Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Καλλιθέα: Στο Δεύτερο Δημοτικό σήμερα ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Καλλιθέα: Στο Δεύτερο Δημοτικό σήμερα ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Καλλιθέα: Στο 2ο Δημοτικό Καλλιθέας βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοτάκης, με αφορμή το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων της χώρας. Μαζί του και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μητσοτάκης Καλλιθέα: Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επιστροφή των μαθητών του δημοτικού στα θρανία στο πλαίσιο του πέμπτου κύματος άρσης μέτρων για τον κορονοϊό και επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. Στην είσοδο του σχολείου, όπου έφθασε πριν από λίγη ώρα, βρισκόταν ήδη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που τον υποδέχθηκε μαζί με τη Διεύθυνση του Σχολείου. Τα παιδιά επέστρεψαν από τη Δευτέρα το πρωί στα δημοτικά, στα νηπιαγωγεία αλλά και στους παιδικούς σταθμούς μετά από δυόμιση μήνες, ενώ ανοίγουν και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων.

Τα πρώτα στοθιχεία που έρχονται από την Κρήτη, είναι πολύ ενθαρρυντικά. Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων λειτουργούν 80 δημοτικά σχολεία και 123 νηπιαγωγεία, οι μαθητές των οποίων από τις 8 το πρωί, όταν και ξαναχτύπησε το κουδούνι, επέστρεψαν στις τάξεις τους. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλη Μηλιαράκη που βρέθηκε από νωρίς το πρωί σε σχολικές μονάδες, «έπειτα από 2,5 μήνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις τάξεις. Είναι ένα διαφορετικό ξεκίνημα καθώς τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Έχουν γίνει σημαντικές προετοιμασίες στις σχολικές μονάδες από τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς τον δήμο και τους γονείς των παιδιών».

Δημοτικά σχολεία: Περίπου το 90% επέστρεψε στην Κρήτη

Όπως εκτίμησε ο κ. Μηλιαράκης στα σχολεία επιστρέφει ποσοστό περίπου 90% των μαθητών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εισπράττουμε μια επιθυμία των παιδιών, αλλά και των γονέων να επιστρέψουν στα σχολεία». Σύμφωνα με τον ίδιο οι πρώτες ημέρες θα είναι ημέρες προσαρμογής, ενώ κατά τις πρώτες ώρες των μαθημάτων γίνεται επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Δείτε ακόμη

“Προδότη, αίσχος” – Επίθεση στον Γιώργο Τσίπρα στα Μέγαρα (video)
Χυδαία ανάρτηση για τον γιο του Άδωνι – Κινείται νομικά
Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα έγινε “σύμβολο της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων”
Συνάντηση του Βουλευτή Βασίλη Σπανάκη με την Υπουργό Παιδείας για τον Νότιο Τομέα
Μητσοτάκης: Κάθε τσιγάρο που σβήνει μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου
Ψηφίστηκαν με νόμο του κράτους όλα τα μέτρα για την πανδημία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις