Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εσώρουχα σωστή επιλογή: θέλει τελικά μεγάλη εμπειρία για να διαλέξεις το κατάλληλο σετ lingerie
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εσώρουχα σωστή επιλογή: θέλει τελικά μεγάλη εμπειρία για να διαλέξεις το κατάλληλο σετ lingerie

Εσώρουχα σωστή επιλογή: κι όμως οι περισσότερες γυναίκες δεν φορούν το σωστό νούμερο σουτιέν

Εσώρουχα σωστή επιλογή: Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουν το σωστό νούμερο του σουτιέν που φορούν. Αυτό βέβαια θα ήταν ένα πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να είχε λυθεί, εάν οι πωλήτριες στα καταστήματα εσωρούχων είχαν τις γνώσεις να βοηθήσουν τις πελάτισσες να επιλέξουν το νούμερό τους, όμως μάλλον και εκεί υπάρχει κάποιου είδους ανεπάρκεια και έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται με τις γυναίκες να μην μαθαίνουν ποτέ να ψωνίζουν τα σωστά εσώρουχα και είτε να στριμώχνονται μέσα σε μικρότερα νούμερα που τους κάνουν σημάδια στο σώμα, είτε να κολυμπάνε μέσα σε μεγαλύτερα νούμερα τα οποία δεν προσφέρουν στήριξη και άνεση.

Σε πολύ μεγάλες αλυσίδες εσωρούχων του εξωτερικού, οι πωλήτριες ακολουθώντας την πολιτική της εταιρίας μετρούν τις διαστάσεις της κάθε γυναίκας ξεχωριστά και κάνουν μια personalized εξυπηρέτηση διαλέγοντας το σωστό στηθόδεσμο σύμφωνα πάντα με τις αναλογίες της, ενώ σημειώνουν σε ένα ειδικό καρτελάκι το μοντέλο και το νούμερο που πήρε η πελάτισσα, ώστε την επόμενη φορά να διευκολυνθεί η διαδικασία και από τις δυο πλευρές. Η τακτική με το συγκεκριμένο καρτελάκι τον τελευταίο καιρό ισχύει και στην Ελλάδα με κάποια καταστήματα εσωρούχων να την ακολουθούν και όντως λειτουργεί.

γράφει η Έλενα Φάκου

 

Tι πρέπει λοιπόν να προσέξει μια γυναίκα όταν επιλέγει εσώρουχα και κυρίως σουτιέν;

Aρχικά, θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι το νούμερο στο σουτιέν αποτελείται από δυο αναλογίες: την περιφέρεια της πλάτης και το cup, δηλαδή το μέγεθος της σακούλας. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως, στα ευρωπαϊκά νούμερα, το 75 Β σημαίνει ότι 75 cm είναι η περιφέρεια της πλάτης και Β είναι το μέγεθος των μαστών. Στο mainstream εμπόριο πλέον υπάρχουν περισσότερα νούμερα από ότι παλαιότερα και μπορεί να βρεθεί μέχρι και cup E που αφορά σε πολύ μεγάλο στήθος. Βέβαια, υπάρχει ακόμα μικρή ποικιλία σε σουτιέν με ‘δύσκολες αναλογίες’ δηλαδή στενή πλάτη και μεγάλο στήθος καθώς είναι λιγότερες οι γυναίκες που έχουν τέτοιο σωματότυπο, ή είναι κυρίως όσες  αδύνατες έχουν κάνει αυξητική μαστού με σιλικόνη.

Καλό είναι επίσης να γνωρίζει μια γυναίκα ότι το σουτιέν που θα αγοράσει δεν πρέπει να τη στενεύει, όσο κι αν αυτό δείχνει κολακευτικό για το στήθος της το οποίο επειδή ζορίζεται και πιέζεται δείχνει πιο στητό: o λόγος είναι ότι ένα στενό σουτιέν θα την ‘κόβει’ και όταν το βγάλει θα έχει πάνω της σημάδια από τις τιράντες ενώ τα λάστιχα θα σπάσουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα καθιστώντας το άχρηστο. Επίσης τίποτα δεν είναι πιο αντιαισθητικό από ένα στήθος που δείχνει να αγκομαχάει μέσα σε ένα σουτιέν. Στον αντίποδα, ένα σουτιέν δεν πρέπει να είναι μεγάλο διότι δεν παρέχει τη σωστή στήριξη, δεν αγκαλιάζει το στήθος και τελικά δεν προσφέρει όσα θα έπρεπε πρακτικά και αισθητικά.

 

Ιδανικά ο στηθόδεσμος πρέπει να επιτρέπει στη γυναίκα να αναπνέει με άνεση, να κουμπώνει όταν αγοραστεί στις πρώτες κόπιτσες από την αρχή ώστε όταν ξεχειλώσει με τη χρήση να έχει περιθώριο να κουμπώσει πιο μέσα και να μην πιέζει το δέρμα στις μασχάλες ή στην πλάτη δείχνοντας πως κάτι δεν πάει καλά με την εφαρμογή του. Τέλος μια γυναίκα καλό θα είναι να έχει τα τρία βασικά χρώματα σουτιέν δηλαδή μπεζ, λευκό και μαύρο ώστε να μην διαγράφουν μέσα από τα ρούχα της και στη συνέχεια να επενδύσει σε άλλα χρώματα.

Δείτε ακόμη

Η πλέον πολύ αδύνατη Adele έχει μάλλον σχέση με αυτόν τον cool τύπο
Αν θέλεις να χάσεις βάρος κάνοντας σεξ, αυτές είναι οι στάσεις που καις τις περισσότερες θερμίδες
Η Ελένη Μενεγάκη ήλθε, είδε και νίκησε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις