Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηρωίνη οδοντόκρεμα: Μπλόκο σε οργάνωση που διακινούσε το “λευκό θάνατο”
ΕΛΛΑΔΑ

Ηρωίνη οδοντόκρεμα: Μπλόκο σε οργάνωση που διακινούσε το “λευκό θάνατο”

Ηρωίνη οδοντόκρεμα: Συνελήφθη 47χρονη γυναίκα που μετέφερε βαλίτσα με ηρωίνη αλειμμένη με οδοντόκρεμα και διακινούσε το "λευκό θάνατο" σε Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Ηρωίνη οδοντόκρεμα: Πίσω από τα κάγκελα των φυλακών, Αλβανοί κακοποιοί που εκτίουν ποινές για σοβαρά αδικήματα, οργάνωναν μεταφορές τρομακτικών ποσοτήτων “λευκού θανάτου” με τα πλοία της γραμμής, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και στη Ρόδο. Οι αστυνομικοί της  Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, που είχαν σχετικές πληροφορίες, αλλά και “ακούσματα” από τα σχέδια της ομάδας των εγκλείστων, κατάφεραν να μπουν στα ίχνη του κυκλώματος και να το εξαρθρώσουν, πριν προλάβει να συντελεστεί η καταστροφή.

Στο λιμάνι του Πειραιά, ομάδα αστυνομικών, αθέατη, παρατηρούσε, κοντά σε επιβάτες και επαγγελματίες, τις προσεκτικές κινήσεις μιας 47χρονης γυναίκας, η οποία είχε βγάλει εισιτήριο και επρόκειτο να ταξιδέψει με το πλοίο για το νησί της Ρόδου. Την είδαν να παραλαμβάνει με προσοχή μία βαλίτσα, από έναν άνδρα -επρόκειτο για Αλβανό υπήκοο, μέλος του κυκλώματος- και να κατευθύνονται μαζί,  προς την είσοδο του πλοίου. Κάποιοι από τους αστυνομικούς, που ήταν βέβαιοι για το περιεχόμενο της βαλίτσας,  ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό, ενώ άλλη ομάδα ακινητοποιούσε την 47χρονη γυναίκα και προχωρούσε στον έλεγχο της βαλίτσας.

 Ηρωίνη οδοντόκρεμα: Άλλα έξι άτομα στην οργάνωση

Κάτω από στρώματα οδοντόκρεμας (!), ήταν κρυμμένες συσκευασίες της φονικής ηρωίνης, το συνολικό βάρος των οποίων ξεπερνούσε τα έντεκα κιλά! Εκτός των δύο συλληφθέντων στο λιμάνι του Πειραιά, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, εκ των οποίων οι τρεις Αλβανοί, έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της οργάνωσης,  διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Στην ανακοίνωσή της για το μπλόκο στην τρομακτική ποσότητα ηρωίνης, αναφέρεται ότι “κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, αναφορικά με την δράση αλλοδαπού, έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, στο συντονισμό διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από έρευνα, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη οργάνωσης, ιεραρχικά δομημένης, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση, όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον στη Ρόδο και στην Κρήτη”.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

“Η 47χρονη συλληφθείσα, διαδραμάτιζε το ρόλο του μεταφορέα. Ο 25χρονος συλληφθείς και τα άλλα μέλη που αναζητούνται, ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών”. Οι αστυνομικοί, μπήκαν στα ίχνη της 47χρονης. Την είδαν και την ακολούθησαν αθέατοι καθώς συναντήθηκε με τον 25χρονο Αλβανό και επιβιβάστηκαν μαζί σε όχημα. Έφθασαν στο λιμένα του Πειραιά και αφού εξέδωσαν εισιτήριο για Ρόδο, λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, αναφέρει επίσης η Αστυνομία,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν 21 αυτοσχέδιες συσκευασίες, αλειμμένες με οδοντόκρεμα, περιέχουσες ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους -11.225- γραμμαρίων. Ακόμη, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και αποκόμματα εισιτηρίων για ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης και αντίστροφα.

Δείτε ακόμη

Νέα απάτη με αναδρομικά – Πώς εξαπάτησαν ηλικιωμένη
Η μαντινάδα Χρυσοχοϊδη από την Κρήτη: “Η βεντέτα δεν είναι λεβεντιά”
Ολόκληρη “καπνοβιομηχανία” αποκάλυψε η Αστυνομία στην Αττική

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις