Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – νέοι κανόνες: Αλλαγές σε χέρι, πέναλτι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – νέοι κανόνες: Αλλαγές σε χέρι, πέναλτι

Ποδόσφαιρο - νέοι κανόνες: Η IFAB φέρνει αλλαγές σε κάρτες, πέναλτι, χέρια - Ρύθμιση στα ακούσια - Από τη σεζόν 2020-21 θα εφαρμοστούν οι αλλαγές 

Ποδόσφαιρο – νέοι κανόνες: “Σοφούς” τους λένε, “Διεθνείς Σύμβουλους” τους λένε. Αλλά πέραν του ονόματος έχουν έναν και μοναδικό ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Να παρακολουθούν, να συσκέπτονται, να προτείνουν και να αποφασίζουν τις όποιες αλλαγές γίνονται κάθε φορά. Σε αυτή την παλιοπαρέα οφείλεται η εκάστοτε αλλαγή στο παιχνίδι και κάθε τους σύσταση, εισήγηση ή απόφαση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Και έχει αξία να την παρακολουθεί κανείς. Για τη σεζόν 2020-21, λοιπόν, σύμφωνα με την περί ης ο λόγος, IFAB, θα γίνουν κάποιες κρίσιμες αλλαγές στους κανόνες του ποδοσφαίρου. Αυτές θα επηρεάσουν, μεταξύ άλλων, την παράβαση για άγγιγμα της μπάλας με το χέρι, αλλά και στο ποινολόγιο.

Οι “σοφοί” του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαίρου (IFAB) έχουν εισηγηθεί και αποφασίσει κάποιες αλλαγές στους κανόνες ποδοσφαίρου για την επόμενη σεζόν (2020-21). Και το πρώτο και κρισιμότερο είναι ορισμένες προσαρμογές στο επί δεκαετίες αμφιλεγόμενο ζήτημα του τι σημαίνει “έπαιξε την μπάλα με το χέρι”. Το Διεθνές Συμβούλιο σχεδιάζει ένα “σύνορο” μεταξύ του ώμου (δεν τιμωρείται) και του βραχίονα (πιθανώς τιμωρούμενου) στο ύψος της μασχάλης όταν ο βραχίονας είναι ανασηκωμένος.

Ποδόσφαιρο – νέοι κανόνες: Εκτός παιχνιδιού ο χρόνος του πέναλτι

Κατά τη δημιουργία φάσης για γκολ ή ευκαιρίας, ένα ακούσιο χέρι του επιτιθέμενου δεν τιμωρείται πλέον. Το χέρι είναι προς τιμωρία μόνο αν η μπάλα πηγαίνει κατευθείαν στο τέρμα. Η αν έχει την ευκαιρία να σκοράρει ο παίκτης ως αποτέλεσμα της επαφής. Από την άλλη, το χέρι δεν τιμωρείται, αν μετά από ακούσιο χέρι συνεχιστεί το παιχνίδι με πάσα ή ντρίμπλα.

Μια άλλη -τεράστια- αλλαγή, προβλέπει ότι μια δεύτερη κίτρινη κάρτα εντός του χρόνου εκτέλεσης ενός πέναλτι ΔΕΝ οδηγεί πλέον σε αποβολή! Υπό αυτήν την έννοια, το πέναλτι δεν είναι πλέον μέρος του παιχνιδιού.

Επιπλέον, ένα πέναλτι δεν επαναλαμβάνεται πλέον εάν ο τερματοφύλακας έχει διαπράξει αξιόποινη παράβαση, αλλά η μπάλα περνά άουτ ή εξοστρακίζεται στο δοκάρι χωρίς την παρέμβασή του.

Δείτε ακόμη:

Με Δώνη στα play offs ο Παναθηναϊκός
Ποια ομάδα θα πετύχει τις περισσότερες νίκες στα play off;
Θετικοί στον κορωνοϊό 16 παίκτες της Βάσκο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις