Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Διπλό στην Τούμπα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Διπλό στην Τούμπα

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Μικρό προβάδισμα για την κατάληψη της 2ης θέσης πήρε η ΑΕΚ, που επιβλήθηκε 2-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Μικρό προβάδισμα για την κατάληψη της 2ης θέσης πήρε η ΑΕΚ, που επιβλήθηκε 2-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι κιτρινόμαυροι έβγαλαν από νωρίς εκτός αγώνα τον δικέφαλο του Βορρά και έφτασαν δίκαια στη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευκαιρία στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο απείλησε με τον Μπίσεσβαρ που μπήκε ορεξάτος. Από ένα ορθώς ακυρωμένο γκολ για τις δύο ομάδες, στο 7’ με τον Σφιντέρσκι και στο 72’ με τον Λόπες. Χαρακτηριστικό της υπεροχής της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος οι 8 τελικές, έναντι μίας του ΠΑΟΚ και το 0-7 στα κόρνερ!

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έδειχνε πιο φρέσκια, πράγμα λογικό αφού έξι στους 11 δεν είχαν αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό! Η Ένωση επέβαλε τον ρυθμό της και είχε δύο καλές στιγμές. Στο 30’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια, ο Μάνταλος έκανε την προβολή, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έσωσε και στο 41’, μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια και κόντρα στον Εσίτι. Όμως, η τρίτη ήταν η φαρμακερή στο 42’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια, ο Τσιγκρίνσκι αμαρκάριστος με κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη και έκανε το 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ο Μπίσεσβαρ προσπάθησε

Στην επανάληψη η είσοδος του Μπίσεσβαρ άλλαξε λίγο τα δεδομένα, αλλά κι αυτός δεν ήταν αποτελεσματικός. Ο Ολλανδός βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, στο 52’ και στο 60’ αλλά τα σουτ του έφυγαν άουτ. Στο 67’ άλλη μία καλή φάση για τον ΠΑΟΚ δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρία. Μετά το γύρισμα του Ροντρίγκο, ο Άκπομ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Εκεί κάπου έσβησαν οι… μηχανές του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ σε ένα ακόμη ματς έδειξε ότι έχει περισσότερες δυνάμεις από τους αντιπάλους της και μετά το 70’ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Και κατάφερε να καθαρίσει το ματς. Στο 78’ ο Βέρντε ανατράπηκε από τον Μιχαηλίδη και ο Ντι Μπέλο καταλόγισε φάουλ. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του VAR δόθηκε ορθώς το πέναλτι. Όπως φάνηκε ξεκάθαρα ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ είχε πατήσει εντός περιοχή τον Ιταλό παίκτη της ΑΕΚ. Στο 81’ ο Λιβάγια το εκτέλεσε και έγραψε το τελικό 0-2. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ως το φινάλε και είχαν μια καλή στιγμή στο 88’. Όμως ο Μπάρκας είπε «όχι» στον Λάμπρου.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 42′ Τσιγκρίνσκι, 81′ πεν. Λιβάγια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31′ Μάτος, 78′ Ίνγκασον, 86′ Βαρέλα / 10′ Παουλίνιο, 67′ Τσιγκρίνσκι.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάρκο ντι Μπέλο, Αλεσάντρο Τζαλατίνι, Τζάκομο Παγκανέσι (Ιταλία).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (46′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46′ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Καντουρί, Τζόλης (56′ Μιχαηλίδης), Στοχ (74′ Λάμπρου), Σβιντέρσκι (56′ Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Mπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (82′ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (62′ Βέρντε), Λιβάγια (82′ Οικονόμου), Ολιβέιρα (87′ Αραούχο).

Δείτε επίσης

Ώρα έναρξης στην F1, τα πόδια στα πεντάλ!
Έσπασε το… ρόδι ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Άρη
Ποτέ ξανά χαμένα λεφτά από τον κόσμο λένε στη Μακάμπι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις