Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Αυστρία: Άναψε πράσινο!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Αυστρία: Άναψε πράσινο!

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 - Αυστρία: Η κυβέρνηση της κεντροευρωπαϊκής χώρας έδωσε το ΟΚ για διεξαγωγή στο Σπίλμπεργκ των πρώτων δυο γκραν πρι της σεζόν

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Αυστρία: Η κυβέρνηση της Αυστρίας άναψες το πράσινο φως και ενέκρινε επίσημα τη διοργάνωση αγώνων μηχανοκίνησης στη χώρα από τον Ιούλιο. Κάτι που σημαίνει ότι οι αγώνες του Σπίλμπεργκ που θα σημάνουν και την έναρξη της σεζόν στη Φόρμουλα 1 τον Ιούλιο, θα διεξαχθούν κανονικά! Οι δύο αγώνες, έχουν προγραμματιστεί για τις 5 και 12 Ιουλίου. Θα διεξαχθούν, δε, πίσω από κλειστές πόρτες στο Red Bull Ring. Οι δύο σερί αγώνες θα γίνουν στην Αυστρία λόγω ακυρώσεων -ελέω πανδημίας- σε Ολλανδία, Αυστραλία, Σίλβερστοουν και όχι μόνο.

Η σεζόν του 2020 επρόκειτο να ξεκινήσει στην Αυστραλία τον Μάρτιο, αλλά η πανδημία ανάγκασε το “τσίρκο” να αλλάξει παντελώς και το καλεντάρι και τον τρόπο διεξαγωγής. Αναβλήθηκαν 9 αγώνες και πλέον μετά τους δύο αγώνες της Αυστρίας, όλα πάνε καλά, η σεζόν της F1 θα συνεχιστεί στις 19 Ιουλίου στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Το δε Σίλβερστοουν που έχει ακυρωθεί επί της παρούσης, είναι σύμφωνο στο να διεξαχθούν δύο γκραν πρι τον Αύγουστο αν ολα πανε καλα.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 – Αυστρία: Μένει στην F1 η Ρενό

Μετά τη “βόμβα” με το πωλητήριο στην Γουίλιαμς F1 οι φόβοι για νέα… κανόνια εντάθηκαν. Με την καταχρεωμένη Ρενό πρώτη στις συζητήσεις και τους προβληματισμούς. Η Ρενό προχώρησε σε μείωση 15.000 θέσεων εργασίαςμ ως μέρος ενός σχεδίου εξοικονόμησης πόρων και μείωσης κόστους. Ολα αυτά βέβαια ως πρώτα “μεθεόρτια” της πανδημίας, αφού οι πωλήσεις παρουσιάζουν… βύθιση. Οχι απλά πτώση. Από τη Ρενό, όμως, άμεσα βγήκε ανακοίνωση διάψευσης από τα κεντρικά της ομάδας.

“Επιβεβαιώνουμε ότι σκοπεύουμε να μείνουμε στην F1. Είμαστε εδώ και μένουμε” ανακοίνωσε ρητά κι απέριττα η προσωρινή διευθύνων σύμβουλος Κλοτίλντ Ντελμπός και πρόσθεσε: “Οι νέοι κανονισμοί, το νέο όριο των επενδύσεων, κρίνεται ικανοποιητικό για εμάς, επειδή είχαμε λιγότερες επενδύσεις από κάποιους εκ των ανταγωνιστών μας που ξοδεύουν πολλά χρήματα”. Επιβεβαίωσε έτσι ότι το όριο μπάτζετ και όλες οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Ρενό.

Ο κύκλος εργασιών και το μέγεθος της ομάδας της Ρενό είναι μικρότερα από αυτά των κορυφαίων ομάδων, των Μερσέντες, Φεράρι και Ρεντ Μπουλ. Ομως το όριο στο μπάτζετ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Ρενό να επιστρέψει στην ανταγωνιστικότητα. Ο Ρικιάρντο διανύει τον τελευταίο του χρόνο στην ομάδα και ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Φερνάντο Αλόνσο φέρεται ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του. Εξίσου πιθανός πιλότο είναι και ο Σεμπάστιαν Φέτελ που ολοκληρώνει το συμβόλαιό του στη Σκουντερία και αναζητά ομάδα να συνεχίσει.

Η υπηρεσιακή Εκτελεστική Σύμβουλος της Ρενό, Κλοτίλντ Ντελμπός

Δείτε ακόμη:

Αμαξοστοιχία με …πέντε βαγόνια η Μπάγερν Μονάχου
Στον αέρα η επιστολή …διαζυγίου Αλαφούζου στον Δώνη
Πωλείται η Γουίλιαμς των 114 γκραν πρι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις