Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Football League διακοπή: Τέλος για φέτος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Football League διακοπή: Τέλος για φέτος

Football League διακοπή: Το οριστικό τέλος στη φετινή σεζόν ανακοίνωσαν από τη Football League. Η διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έμελλε να είναι τελικώς οριστική, αφού οι συνθήκες δεν ευνοούν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Football League διακοπή: Το οριστικό τέλος στη φετινή σεζόν ανακοίνωσαν από τη Football League. Η διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έμελλε να είναι τελικώς οριστική, αφού οι συνθήκες δεν ευνοούν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και από τη διοργανώτρια αρχή έθεσαν επί τάπητος δύο λύσεις προς συζήτηση για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Στη σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκε από την FL κρίθηκε πως δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της φετινής χρονιάς. Μάλιστα πρότειναν δύο τρόπους για την νέα περίοδο. Ο ένας περιλαμβάνει συγχώνευση με τη Super League 2 και δημιουργία δύο ομίλων, του Βόρειου και του Νότιου, ενώ ο άλλος είναι ο προβιβασμός οκτώ ομάδων της Football League στη Super League 2 και ταυτόχρονα μη υποβιβασμός κάποιας ομάδας.

Football League διακοπή: Η επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής

«Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν. Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων».

Δείτε ακόμα:

Ο Μπαλντέ θέλει να αναλάβει τροφή και στέγη εποχιακών εργατών
Ευρωκύπελλα: Κανονικά σε τρεις εβδομάδες ή ολοκλήρωση με φάιναλ 8
Ακύρωσε το ραντεβού με τον Τύπο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις