Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σεξ και κορονοϊός: Η Υγειονομική Υπηρεσία στη Νέα Υόρκη το πήγε σε άλλο επίπεδο
ΚΟΣΜΟΣ

Σεξ και κορονοϊός: Η Υγειονομική Υπηρεσία στη Νέα Υόρκη το πήγε σε άλλο επίπεδο

Σεξ και κορονοϊός: Αντίο στην βαρετή συμπεριφορά στην κρεβατοκάμαρα.

Σεξ και κορονοϊός: Το σεξ εν μέσω πανδημίας, την ώρα μάλιστα που κλειστήκαμε μέσα και… ξαναγνωρίσαμε το ταίρι μας, απασχόλησε πολύ την επιστημονική κοινότητα που όφειλε να δώσει οδηγίες τόσο στα ζευγάρια, όσο και στους singles. Κι αν οι περισσότερες χώρες “έβγαζαν” δειλά δειλά κάποιες διακριτικές ανακοινώσεις – κι αυτές μέσω ειδικών στα τηλεοπτικά παράθυρα – η Νέα Υόρκη το πήγε σε άλλο επίπεδο. Αξιωματούχοι υγείας προτείνουν στους πολίτες – με λεπτομέρειες που είναι εντελώς περιττές – να αφήσουν την κοινή, βαρετή συμπεριφορά στην κρεβατοκάμαρα- αλλά όχι ο ένας τον άλλον – με έναν νέο ενημερωμένο οδηγό για το πώς να κάνουν σεξ με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορονοϊού. Ως εδώ όλα καλά, όμως όταν διαβάσετε κάποιο απόσπασμα, σίγουρα το μυαλό σας δεν θα πάει σε επιστήμονες!

“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η μάσκα που καλύπτει τη μύτη και το στόμα σας είναι ένας καλός τρόπος προστασίας κατά τη διάρκεια του σεξ”, αναφέρει η υπηρεσία η οποία ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα δωρεάν παράδοση προφυλακτικών, λιπαντικών και HIV αυτοεξέτασης στο σπίτι με ειδικό κιτ. Και ενώ η υπηρεσία δεν προτείνει το περιστασιακό σεξ, για όσους ζουν με έναν πιο περιπετειώδη τρόπο ζωής κάνει μια πρόταση: “Κάντε το λίγο πιο kinky. Να είστε δημιουργικοί με τις σεξουαλικές στάσεις και τα φυσικά εμπόδια, όπως οι τοίχοι, που επιτρέπουν τη σεξουαλική επαφή, αποτρέποντας ταυτόχρονα την επαφή με πρόσωπο με πρόσωπο”.

Σεξ και κορονοϊός: Δείτε μερικά αποσπάσματα

Ραντεβού μέσω βιντεοκλήσεις, sexting, εγγραφή σε ειδικές πλατφόρμες γνωριμιών, sex – πάρτι στο Zoom είναι ασφαλείς επιλογές σύμφωνα με τον οδηγό. Για όσους βρίσκουν αντισεξουαλική την κοινωνική αποστασιοποίηση, οι αξιωματούχοι συμβουλεύουν να επιλέξουν μεγάλους, ανοιχτούς και “καλά αεριζόμενους χώρους” για ομαδικό σεξ και να φέρουν μαζί απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ.

Τα φιλιά στον πρωκτό μπορεί να μεταδώσουν τον κορωνοϊό. Ο ιός που βρίσκεται στα κόπρανα μπορεί να περάσει στο στόμα σας και να προκαλέσει μόλυνση.

– Τα προφυλακτικά μπορούν να περιορίσουν το ενδεχόμενο επαφής με σάλιο, σπέρμα ή κόπρανα κατά τη διάρκεια του στοματικού ή του πρωκτικού σεξ.

– Σε περίπτωση που συνευρίσκεστε τακτικά με σεξουαλικούς συντρόφους στο ίντερνετ ή βιοπορίζεστε μέσω του σεξ, καλό θα είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός διαλείμματος από τις δια ζώσης επαφές. Αντί γι’ αυτές, μπορείτε να βγαίνετε ραντεβού μέσω βίντεο, να ανταλλάσσεται μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, να συμμετέχετε σε συνδρομητικές πλατφόρμες αναζήτησης συντρόφων, να παίρνετε μέρος σε σέξι πάρτι στο Zoom ή σε chat room.

– Το σεξ είναι ένα κομμάτι της κανονικής ζωής και θα πρέπει να τελείται ανάμεσα σε άτομα που έχουν συγκατατεθεί για την εκάστοτε πράξη. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για το σεξ και τη σεξουαλικότητα θα πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία με την ατομική και τη δημόσια υγιεινή. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έκτακτης υγειονομικής κατάστασης, όλοι οι άνθρωποι κάνουν και θα πρέπει να κάνουν σεξ.

– Έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για το σεξ και τον κορωνοϊό. Ο ιός έχει βρεθεί στο σπέρμα και τα κόπρανα ατόμων που έχουν προβληθεί με Covid-19. Δεν γνωρίζουμε εάν ο ιός μεταδίδεται με το κολπικό ή το πρωκτικό σεξ. Γνωρίζουμε ότι κορωνοϊοί άλλου τύπου δεν εξαπλώνονται εύκολα μέσω της σεξουαλικής επαφής. Αυτό σημαίνει ότι το σεξ δεν είναι ένας από τους κοινούς τρόπους μετάδοσης του Covid-19»

Δείτε ακόμη

Ο κορονοϊός αλλάζει και το Κάμα Σούτρα
Επίσημη οδηγία στους Ολλανδούς: “Βρείτε κάποιον να κάνετε σεξ”
Πώς το σεξ μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από τον ιό – Τι λένε οι ειδικοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις