Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρισμός Ελλάδα 2020: Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης “ταξιδεύει” σε όλο τον κόσμο
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρισμός Ελλάδα 2020: Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης “ταξιδεύει” σε όλο τον κόσμο

Τουρισμός Ελλάδα 2020: Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης εκφράζουν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον τους για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας με αφορμή την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη.

Τουρισμός Ελλάδα 2020: Σε ολόκληρο τον πλανήτη ταξίδεψε το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης όπως και το μήνυμα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα και το διάσημο ελληνικό καλοκαίρι. Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα επιτυχούς αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού και τώρα το στοίχημα είναι τι θα συμβεί με την οικονομία κι αν θα καταφέρουν οι τουρίστες να τη σώσουν.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια», γράφουν μεταφέροντας το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα περισσότερα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ανταποκριτές των οποίων βρέθηκαν χθες στο νησί της Σαντορίνης. To «France24», μεταφέροντας το ρεπορτάζ από το εμβληματικό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά νησί της Σαντορίνης, λέει ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε το Σάββατο ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες με απόλυτη ασφάλεια. Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε».

«Η Ελλάδα νίκησε τον κορωνοϊό. Μπορούν τώρα οι τουρίστες να σώσουν την οικονομία της;», αναρωτιέται το πρακτορείο «Bloomberg»

Το BBC φιλοξενεί αφιέρωμα για τη Σαντορίνη λέγοντας ότι «Το τέλος της απομόνωσης των νησιών φέρνει πίσω τους τουρίστες» και περιγράφει την ημέρα ενός κατοίκου του νησιού, την περίοδο της καραντίνας, αλλά και τώρα που αρχίζει ο κόσμος να το επισκέπτεται και πάλι.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας «Xinhua» σε αναλυτικό ρεπορτάζ του αναφέρεται στην συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός από το νησί της Σαντορίνης. Όπως λέει, η ασφάλεια είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την Ελλάδα.

Το κάλεσμα του Μητσοτάκη από την Σαντορίνη

Σε ένα μαγικό σκηνικό με φόντο το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα και θέα το ηφαίστειο και τη Θηρασιά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άνοιξε την πόρτα στο ελληνικό καλοκαίρι, δίνοντας συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου Τύπου από τη Σαντορίνη, έναν εμβληματικό προορισμό για τον παγκόσμιο τουρισμό. Οι δεκάδες εκπρόσωποι των ξένων μέσων ενημέρωσης που βρέθηκαν στη Σαντορίνη, περίμεναν τη δύση του ήλιου για να ξεκινήσει η συνέντευξη. Στις 20.24 πατήθηκε το κουμπί της επανεκκίνησης, όταν ανέβηκαν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά πόντιουμ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο σύμβουλός του Θανάσης Μπακόλας. «Η Ελλάδα τα κατάφερε εντυπωσιακά να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού. Κυρίες και κύριοι σας καλωσορίζουμε στο ελληνικό καλοκαίρι» είπε ο Θανάσης Μπακόλας.

Σαντορίνη 2020: Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς

Η Σαντορίνη είναι γνωστή για την εξαιρετική οινοποιεία της λόγω του μοναδικού ηφαιστειακού εδάφους της, αλλά και το μεσογειακό κλίμα που βοηθά στην ωρίμανση μοναδικών ποικιλιών. Μάλιστα τα περισσότερα έχουν μαγευτική θέα στη θάλασσα και ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει πολλές διαφορετικές ποικιλίες κρασιών απολαμβάνοντας παράλληλα το απέραντο γαλάζιο.

Σαν κλασσικό κυκλαδίτικο νησί, η Σαντορίνη έχει πολύ όμορφα και γραφικά σοκάκια και μάλιστα υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί από τα Φηρά μέχρι την Οία, απολαμβάνοντας την μοναδική αισθητική της κυκλαδίτικης αισθητικής, τον περίπατο δίπλα στους μεγάλους τρούλους των εκκλησιών, αλλά και τη θέα της θάλασσας και του ηφαιστείου.

Οι παραλίες της Σαντορίνης έχουν μια παράξενη, μοναδική ομορφιά αφού λόγω του ηφαιστείου η άμμος είναι μαύρη και αυτό έχει φανατικούς υποστηρικτές ή μισητές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αντικρίσεις κάτι πρωτόγνωρο, με τις πιο γνωστές παραλίες να είναι η Περίσσα και η Κόκκινη Παραλία που περιβάλλεται από μεγάλους κόκκινους βράχους.

Εκτός από τις μεγάλες παραλίες, η Σαντορίνη έχει και κάποια γραφικά λιμανάκια ακριβώς πάνω στην ακροθαλασσιά, όπως το Αμμούδι που μπορείς να επισκεφτείς για να απολαύσεις το μαγικό τοπίο και το ηλιοβασίλεμα ή και να το συνδυάσεις με ένα νόστιμο γεύμα θαλασσινών. Βέβαια δεν είναι λίγοι που επιλέγουν ακόμα και αυτό το μικρό λιμανάκι για να κολυμπήσουν.

Το 1646 π.Χ. στην Σαντορίνη έγινε μία από τις μεγαλύτερες ηφαιστιακές εκρήξεις και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καλυφθεί ο τότε οικισμός του νησιού. Έτσι με τις ανασκαφές έρχονται στην επιφάνεια πολλά αντικείμενα του αρχαίου πολιτισμού, που αξίζει να δει κάθε επισκέπτης.

Φυσικά όταν μιλάμε για Σαντορίνη, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, για το οποίο άνθρωποι ταξιδεύουν από όλα τα μέρη της γης ή επιλέγουν το ελληνικό νησί για ταξίδι του μέλιτος. Κάθε απόγευμα πολλοί επισκέπτες ανεβαίνουν μέχρι το Ημεροβήγλι περιμένοντας να δουν τον ήλιο να δύει στη θάλασσα.

Τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία και δεν μπορούν παρά να χαραχτούν στη μνήμη σου σαν πίνακας ζωγραφικής. Όπου όμως κι αν επιλέξουμε να πάμε φέτος, ας περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές αφήνοντας πίσω την δυσάρεστη αυτή περίοδο που μας άφησε σημάδια τόσο στην τσέπη, όσο και στην ψυχή…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις