Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Πρώτη νίκη για το τριφύλλι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Πρώτη νίκη για το τριφύλλι

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ σημείωσε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-0 εντός έδρας του Άρη των… χιλίων προβλημάτων.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ σημείωσε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-0 εντός έδρας του Άρη των… χιλίων προβλημάτων. Οι πράσινοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς. Είχαν ακυρωθέν γκολ σε μια τραβηγμένη απόφαση του Ευαγγέλου και καθάρισαν τη νίκη στο φινάλε. Απ’ την άλλη ο Άρης, παρά τις πολλές απουσίες (αποστολή 14 παικτών), είχε τη δυνατότητα να προηγηθεί. Όμως του έλειπε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια και μοιραία γνώρισε άλλη μία ήττα. Αξιοσημείωτο για το τριφύλλι το ντεμπούτο του Χριστογεώργου στον «άσσο», αλλά και η καλή εμφάνιση των νεαρών παικτών του.

Μόλις στο 15’ οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Ντουάρτε στον Μπουζούκη, αλλά δεν δόθηκε η εσχάτη των ποινών. Ο Άρης στη συνέχεια ήταν αυτός που βρήκε ευκαιρίες με τον Παναθηναϊκό να είναι ακίνδυνος μπροστά. Αρχικά στο 29’ απευθείας φάουλ του Γκάμα πέρασε λίγο άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το καλό σουτ του Ματίγια στο 37’, από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Οι κίτρινοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο Παναθηναϊκός από το πουθενά σκόραρε. Ο Κουρμπέλης έκλεψε την μπάλα από τον Ματίγια και με δυνατό σουτ νίκησε τον Έμαν, γράφοντας το 1-0 στο 41’. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ξανά για τον Άρη. Στο 45+5’ ένα απευθείας φάουλ του Ματίγια, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Χριστογεώργος.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Κυριάρχησε στο 2ο ο Παναθηναϊκός

Οι δυνάμεις του Άρη έπεφταν και στο δεύτερο μέρος ο Πανααθηναϊκός κυριάρχησε. Αρχικά είχε δοκάρι στο 50’ ο Καμπετσής, σε γύρισμα του Μακέντα. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Καμπετσής σκόραρε, μετά από ωραίο συνδυασμό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από το VAR. Τραβηγμένη απόφαση, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αντίστοιχη περίπτωση δεν δόθηκε το πέναλτι στο 15’. Οι πράσινοι έκαναν σωστή διαχείριση και στο φινάλε βρήκαν και δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κολοβέτσιος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 88’.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 41′ Κουρμπέλης, 88′ Κολοβέτσιος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42′ Κουρμπέλης, Αγιούμπ-30′ Σάσα, 42′ Μαντσίνι, 92′ Γκάμα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:  Ευαγγέλου, Ακρίβος, Καρατζίκας (Αθηνών).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Χριστογεώργος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης (83′ Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ (46′ Ανουάρ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (65′ Αλεξανδρόπουλος), Μακέντα (76′ Αθανασακόπουλος), Καμπετσής (83′ Περέα).

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Έμαν, Μπακουτσής, Ρόουζ, Κορχούτ, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Ντουάρτε (45+5′ Διαμαντόπουλος), Μπαγκαλιάνης.

Δείτε ακόμη

Ποτέ ξανά χαμένα λεφτά από τον κόσμο λένε στη Μακάμπι!
Απρόοπτο με Ραντζέλοβιτς, Γαλατά για Ομάρ!
Αποχωρήσεις σε Βόλο, Τρίπολη, Ξάνθη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις