Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Formula 1 – Η ώρα του grid: Τέρμα τα γκάζια!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Formula 1 – Η ώρα του grid: Τέρμα τα γκάζια!

Formula 1 - Η ώρα του grid: Οι δικλείδες ασφάλειας για ενδεχόμενο μόλυνση πιλότου από τον κορωναϊό - Ποιος και πώς θα αντικατασταθεί

Formula 1 – Η ώρα του grid: Επιστροφή στην δράση για την Formula 1! Η F1 ξεκινάει  αυτό το Σαββατοκύριακο. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, προσπαθεί να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα, έπειτα από το lock down. Όμως, όλα είναι έτοιμα για την επανέναρξη της νέας σεζόν. Έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα και η τοποθεσία που επιλέχθηκε, είναι το απομονωμένο περιβάλλον της πίστας Red Bull Ring στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Τί γίνεται, όμως, σε περίπτωση που κάποιος οδηγός της βρεθεί θετικός στον Κορονοϊό; Ποιος θα τον αντικαταστήσει;

Οι αγώνες της θα γίνονται με νέα πρωτόκολλα, με σκοπό να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης κορωναϊού στα paddock. Ωστόσο, ενώ τα αυστηρά μέτρα θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξει εξάπλωση θετικών κρουσμάτων, όσο ο κορονοϊός είναι σε μετάδοση, παραμένει ο κίνδυνος για όλα τα μέλη του προσωπικού και των οδηγών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να δοθεί παραπάνω έφεση στους αναπληρωματικούς οδηγούς  για την σεζόν 2020, οι οποίοι, θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός.

Formula 1 – Η ώρα του grid: Οι αναπληρωματικοί οδηγοί

Αν και οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν ρίξει το βάρος τους σε σχέδια έκτακτης ανάγκης, όλες έχουν τουλάχιστον έναν αναπληρωματικό οδηγό. Παρακάτω θα δούμε τους διαθέσιμους οδηγούς της κάθε ομάδας.

Mercedes: Στην Mercedes ο Στόφελ Φαντόρν είναι αυτός που θα αντικαταστήσει  αν χρειαστεί τον Λούις Χάμιλτον ή τον Βάλτερι Μπότας. Ο οδηγός της εταιρίας στην Formula E. Ο Φαντόρν, αγωνίστηκε τελευταία φορά στην F1 για λογαριασμό της McLaren  και έπειτα αγωνίστηκε στην Formula E για λογαριασμό της HWA Racelab και συνέχισε στην ομάδα καθώς εξελίχθηκε στην ομάδα της Mercedes. Ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, ο οποίος, αγωνίστηκε στην F1 το 2016, θα είναι η δεύτερη επιλογή πίσω από τον Βέλγο οδηγό.

Formula 1 – Η ώρα του grid: Ενας Σουμάχερ στη σκουντερία!

Ferrari: Ο οδηγός της Άλφα Ρομέο, Αντόνιο Τζιοβινάτσι είναι ο επίσημος αναπληρωματικός οδηγός. Όμως, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην φύγει από την ομάδα αν προκύψει  πρόβλημα Σαββατοκύριακο. Η Ferrari έχει ακόμα, έναν πρώην οδηγό της Sauber, τον Πασκάλ Βερλάιν  που μπορεί να κληθεί για να  βοηθήσει. Επίσης, ο οδηγός της ακαδημίας της Ferrari Μικ Σουμάχερ, ο γιος του 7 φορές πρωταθλητή Μίκαελ, αποτελεί επιλογή αν και η έλλειψη εμπειρίας το καθιστά πολύ δύσκολο.

Red Bull: Η ομάδα της Red Bull έχει την πολυτέλεια, να έχει δύο οδηγούς της Formula 1 με συμβόλαιο στην μικρή της ομάδα, την Alpha Tauri. Σε περίπτωση που ο Μαξ Φερστάπεν ή ο Άλεξ Άλμπον δεν μπορέσουν, οι Πιερ Γκασλί και Ντανιίλ Κβιάτ, έχουν πιθανότητα να κληθούν. Ωστόσο, ο οδηγός του πρωταθλήματος της Super Formula, Σέρχιο Σέτε Καμαρά, είναι ο επίσημος αναπληρωματικός μαζί με τον πρώην οδηγό της Toro Rosso, Σεμπαστιάν Μποεμί, που έχει γευτεί επιτυχίες στο Le Mans και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Formula 1 – Η ώρα του grid: Λύσεις από την παγκόσμια ομάδα

McLaren: Με την αλλαγή που έκανε σε κινητήρες της Mercedes, η McLaren έκλεισε μια συμφωνία που της επιτρέπει να έχει πρόσβαση στους εφεδρικούς οδηγούς της παγκόσμιας ομάδας, Φαντόρν και Γκουτιέρεζ. Ο Φαντόρν φαίνεται η ιδανική επιλογή, αφού, έχει περάσει δύο σεζόν στην ομάδα. Η McLaren έχει ακόμα επαφές με τον δύο φορές πρωταθλητή Φερνάντο Αλόνσο.

Renault: Ο πρώην οδηγός της Williams, Σεργκέι Σιρότκιν, ονομάστηκε ο εφεδρικός οδηγός της ομάδας στα μέσα της εβδομάδας. Ήταν ο αναπληρωματικός της ομάδα και το 2019. Ενώ, αγωνίστηκε στην Formula 1 την σεζόν 2018, με την Williams.

Alpha Tauri: Η μικρή ομάδα της Red Bull, Alpha Tauri έχει πρόσβαση στους Καμαρά και Μποεμί αν χρειαστεί και είναι πιθανό να τους καλέσει, αν η Red Bull καλέσει κάποιον οδηγό της.

Racing Point: Όπως και η McLaren η Racing Point έχει έρθει σε συμφωνία με την Mercedes. Έτσι, μπορεί να καλέσει κάποιον εκ τον Φαντόρν και Γκουτιέρεζ, αν είναι απαραίτητο.

Formula 1 – Η ώρα του grid: Κούμπιτσα και με χορηγό!

Alfa Romeo: Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα είναι ο επίσημος αναπληρωματικός οδηγός της ιταλικής ομάδας. Ο Πολωνός φέρνει λεφτά μέσω μια συμφωνίας με την εταιρεία πετρελαίων Orlen.

Haas: Η ομάδα έχει τον Λουίς Ντελατράζ και τον Πιέτρο Φιτιπάλντι ως ρεζέρβες. Ο Φιτιπάλντι είναι ο εγγονός του δύο φορές πρωταθλητή Έμερσον. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει ακόμα άδεια και έτσι η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Ντελατράζ.

Williams: Ο οδηγός της Formula 2,Τζακ Άιτκεν, είναι ο αναπληρωματικός της Williams και θα είναι η πρώτη αν χρειαστεί, να αντικατασταθεί ο Τζώρτζ Ράσελ ή ο Νικολάς Λατίφι. Θα είναι η Τρίτη του χρονιά στην Formula 2. Ενώ, ήταν συμπαίχτης με τον Ράσελ το 2017 στο GP3.

Δείτε ακόμη:

Μαχαίρας στον ΟΠΑΠ: Πώς με εμπιστεύτηκε ο Καρέρα (vid)
Η Μπαρτσελόνα με νέα γκέλα κλώτσησε τον τίτλο πρωταθλήματος
Ασταμάτητες στη μαχη τίτλου Γιουβέντους και Λάτσιο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις