Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη με αναδρομικά: Ζευγάρι “τραπεζικών” εξαπάτησε ηλικιωμένη
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με αναδρομικά: Ζευγάρι “τραπεζικών” εξαπάτησε ηλικιωμένη

Απάτη με αναδρομικά: . Όλα αυτά έρχονται στο φως από την εξιχνίαση της απάτης και των αποπειρών από την Ασφάλεια Κατερίνης.

Απάτη με αναδρομικά: Το ζήτημα των αναδρομικών, σε κατηγορίες δικαιούχων, ήρθε πάλι πρόσφατα στην επικαιρότητα και οι δράστες απατών έσπευσαν να το αξιοποιήσουν για δικό τους θησαυρισμό! Μια γυναίκα, εμφανίστηκε μέσω τηλεφώνου, μαζί με άγνωστο ακόμη συνεργό της, σε ηλικιωμένη γυναίκα, παριστάνοντας στέλεχος τράπεζας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησαν 10.000 ευρώ, για να μεσολαβήσουν, δήθεν, ώστε να εισπράξει στενό συγγενικό της πρόσωπο 40.000 ευρώ από αναδρομικά επιδόματα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η γυναίκα, πείστηκε και απέστειλε τις 10.000 ευρώ μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών, αλλά οι αστυνομικοί έφθασαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων της δήθεν τραπεζικού υπαλλήλου που τα παρέλαβε και τώρα αναζητούν τα στοιχεία του συνεργού της. Ένας ακόμη ηλικιωμένος που δέχθηκε τηλεφώνημα από το ίδιο ζεύγος «τραπεζικών», κατάλαβε την επιχείρηση της απάτης και δεν ενέδωσε στον πειρασμό να δώσει 8.000 ευρώ για  να πάρει αναδρομικά 28.000 ευρώ  κι έτσι γλίτωσε το βιός του. Όλα αυτά έρχονται στο φως από την εξιχνίαση της απάτης και των αποπειρών από την Ασφάλεια Κατερίνης. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της  ημεδαπής γυναίκας για τα αδικήματα της απάτης και απόπειρας απάτης.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία,  «όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η γυναίκα μαζί με συνεργό της, τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα το μεσημέρι της 16ης Ιουνίου 2020 προσποιούμενοι τους τραπεζικούς υπαλλήλους και ισχυρίστηκαν ότι θα μεσολαβούσαν για δήθεν επιστροφή αναδρομικών ποσών ύψους 42.000 ευρώ, από επιδόματα συγγενικού της προσώπου.

Μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων

Με το πρόσχημα αυτό κατάφεραν και έπεισαν την γυναίκα να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το οποίο παρέλαβε η παραπάνω ημεδαπή γυναίκα». Το ζήτημα, ωστόσο, της δράσης του ζευγαριού δεν σταματούσε εδώ.

Λέει ακόμη η Αστυνομία:

«Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία εξαπάτησης τηλεφώνησαν το πρωί της 18ης Ιουνίου 2020 σε ηλικιωμένο άνδρα και αποπειράθηκαν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ, για δήθεν επιστροφή αναδρομικού ποσού από σύνταξη ύψους 28.000 ευρώ». Η έρευνα των αστυνομικών, πάντως,  συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του συνεργού της, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες εξαπατήσεις καθώς δεν αποκλείεται κάποιοι να περιμένουν τα… αναδρομικά από την Τράπεζα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις