Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ελένη Μενεγάκη – τελευταία εκπομπή: Veni, vidi, vici
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελένη Μενεγάκη – τελευταία εκπομπή: Veni, vidi, vici

Ελένη Μενεγάκη - τελευταία εκπομπή: Η γυναίκα που διαμόρφωσε την τηλεοπτική πραγματικότητα της οποίας στέφθηκε βασίλισσα, αποχωρεί.

Ελένη Μενεγάκη – τελευταία εκπομπή: Πολλοί λίγοι Έλληνες έχουν καταφέρει να τους αποκαλεί κάποιος με μόνο το μικρό τους όνομα και να καταλαβαίνουν οι πάντες ποιοι είναι: o Aνδρέας, η Αλίκη, η Ελένη. Η ξανθιά παρουσιάστρια μεσουράνησε για περίπου τριάντα χρόνια στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας και κατάφερε να καταξιωθεί μέσα σε μια κατάσταση που ουσιαστικά η ίδια δημιούργησε: την ανταγωνιστική πρωινή ζώνη.

γράφει η Έλενα Φάκου

Αυτό όμως που την έκανε στ’ αλήθεια επιτυχημένη είναι ότι κατάλαβε πότε πρέπει να αποχωρήσει για να μην γίνει μια γραφική καρικατούρα του εαυτού της σε μερικά χρόνια όταν το κοινό αλλά και η ίδια θα είχαν πλέον πιθανότατα κουραστεί από την ανελέητη καθημερινή τριβή μεταξύ τους.

Η Ελένη Μενεγάκη έγινε επί σειρά ετών η ‘εθνική μας παρουσιάστρια’ όσο και αυτό δεν άρεσε σε πολλούς: προφανώς άρεσε σε ακόμα περισσότερους, γι’ αυτό και η ξανθιά – πολύ έξυπνη σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν αρκετοί- παρουσιάστρια έκανε νούμερα τηλεθέασης ρεκόρ. Η Ελένη Μενεγάκη δεν ήξερε απλά τι ήθελαν οι τηλεθεάτριές της, αλλά τις έκανε να θέλουν αυτό που είχε να τους δώσει. Δεν έπιανε το σφυγμό της μέσης Ελληνίδας που το πρωί έβλεπε τηλεόραση κάνοντας δουλειές του σπιτιού, της έδινε σφυγμό, δείχνοντάς της από αισθησιακά εσώρουχα από δαντέλα στη στήλη της μόδας μέχρι και τον αγαπημένο της τραγουδιστή γύρω στο μεσημεράκι για να κάνει λίγο κέφι.

Η Ελένη πάντα πούλαγε γιατί οι μισοί την έβλεπαν και οι άλλοι μισοί ‘αγαπούσαν να τη μισούν και μισούσαν το ότι την αγαπούν’. Η ‘love to hate’ ιδιοσυγκρασία που εξέπεμπε αποτελούσε ένα μεγάλο της πλεονέκτημα ανάμεσα και σε άλλα ατού που διέθετε: έγινε viral ακόμα και το σπρωξίδι που έριχνε στον συνομιλητή της όταν γελούσε, ενώ ολόκληρη η χώρα λέει ακόμα την ατάκα της για εκείνο το λούτσο.

Σε όσους τυχόν την κατηγόρησαν σχετικά με την χαμηλή αισθητική του προγράμματός της ή την έλλειψη γνώσεων και μόρφωσης της ίδιας, εκείνη δεν απάντησε ποτέ. Σε όσα εξώφυλλα κρεμάστηκαν στο μανταλάκι και έγραψαν σημεία και τέρατα για την ίδια και τα συγγενικά της πρόσωπα δεν έκανε ποτέ της ούτε μια μήνυση. Για τους αστικούς μύθους που κυκλοφορούσαν για εκείνη και ήταν στην πλειοψηφία τους εξωφρενικοί δεν απάντησε ποτέ. Η Ελένη Μενεγάκη ήρθε, είδε και νίκησε. Προσωπικά πιστεύω ότι θα ξαναγυρίσει. Δεν ξέρω με τι μορφή, αλλά θα επιστρέψει. Και θα είναι χιλιάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις