Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανία κορονοϊός: Στο νοσοκομείο η σύζυγος του προέδρου
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία κορονοϊός: Στο νοσοκομείο η σύζυγος του προέδρου

Ουκρανία κορονοϊός: Η σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό

Ουκρανία κορονοϊός:Με ανακοίνωση της προεδρίας, η σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό. Η κατάσταση της είναι σταθερή,ενώ ο πρόεδρος και τα παιδιά τους, σε νέο τεστ που υποβλήθηκαν βγήκαν αρνητικοί.  Η ίδια η γυναίκα του Ουκρανού προέδρου είχε ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα ότι έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό, ενώ ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τα δύο τους παιδιά είναι αρνητικοί. Ωστόσο απομονώθηκε και βρισκόταν υπό ιατρική επίβλεψη, ενώ ο πρόεδρος ακύρωσε όλες τις επισκέψεις και τις συναντήσεις. “Η παρούσα διάγνωση για την Ολένα Ζελένσκα είναι COVID-19 –διάμεση πνευμονία μέτριας βαρύτητας. Δεν χρειάζεται παροχή οξυγόνου. Η κατάσταση είναι σταθερή”, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η προεδρία.

Η Ουκρανία ήταν απ΄τις χώρες που τέθηκαν σε καθεστώς καραντίνας από τον Μάρτιο έτσι ώστε να αποφευχθεί η μαζική εξάπλωση του κορονοϊού. Στα τέλη Μαϊου η κυβέρνηση ξεκίνησε να χαλαρώνει τους περιορισμούς, επιτρέποντας στα εστιατόρια, στα γυμναστήρια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς να λειτουργούν. Χθες, Δευτέρα 15 Ιουνίου η Ουκρανία απελευθέρωσε τη λειτουργία των αεροδρομίων από και προς την χώρα. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού, την οποία η κυβέρνηση αποδίδει στην απερίσκεπτη συμπεριφορά των πολιτών που δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό η σύζυγος του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι

Ουκρανία κορονοϊός: Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

“Μπερδέψαμε όλοι μας την μείωση των περιοριστικών μέτρων με την πλήρη άρση όλων των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη χώρα”, τόνισε επανηλλειμένως σήμερα σε τηλεοπτική ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Μακσίμ Στεπάνοφ. Επίσης, σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί στην Ουκρανία μέχρι και σήμερα, τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται στα 32.476, περιλαμβανομένων 912 θανάτων από covid-19.

Η Μόσχα απαιτεί την διεξαγωγή μίας ερευνάς σχετικά με τις ...

Δείτε ακόμη

Πυροβολισμός σε άνδρα από ακροδεξιούς σε διαδήλωση στο Νέο Μεξικό
Η πρώτη ισλαμική προσευχή στο ναό της Αγίας Σοφίας, 15 Ιουλίου
Η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε με έκρηξη σήμερα το γραφείο διασύνδεσης με τη Νότια Κορέα  

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις