Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2020: Το tweet Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2020: Το tweet Μητσοτάκη

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2020: Στην ανάρτησή του μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στον αντικαπνιστικό νόμο, σχολιάζοντας πως η εφαρμογή του αποτελεί διάψευση σε όσους έλεγαν πως «αυτά δεν γίνονται».

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2020: «Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Στην ανάρτησή του μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στον αντικαπνιστικό νόμο, σχολιάζοντας πως η εφαρμογή του αποτελεί διάψευση σε όσους έλεγαν πως «αυτά δεν γίνονται». Η ανάρτηση του Μητσοτάκη: «Επί χρόνια ολόκληρα, στην Ελλάδα υποδεχόμασταν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος τυλιγμένοι σε γκρίζους καπνούς και πολιορκημένοι απ’ τους κινδύνους που προκαλούν. Και όμως, μέσα σε 8 μήνες όλα άλλαξαν: Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε παντού. Κι έγινε άνεμος που καθάρισε την ατμόσφαιρα, δροσίζοντας με πολιτισμό και ευγένεια την καθημερινότητά μας. Φέτος γιορτάζουμε υπερήφανοι την συγκεκριμένη Ημέρα. Γιατί διαψεύσαμε όσους έλεγαν πως «αυτά δεν γίνονται». Περιορίσαμε δραστικά τη βλαβερή συνήθεια, προστατεύοντας την υγεία μας. Σεβαστήκαμε τον διπλανό μας, τηρώντας τα όρια ανάμεσα στην ελευθερία και την κατάχρησή της. Και γίναμε μέρος μιας συλλογικής επιτυχίας, εντάσσοντας σε αυτήν τις προσωπικές μας επιλογές.

Μοιάζει στ’ αλήθεια μακρινός ο καιρός που όλοι κάπνιζαν στους κλειστούς χώρους. Και δεν χρειάστηκαν πρόστιμα και ποινές. Η συνειδητή συμμόρφωση σε σωστούς κανόνες ήταν μία τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει η Δημοκρατία της Πειθούς. Το πρώτο βήμα ατομικής πειθαρχίας, που στην πανδημία έγινε συνολική κοινωνική υπευθυνότητα. Ο πόλεμος είναι εναντίον του καπνού, όχι των καπνιστών. Και πρέπει να συνεχιστεί, με στόχο η κατανάλωσή του να έχει μειωθεί κατά 25% έως το 2025. Όσα κερδίσαμε μέσα σε 8 μήνες έχουν χαράξει, πια, το δρόμο: Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου».

Δείτε ακόμη

Παραμένω… θεριακλής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις