Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΠΟ αδειοδότηση 2020: Έθεσε καταληκτική ημερομηνία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΟ αδειοδότηση 2020: Έθεσε καταληκτική ημερομηνία

ΕΠΟ αδειοδότηση 2020: Η 2α Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία που έθεσε η ΕΠΟ για τη διεξαγωγή του μπαράζ.

ΕΠΟ αδειοδότηση 2020: Η 2α Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία που έθεσε η ΕΠΟ για τη διεξαγωγή του μπαράζ ανάμεσα στον προτελευταίο της Super League και τον 2ο της Super League 2 για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, κάτι που σημαίνει ότι στη δεύτερη την τάξει κατηγορία θα διεξαχθούν 12 αγώνες σε διάστημα 35 ημερών! Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι η σέντρα στη Super League 2 έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου, μέσα σε 35 ημέρες θα πρέπει να διεξαχθούν οι εναπομείνασες 10 αγωνιστικές των play offs και στη συνέχεια θα γίνουν οι δύο αγώνες μπαράζ. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό όποια ομάδα δεν εξασφαλίσει την αδειοδότηση θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.000 ευρώ, από 20.000 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα.

ΕΠΟ αδειοδότηση:  Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή:

Ενέκρινε το περιεχόμενο και την οριστική διατύπωση των προτεινομένων τροποιήσεων του Καταστατικού, που θα τεθούν προς έγκριση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 16ης Ιουνίου 2020. Ενέκρινε τον ορισμό της διεξαγωγής των επαναληπτικών ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, περιόδου 2019-20, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020. Ο αγώνας Άρη-ΑΕΚ θα αρχίσει στις 19.00 και ο αγώνας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στις 21.30. Επικύρωσε τις τελικές βαθμολογίες των ομίλων της Γ΄ Εθνικής και της Α΄ κατηγορίας γυναικών.

Ειδικά για τον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής αποφασίστηκε η παραμονή στην κατηγορία του Ακράτητου Άνω Λιοσίων, καθώς ο προηγούμενος στην τελική κατάταξη Πανθηραϊκός αποσύρεται από το πρωτάθλημα λόγω συγχώνευσης με τη Θύελλα Καμαρίου. Αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, η οποία -σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού- θα αναλάβει τη διευθέτηση των σημαντικών θεμάτων που προκύπτουν για τα ποδοσφαιρικά σωματεία ενόψει της υλοποίησης του “Μητρώου Αθλητικών Σωματείων”.

Έκανε δεκτό το αίτημα της Super League 2 για παράταση της προθεσμίας ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 30 Ιουνίου 2020, ενόψει της επικείμενης διαδικασίας αδειοδότησης. Επίσης, σε περίπτωση μη αδειοδότησης αποφασίστηκε η ποινή της επιβολής προστίμου 10χ. ευρώ και του περιορισμού των μετεγγραφών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών για τους αλλοδαπούς και κάτω των 25 ετών για τους Έλληνες.

Όρισε την 2α Αυγούστου 2020 ως καταληκτική ημερομηνία για τη διεξαγωγή του μπαράζ μεταξύ της 13ης ομάδας της Super League 1 και της 2ης ομάδας της Super League 2, για τη συμμετοχή του νικητή στο πρωτάθλημα της Super League 1 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, 2020-21. Ενέκρινε την ομόφωνη απόφαση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β΄ Εθνικής Κατηγορίας για διακοπή του πρωταθλήματος της Football League και περαίωση αυτού».

Δείτε ακόμη:

Τι φέρνει το Πάμε Στοίχημα με την επιστροφή της Super League
Στο Λεβερκούζεν προβάρει το στέμμα η Μπάγερν
Με ματσάρες Αρης – ΟΦΗ και Πανιώνιος – Βόλος η επιστροφή!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις