Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες βόρεια προάστια: Δίδυμο ληστών ψάχνουν οι αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες βόρεια προάστια: Δίδυμο ληστών ψάχνουν οι αρχές

Ληστείες βόρεια προάστια: Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές της Βορειοανατολικής Αττικής, μετά από δύο άγριες οργανωμένες ληστείες σε ηλικιωμένους σε ΄Αγιο Στέφανο και Εκάλη.

Ληστείες βόρεια προάστιαΣυναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Βορειοανατολικής Αττικής, μετά από δύο άγριες, οργανωμένες ληστείες σε βάρος ανθρώπων, που έμεναν μόνοι στα σπίτια τους, σε Άγιο Στέφανο και Εκάλη. Και στις δύο περιπτώσεις, τα θύματα έκαναν λόγο για δύο δράστες, κάτι που δεν αποκλείει το δίδυμο κακοποιών να είναι το ίδιο και η εξουδετέρωσή του προτεραιότητα βασική της Αστυνομίας. Η πρώτη άγρια ληστεία από δύο πανύψηλους όπως περιγράφηκαν, αλλοδαπούς κακοποιούς, συνέβη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, όπως προαναφέρθηκε.

Οι δύο, γιγαντιαίας σωματικής διάπλασης κακοποιοί, που φορούσαν μαύρα ρούχα και κρατούσαν απειλητικά στα χέρια τους κατσαβίδια, εισέβαλαν σε μονοκατοικία στον Άγιο Στέφανο, ξυλοκόπησαν την… 90χρονη(!) ιδιοκτήτρια και της άρπαξαν 400 ευρώ από το πορτοφόλι.

του Πέτρου Καρσιώτη

Ληστείες βόρεια προάστια: Ο θόρυβος την έφερε μπροστά τους

Απόγευμα Κυριακής. Η ληστρική επιδρομή καταγράφηκε στις 17 και 40 όταν οι δύο κακοποιοί, που πιθανότατα είχαν παρακολουθήσει τον στόχο τους και γνώριζαν ότι η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια ήταν μόνη της, πλησίασαν στην μονοκατοικία της και αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, πιστεύοντας ότι θα βρουν πολλά χρήματα και κοσμήματα, εισέβαλαν στο εσωτερικό. Χωρίς να χάσουν χρόνο, άρχισαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους χώρους και όταν η ηλικιωμένη γυναίκα άκουσε έντρομη θόρυβο και εμφανίστηκε μπροστά τους για να δει τι συμβαίνει, το δίδυμο των ληστών, όρμησε πάνω της. Απάνθρωποι, τη χτύπησαν  στο πρόσωπο, ενώ την ίδια ώρα, την απειλούσαν με τα κατσαβίδια ότι θα τη σκοτώσουν αν δεν τους δώσει χρήματα. Τελικά, της άρπαξαν 400 ευρώ, που είχε στο πορτοφόλι της και εξαφανίστηκαν.

Ληστείες βόρεια προάστια: Η συνέχεια στην Εκάλη

Λίγα 24ωρα μετά, αντιμέτωπος, πάλι με δυο κακοποιούς, ήρθε μέσα στο σπίτι του, στην Εκάλη, ένας 81χρονος. Οι οργανωμένοι κακοποιοί, απενεργοποίησαν πρώτα το συναγερμό του σπιτιού και στη συνέχεια,  παραβίασαν την κεντρική είσοδο και κατάφεραν να εισβάλουν στη διώροφη κατοικία. Στη συνέχεια, οι δράστες ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και άρχισαν να ερευνούν όλους τους χώρους. Αφού άρπαξαν όσα χρήματα μπόρεσαν να βρουν, εξαφανίστηκαν. Και η δεύτερη αυτή ληστεία με εισβολή σε σπίτι στα βόρεια Προάστια, σήμανε συναγερμό.

Και το εγκληματολογικό στις έρευνες

Ενώ προσπαθούν να συγκρίνουν τα στοιχεία των δύο εισβολών για να καταλήξουν με βεβαιότητα αν πρόκειται για τους ίδιους και στις δύο κατοικίες έφθασαν και αστυνομικοί για λήψη αποτυπωμάτων και στοιχείων DNA ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό τους, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ληστεία χηματαποστολής στο Ψυχικό (vid)

Δείτε ακόμα

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση του οδηγού και η μεταμφιεσμένη δράστιδα
Ετοίμαζαν “χτύπημα” στο σπίτι του Δημήτρη Σταμάτη – Πώς το απέτρεψαν οι Αρχές
«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα για γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις