση πεζοναύτη στις ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πιάνει παιδί στον αέρα: Η συγκλονιστική κίνηση πεζοναύτη στις ΗΠΑ

Πιάνει παιδί στον αέρα: Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, αλλά βρήκαν δυστυχώς νεκρή την μητέρα, ονόματι Ρέιτσελ Λονγκ.

Πιάνει παιδί στον αέρα: Viral έχει γίνει στις ΗΠΑ αλλά και στα social media, ο πρώην πεζοναύτης και παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ, που κατάφερε να πιάσει ένα τρίχρονο αγοράκι που πέταξε η μητέρα από το διαμέρισμα της οικογένειας που είχε πιάσει φωτιά στην Αριζόνα. Ο Φίλιπ Μπανκς ήταν στο σπίτι του στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις 3 Ιουλίου όταν άκουσε θόρυβο κι έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Ο 28χρονος άκουσε κάποιον να φωνάζει «φωτιά» κι έτρεξε χωρίς να φορά καν παπούτσια για να βρει μια μητέρα και το παιδί της εγκλωβισμένους στη βεράντα του διαμερίσματός τους. Η 30χρονη είχε τυλιχτεί στις φλόγες και λίγες στιγμές αργότερα πέταξε το γιο της από το μπαλκόνι για να τον σώσει. Τότε ήταν που ο Μπανκς έκανε βουτιά και αξιοποιώντας τα αθλητικά του ταλέντα έπιασε στον αέρα το τρίχρονο παιδί.

«Το παιδί περιδινιζόταν σαν έλικας στον αέρα. Έκανε ό,τι μπορούσα. Το κεφάλι του προσγειώθηκε στον αγκώνα μου, στραμπούληξε τον αστράγαλό του όταν τον έπιασε. Ο τύπος που ήταν μαζί μου δεν ήταν έτοιμος να επέμβει, έτσι βούτηξα εγώ. Αντέδρασα ενστικτωδώς. Δεν σκέφτηκα, απλώς το έκανα», είπε ο 28χρονος.

«Αντέδρασα ενστικτωδώς», είπε ο 28χρονος

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, αλλά βρήκαν δυστυχώς νεκρή την μητέρα, ονόματι Ρέιτσελ Λονγκ. Ο γιος της, Τζέιμισον γλίτωσε, αλλά έχασε τη μάνα του, που γύρισε πίσω στο διαμέρισμα για να σώσει και την κόρη της Ροξάν. «Αυτή είναι η πραγματική ηρωίδα γιατί θυσίασε τη ζωή της για να σώσει τα παιδιά της», είπε ο 28χρονος. Ο πατέρας της οικογένειας, Κόρι Λονγκ έχει μείνει άστεγος, ενώ έχει να πληρώσει και για τα έξοδα των οκτώ επεμβάσεων στις οποίες χρειάστηκε να υποβληθεί η κόρη του, καθώς τα δύο παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, λόγος για τον οποίο ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις