Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις Γεωργιάδης γιος: Ο υπουργός κινείται νομικά για ανάρτηση στο Twitter
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης γιος: Ο υπουργός κινείται νομικά για ανάρτηση στο Twitter

Άδωνις Γεωργιάδης γιος: Νωρίτερα είχε διατυπωθεί έντονη κριτική για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων.

Άδωνις Γεωργιάδης γιος: Την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσε μήνυμα χρήστη του Twitter που υποστήριζε πως “πέθανε το παιδί του”. Η εν λόγω ανάρτηση έγραφε: “ΕΚΤΑΚΤΟ: πέθανε ο γιος του @AdonisGeorgiadi, είχε ανάγκη από εγχείριση καρδιάς, δυστυχώς το #Παιδοκαρδιοχειρουργικο στο Αγ. Σοφίας δεν λειτουργεί πλέον”. “Πέραν του ότι έχω κινήσει ήδη τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες, ανεβάζω αυτό το αχαρακτήριστο μήνυμα, ως δείγμα του μίσους και της ποιότητας που κρύβουν στην ψυχή τους αυτοί οι άνθρωποι. Θα εκτιμούσα τα μαζικά report πάντως σε αυτή την αισχρή περίπτωση”, έγραψε ο Άδωνις.

Νωρίτερα είχε διατυπωθεί έντονη κριτική για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, κάτι που έκανε το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε διευκρινίσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Σχετικά με δημοσιεύματα για τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, διευκρινίζονται τα εξής:

1. Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που χρήζουν καρδιοχειρουργικής επέμβασης, αντιμετωπίζονται από το “Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο”, κάτι που γινόταν και πριν την περίοδο του κορωνοϊού, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, από μία μεγάλη δωρεά που υπήρχε σε εξέλιξη.

2. Από τη στιγμή που έχει αρθεί η αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η λίστα των τακτικών χειρουργείων που εκκρεμούν, εξετάζεται από ομάδα γιατρών του ΩΚΚ έτσι ώστε αυτά που χρήζουν αντιμετώπισης να πραγματοποιούνται άμεσα.

3. Όλα τα περιστατικά που χειρουργούνται στο ΩΚΚ δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους, πραγματοποιούνται δε σε ένα Νοσοκομείο του οποίου η φήμη είναι διεθνής για τις επεμβάσεις καρδιάς.

4. Επισημαίνεται ιδιαίτερα, ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, υποδέχεται όλα τα περιστατικά COVID-19 ανηλίκων. Αν σταματούσε η λειτουργία της ως ΜΕΘ-COVID προκειμένου να εξυπηρετεί τακτικά χειρουργεία, αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην υπάρχει στη Νότια Ελλάδα ΜΕΘ Παίδων για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Δείτε ακόμη

Η ατάκα του Γιώργου Παπαδάκη για τα κιλά του Άδωνι (vid)

Η μία πρωτιά μετά την άλλη για τον Μητσοτάκη – Νέα δημοσκόπηση, από τη GPO

“Πόσο θα ήθελα να ήσουν εδώ…”: H συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας

Ο αψύς από τα Σφακιά μιλά για όλα στον Σρόιτερ – Οι απειλές, το “δούλεμα” στη Σία, ο Άδωνις

Τατσόπουλος κατά Μπογδάνου: «Σε περιμένει το Δελφινάριο»

Δίμετρη λαμπάδα στη χάρη του…Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις