Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιτριόλι – Ιωάννα: Μεταμφιεσμένη έδρασε η “μαυροφορεμένη” – Η κατάθεση του οδηγού
ΕΛΛΑΔΑ

Βιτριόλι – Ιωάννα: Μεταμφιεσμένη έδρασε η “μαυροφορεμένη” – Η κατάθεση του οδηγού

Βιτριόλι - Ιωάννα: Όπως όλα δείχνουν η γυναίκα που έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο κακό στη νεαρή υπάλληλο κι έχει κόψει την ανάσα του πανελληνίου με την αγριότητά της, έδρασε μεταμφιεσμένη.

Βιτριόλι – Ιωάννα: Πόρτα-πόρτα ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στη γειτονιά, απ’ όπου το πρωί της Τετάρτης, οδηγός ταξί, παρέλαβε την άγνωστη ακόμη γυναίκα, η οποία λίγη ώρα μετά με ενέδρα που είχε στήσει στην είσοδο κτιρίου, πλησίασε και πέταξε στο πρόσωπο της 34χρονης ασφαλιστικής συμβούλου βιτριόλι από ένα μπουκάλι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Παράλληλα, διανύουν προσεκτικά και τη διαδρομή από την συνοικία του κέντρου απ’ όπου ξεκίνησε η «μαυροφορεμένη» γυναίκα, στην προσπάθειά τους να δουν πιο καθαρά το πρόσωπό της, από λήψη κάμερας κατά μήκος της διαδρομής, προς την οδό Θησέως όπου βρίσκονται και τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία εργαζόταν η άτυχη Ιωάννα. Όπως όλα δείχνουν η γυναίκα που έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο κακό στη νεαρή υπάλληλο κι έχει κόψει την ανάσα του πανελληνίου με την αγριότητά της, έδρασε μεταμφιεσμένη, βάσει ενός μελετημένου σχεδίου, στο οποίο όμως είναι αδύνατον να μην έκανε κάποιο λάθος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι ερευνητές, που θεωρούν ότι βλέπουν τη δράστιδα να προχωρά προς το κτίριο, λίγα λεπτά πριν από την εκδήλωση της επίθεσης, από όσο μπορούν να διακρίνουν γιατί παρεμβάλλονται δέντρα και κρύβουν βασικά στοιχεία, δεν φορά σκούρα ρούχα και εμφανίζεται σαν ξανθιά! Εικάζεται ότι επρόκειτο για περούκα  την οποία στη συνέχεια κάλυψε με το μαύρο σκουφί, όσα λεπτά έμεναν μέχρι την είσοδο της Ιωάννας στο κτίριο και όσο η δράστης κρυβόταν στις σκάλες που οδηγούν από το ισόγειο στο υπόγειο, δίπλα στο ασανσέρ!

Τι έλεγε το Alphafreepress.gr στις 22 Μαΐου

Εδώ, επιβεβαιώνεται, η πληροφορία που είχε φέρει στο φως το Alphafreepress, στις 22 Μαΐου, πέντε ημέρες πριν, δηλαδή. Έγραφε τότε το ρεπορτάζ:

«Μεταμφιεσμένη σε αρκετά μεγάλο βαθμό, γεγονός που της εξασφάλιζε την απόκρυψη βασικών χαρακτηριστικών του προσώπου για όποιον την έβλεπε και με πολύ μελετημένο σχέδιο, έδρασε η γυναίκα, που επετέθη μετά από ενέδρα που έστησε στην 34χρονη ασφαλιστική σύμβουλο, στην είσοδο των γραφείων ασφαλιστικής εταιρίας στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη σύμβουλος, το δράμα της οποίας συγκλονίζει το πανελλήνιο, φέρεται να ψέλλισε στους αστυνομικούς ερευνητές της υπόθεσης, ότι η δράστις, φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα, μάσκα στο πρόσωπο-τη βοήθησε η συγκυρία του ιού, να αποκρύψει κατά το πολύ τα χαρακτηριστικά της – και πιθανόν σκούφο στο κεφάλι σε ημέρα μεγάλης ζέστης! Με τον σκούφο, σίγουρα, εκτιμούν οι αστυνομικοί, κάλυπτε και έκρυβε τα μαλλιά της, ίσως όχι όλα και από το ελάχιστο που μπόρεσε  να δει το θύμα της επίθεσης με το καυστικό υγρό, δεν ήταν ξανθιά».

Σακίδιο στον ώμο και τσάντα

Στην εικόνα λίγων δευτερολέπτων που έχουν οι ερευνητές της υπόθεσης, εμφανίζεται να φέρει σακίδιο στον ώμο και να κρατάει τσάντα ή τσάντες. Δεν υπάρχει αμφιβολία στους αστυνομικούς ότι στο εσωτερικό τους, έκρυβε τα ρούχα που έβαλε στα λεπτά που περίμενε στις σκάλες, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν! Σημαντική στο να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το πρόσωπό της-καταλαβαίνουν μέχρι τώρα τα σωματομετρικά της χαρακτηριστικά,  την ηλικία της και τον τρόπο που περπατάει-  είναι η κατάθεση του οδηγού στο όχημα του οποίου επιβιβάστηκε από την κεντρική συνοικία της Αθήνας για να φθάσει στην Καλλιθέα και να φέρει σε πέρας το παρανοϊκό σχέδιό της.

Άκουσα μετά από ώρες για την επίθεση

«Την παρέλαβα από… και κατέβηκα στη Θησέως. Ακολούθησα  συγκεκριμένη διαδρομή (σ.σ είναι στη διάθεση της Αστυνομίας μόνο). Την άφησα, αν θυμάμαι καλά, 7 με 10 λεπτά πριν από την επίθεση. Συνέχισα τη δουλειά μου. Όταν μετά από ώρες άκουσα για την επίθεση με το βιτριόλι στην άτυχη κοπέλα, έφερα στο νου μου, όλα τα πάρα πάνω». Η περιγραφή που ζητήθηκε όπως ήταν φυσικό, από τους αστυνομικούς- θεωρείται ο πιο σημαντικός μάρτυρας της πολύκροτης υπόθεσης- φυσικά διέφερε σε κάποια σημεία από αυτή που πρόλαβε να συγκρατήσει η άτυχη Ιωάννα, λόγω ακριβώς της μεταμφίεσης που μεσολάβησε από την ώρα που κατέβηκε από το όχημα μέχρι την ώρα που εξαπέλυσε την ανατριχιαστική επίθεση».

Απόπειρα ανθρωποκτονίας

Παράλληλα, καθώς πλέον, η υπόθεση ερευνάται ως απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι ερευνητές περιμένουν τα αποτελέσματα των σαρώσεων κινητών τηλεφώνων, που εξέπεμψαν σήμα τις επίμαχες ώρες του πρωινού της  περασμένης Τετάρτης, στην περιοχή. Τα αποτελέσματα-αν είναι θετικά, δηλαδή αν είχε μαζί της κινητό τηλέφωνο- θα συνδυαστούν με  τα τηλέφωνα που κατέχουν κάποια άτομα που κινούνταν στο περιβάλλον της άτυχης Ιωάννας.

Αλλά είναι πιθανόν να είχε προβλέψει να μην έχει κινητό στην κατοχή της εκείνες τις δραματικές στιγμές για ευνόητους λόγους. Όπως και να έχει η Αστυνομία, στην περιοχή της επιβίβασής της στο αυτοκίνητο και στη διαδρομή, αλλά και προηγούμενες της επίθεσης ημέρες, αναζητά γυναίκα ηλικίας 35 έως 40 ετών με συγκεκριμένα σωματομετρικά χαρακτηριστικά και στυλ περπατήματος, η οποία όταν πλησίαζε την είσοδο του κτιρίου φορούσε, πέρα από τα άλλα και μαύρα γυαλιά ηλίου…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις