Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Πρόβα στέμματος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Πρόβα στέμματος

Λα Λίγκα - αγωνιστικό: Με 4 νίκες και μία ήττα ή 3 νίκες και δύο ισοπαλίες στα εναπομείναντα 5 ματς κατακτά τον τίτλο ακόμα κι αν η Μπάρτσα κάνει μόνο νίκες

Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Η Ρεάλ στο Μπερναμπέου κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη, απέναντι στην Χετάφε έστω με το αναιμικό 1-0. Οι «μερένχες» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι «μπλε» κρατούσαν το μηδέν και απειλούσαν την Βασίλισσά με αντεπιθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να παίζουν ένα «αναγνωριστικό» ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ ανέβασε ρυθμούς και κυνήγησε το γκολ που θα της έδινε την νίκη. Αυτό, ήρθε στο 79ο λεπτό για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Πιο συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, μετά από υπέροχη προσωπική ενέργεια του Καρβαχάλ, που ανακόπηκε από τον Ολιβέρα. Ο αρχηγός των «μερένχες» ανέλαβε να το εκτελέσει και με ψύχραιμο χτύπημα έγραψε το τελικό σκορ. Με την νίκη αυτή, η Ρεάλ αποκτάει αβαντάζ τεσσάρων βαθμών, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, για την κατάκτηση του τίτλου.

Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Εϊμπάρ – Οσασούνα 0-2

Οι «οπλουργοί», μπορεί να είχαν το κίνητρο, όμως, δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τίποτα. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, η κατοχή μοιρασμένη με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να το θέλουν περισσότερο και κατάφεραν να ξεφύγουν με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Η Οσασούνα, μπήκε δυνατά και ξάφνιασε τους γηπεδούχους με ένα γρήγορο γκολ στο 6ο λεπτό. Ο Ρούμπεν Γκαρσία, με μια όμορφη εκτέλεση φάουλ στην δεξιά γωνία, άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια, το παιχνίδι κύλησε ήρεμα με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ισοφαρίσουν. Όμως, η Οσασούνα κατάφερε να διπλασιάσει την διαφορά με δεύτερο προσωπικό γκολ του Ρούμπεν Γκαρσία. Στο 74ο λεπτό, ο Ισπανός επιθετικός  με όμορφο σουτ μέσα στην περιοχή.  Με το αποτέλεσμα αυτό, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην 11η θέση και οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Ρεάλ Σοσιεδάδ –  Εσπανιόλ 2-1

Η Σοσιεδάδ κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη έστω με ανατροπή. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι γηπεδούχοι πέρασαν  στην 7η θέση, πάνω από την μεγάλη της αντίπαλο Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η Ρεάλ μπήκε δυνατά και πέτυχε γκολ στο 6ο λεπτό. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο του VAR. Οι Καταλανοί αντέδρασαν γρήγορα και στο 10ο λεπτό, άνοιξαν το σκορ. Ο Νταβίντ Λόπεζ με κεφαλιά, έκανε το 1-0  Αυτό, δεν πτόησε τους γηπεδούχους, που συνέχισαν να πιέζουν. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Βάσκοι μπήκαν δυνατά και στο 56ο λεπτό, ο Γουίλιαν Χοσέ έφερε το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το θετικό αποτέλεσμα και στο 84ο λεπτό έκαναν το 2-1. Ο Αλεξάντερ Ισάκ, με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, βάζοντας «ταφόπλακα» στις ελπίδες των Καταλανών, για παραμονή.

Δείτε ακόμη:

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε Γιασικεβίτσιους για αντικαταστάτη του Πέσιτς!
Ουές ο 2ος στον ΟΦΗ
Ξέκοψε το ενδεχόμενο αλλαγών ο Λάκοβιτς!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις