Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ πολυιδιοκτησία: Στο Διαιτητικό ο Ολυμπιακός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ πολυιδιοκτησία: Στο Διαιτητικό ο Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ πολυιδιοκτησία: Ο Ολυμπιακός προσφεύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της διοργανώτριας αρχής.

ΠΑΟΚ πολυιδιοκτησία: Τελικά δεν είχε περάσει από το Δ.Σ της SUPER LEAGUE η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και η ομάδα του Πειραιά προσφεύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο κατά της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Στις 25 Φεβρουαρίου ήταν να συζητηθεί η καταγγελία του Ολυμπιακού για το γνωστό θέμα της πολυϊδιοκτησίας, για το οποίο είχε γίνει προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Θυμόμαστε όλοι τα δεκάδες πλάνα και τις δηλώσεις εκείνη την εποχή και από τις 2 ενδιαφερόμενες πλευρές. Άλλωστε είχαν στραφεί στην ακύρωση του πορίσματος της Ε.Ε.Α. Τότε σε πρώτο βαθμό είχε απορριφθεί το αίτημα των ερυθρολεύκων.

Τώρα ο Ολυμπιακός προσφεύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της διοργανώτριας αρχής, Η ημερομηνία εξέτασης ορίστηκε για τις 4 Ιουνίου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ. Με νομικά επιχειρήματα προσπάθησε ο Ολυμπιακός να στηρίξει την καταγγελία του.Αυτή βασίστηκε στο άρθρο 35 του ΚΑΠ. Εδώ η παράγραφος τονίζει ρητά ότι απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά η διοικητικά δικαστήρια και προβλέπεται άμεση αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί. Εδώ όμως είχαμε και την στάση των υπολοίπων ομάδων απέναντι στο ζήτημα αυτό.

ΠΑΟΚ πολυιδιοκτησία: Ψήφοι υπέρ και κατά

Υπέρ της απόρριψης λοιπόν έχουμε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλκός. Η ομάδα της Λαμίας απουσίαζε, Αστέρας δεν εμφανίστηκε και η ΕΠΟ ψήφισε λευκό. Με την πλευρά του Ολυμπιακού ήρθαν οι  Άρης, Λάρισα και Πανιώνιος. 

Τέλος θα εκδικαστούν οι πρόσθετες παρεμβάσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Η τελευταία μάλιστα κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και αμφισβητεί την απόφαση για επικύρωση της βαθμολογίας, για τις θέσεις 7 -14. Άρα η υπόθεση έχει πολύ ενδιαφέρον και το τέλος της πανδημίας μάλλον θα δώσει την θέση του σε πολύ ενδιαφέροντες και ατέρμονες δικαστικούς αγώνες. 

Δείτε ακόμη

Νέος μεταγραφικός στόχος για ΠΑΟΚ!
ΠΑΟΚ: Προπονήσεις και στο βάθος Κυριάκος Παπαδόπουλος
Χωρίς αύριο το μπάσκετ για τον ΠΑΟΚ – Ψάχνουν χορηγούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις