Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / F1 – Williams: Ιστορικό πωλητήριο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

F1 – Williams: Ιστορικό πωλητήριο

F1 - Williams: Στο σφυρί προς κάθε ενδιαφερόμενο η ιστορική ομάδα που ίδρυσε ο Φρανκ Γουίλιαμς - Λύγισε από τις ζημίες η 9 φορές πρωταθλήτρια

F1 – Williams: Δεν πέρασαν παρά 2-3 πλήρη 24ωρα από τις ανακοινώσεις της F1 για την αναβολή εφαρμογής των αλλαγών στο σπορ. Μόλις προ ημερών η διοίκηση της FIA της F1 και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των εξόδων. Αποφάσεις για να ανασάνουν οικονομικά όλες οι ομάδες. Κυρίως οι μικρότερες που πλήττονται βάναυσα από τις επιπτώσεις της επέλασης του κορωναϊού. Προφανώς στη Μεγάλη Βρετανία δεν ικανοποιήθηκαν με όσα άκουσαν. Ετσι  η βόμβα δεν άργησε να σκάσει: Πωλείται η Γουίλιαμς F1!

Η ιστορική ομάδα της F1 αναζητά αγοραστή. Και παρά την επιθυμία της οικογένειας Γουίλιαμς να διατηρήσει το όνομα, ίσως τελικά ακόμα και αυτό να… χαθεί. Η αγωνιστική ομάδα της Γουίλιαμς ιδρύθηκε το 1977 από τον Φρανκ Γουίλιαμς και τον Σερ Πάτρικ Χεντ. Εκτοτε μετράει 114 αγώνες στην F1. Ενώ έχει κατακτήσει 9 φορές την πρώτη θέση στους κατασκευαστές. Επίσης κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Άλαν Τζόουνς (1980), Κίκι Ρόσμπεργκ (1982), Νέλσον Πικέ (1987), Νάιτζελ Μάνσελ (1992), Αλέν Προστ (1993), Ντέιμον Χιλ (1996) και Ζακ Βιλνέβ (1997)!

Ο Φρανκ Γουίλιαμς με ένα παλαιότερο μονοθέσιο της ομάδας

F1 – Williams: Καμία εγγύηση για το όνομα

Η απόφαση πώλησης της ομάδας πάρθηκε με βαριά καρδιά, αλλά μετά τις ζημιές 13 εκ. λιρών για το 2019 ήταν κάτι σαν μονόδρομος. Απαντες περίμεναν τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις των θεσμικών φορέων για να αποφασίσουν οριστικά. Οταν δεν ικανοποιήθηκαν με όσα αλλάζουν, η απόφαση πάρθηκε. Την ανακοίνωση έκανε η Κλερ Γουίλιαμς, κόρη του ιδρυτή της ομάδας Φρανκ. Η Κλερ Γουίλιαμς εξέφρασε την επιθυμία ο νέος αγοραστής να διατηρήσει το ιστορικό όνομα της ομάδας. Ακόμα κι αυτό, όμως, είναι αμφίβολο.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των γκραν πρι που δεν θα διεξαχθούν φέτος λόγω πανδημίας, είναι και αυτό του Σίλβερστοουν, της φυσικής έδρας της Γουίλιαμς. Κάτι που προφανώς έπαιξε κρίσιμο ρόλο στις τελικές αποφάσεις. Αυτό, διότι προφανώς τα έσοδα του 2020 θα ήταν σημαντικά μειωμένα με το βρετανικό γκραν πρι εκτός καλενταριού.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις