Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς/Γιουρόπα Λιγκ: Το plan b!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς/Γιουρόπα Λιγκ: Το plan b!

ΟΥΕΦΑ - Τσάμπιονς/Γιουρόπα Λιγκ: Η στόχευση για την ολοκλήρωση των μεγάλων διοργανώσεων και το backup σχέδιο της διοργανώτριας και των συλλόγων

ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς/Γιουρόπα Λιγκ: Το Τσάμπιονς Λιγκ πάει Πορτογαλία. Οι τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον, αυτό λένε. Οτι η ΟΥΕΦΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση Συλλόγων, αποφάσισαν ότι το σχέδιο Β για την ολοκλήρωση των διοργανώσεων. Το οποίο προτάσσει θα είναι 8άδα στην Πορτογαλία, κάτι σαν φάιναλ 8. Παραμένει πρώτος στόχος τα δύο μεγάλα διασυλλογικά τουρνουά να ολοκληρωθούν κανονικά, με εντός-εκτός έδρας αγώνες. Με τις ρεβάνς των “16” και τα πάντα. Αν αυτό γίνει πράξη, τότε θα ολοκληρωθεί περίπου στα τέλη του Καλοκαιριού. Θα διεξαχθεί δηλαδή περίπου από τις 4 έως τις 29 Αυγούστου.

Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει ήδη στο μυαλό των διοργανωτών το plan b σύμφωνα με την El Mundo Deportivo. Αυτό φέρεται να είναι το πλάνο στο οποίο κατέληξαν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ και την Ενωση Συλλόγων, της οποίας πρόεδρος είναι ο επικεφαλής της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι. Το πλάνο αυτό προβλέπει την σύμπτυξη των τουρνουά σε μορφή φάιναλ 8, με μονά παιχνίδια νοκ άουτ με παράταση και πέναλτι.

ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς/Γιουρόπα Λιγκ: Το Final 8 και οι υποψήφιες χώρες

To backup πλάνο δεν θα είχε ως αποτέλεσμα μόνο να μειωθεί ο αριθμός των παιχνιδιών, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν οι ομάδες τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Κωνσταντινούπολη που είναι η διοργανώτρια πόλη του Τελικού 2020,ήδη είναι αντικείμενο ανησυχίας σχετικά με την υγειονομική ασφάλεια -και όχι μόνο- με αποτέλεσμα η αλλαγή έδρας του τελικού να είναι προς συζήτηση! Η Εl Mundo Deportivo αναφέρει πως η λύση είναι η Πορτογαλία και συγκεκριμένα η Λισσαβόνα. Το Ντα Λουζ θα ήταν ο ιδανικός τόπος για τον τελικό, άλλωστε η Πορτογαλία δεν επηρεάστηκε σημαντικά από την COVID-19. Τέλος, τα γήπεδά τους είναι σε άριστη κατάσταση, ενώ δεν θα υπάρχει πλεονέκτημα έδρας. Αφού όλοι οι πορτογαλικοί σύλλογοι έχουν ήδη αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν ισχύει για την -επίσης υποψήφια- Γερμανία.

Δείτε ακόμη:

Όταν ο ΠΑΟ διεκδίκησε το πρωταθλητριών από τον Νουρέγιεφ με το Νο14
Νέοι ορισμοί και κανονισμοί για ακούσιο και εσχάτη των ποινών
Ποια ομάδα θα πετύχει τις περισσότερες νίκες στα play off;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις