Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολλανδία κορονοϊός: Επίσημη πρόταση στους singles – “Βρείτε κάποιον να κάνετε σεξ”
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία κορονοϊός: Επίσημη πρόταση στους singles – “Βρείτε κάποιον να κάνετε σεξ”

Ολλανδία κορονοϊός: «Νόμιμοι» οι sex buddies στην Ολλανδία μετά την έγκριση του αρμόδιου ινστιτούτου.

Ολλανδία κορονοϊός: Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας εξέδωσε οδηγία με την οποία προτρέπει όσους δεν έχουν σύντροφο να βρουν, προκειμένου να διατηρήσουν σε φυσιολογικά επίπεδα την σεξουαλική τους ζωή, η οποία μπορεί να τελεί υπό χειμερία νάρκη εν μέσω της πανδημίας. Η οδηγία έχει ως εξής: «Είναι απολύτως κατανοητό πως κάποιος που δεν έχει σύντροφο, να εξακολουθεί να θέλει να έχει κάποιου είδους σεξουαλική επαφή με κάποιον άλλον κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Όταν βρείτε το άτομο αυτό, συζητήστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε σεξ. Διατηρήστε την σεξουαλική επαφή με το ίδιο πρόσωπο, με την προϋπόθεση πως είστε απόλυτα υγιείς και οι δύο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να οριοθετήσετε μεταξύ σας τον αριθμό ατόμων με τα οποία θα έχετε σεξουαλική επαφή. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των δυνητικών συντρόφων, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο κορονοϊός».

Σε μια παράλληλη οδηγία, τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση θα πρέπει να αποφεύγουν το σεξ εάν ένας από τους δύο εμφανίζει ενδείξεις ότι έχει κορονοϊό. «Δεν πρέπει να έχετε σεξουαλικές σχέσεις αν ο σύντροφος σας βρίσκεται σε καραντίνα επειδή έχει νοσήσει από τον ιό. Εκτονωθείτε μόνοι σας ή με άλλους εξ αποστάσεως».

Όπως αναφέρει το BBC, η οδηγία εκδόθηκε ύστερα από κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση ότι στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την καραντίνα δεν υπήρχε καμία πρόταση γύρω από την σεξουαλική ζωή όσων δεν έχουν μόνιμο σύντροφο.

Τα μέτρα είχαν ανακοινωθεί στις 23 Μαρτίου και αφορούσαν μία σειρά από «χαλαρούς» περιορισμούς, καθώς σε σχέση με τις γείτονες χώρες, η Ολλανδία επέτρεπε τις μικρές σε αριθμό συναθροίσεις, εφόσον οι πολίτες κρατούσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους. Από την Δευτέρα 11 Μαΐου τα μέτρα άρχισαν να χαλαρώνουν με τις βιβλιοθήκες, τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής να ανοίγουν και πάλι στο κοινό. Η χαλάρωση των περιορισμών έγινε την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωνε ότι η χώρα έχει σημειώσει «αξιοσημείωτη πρόοδο» στην προσπάθειά της να μειώσει τον αριθμό των μολύνσεων και των θανάτων από τον COVID-19.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις