Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Euroleague – Κορονοϊός: Και επίσημα τέλος η σεζόν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euroleague – Κορονοϊός: Και επίσημα τέλος η σεζόν

Euroleague - Κορονοϊός: Και επίσημα τέλος η σεζόν. Ο Τζόρντι Μπερτομνέου αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει ατάκτως,

Euroleague – Κορονοϊός: Είτε επικράτησε η λογική, είτε οι παίκτες. Η στάση τους ανάγκασαν τον Τζόρντι Μπερτομνέου να οπισθοχωρήσει ατάκτως, το αποτέλεσμα είναι ένα. Η φετινή σεζόν της Euroleague ολοκληρώθηκε όταν αποφασίστηκε η παύση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω κορωναϊού. Δεν θα υπάρξει συνέχεια αφού είναι πια οριστικό, διοίκηση και ομάδες συμφώνησαν για οριστική διακοπή. Έτσι το πιο ακραίο σενάριο γίνεται πραγματικότητα και στη σεζόν 2019-20 μπαίνει παύλα. Οι μέτοχοι της Euroleague αποφάσισαν να συνταχθούν νε την πρόταση που κατέθεσε -υπό πίεση ή όχι δεν έχει σημασία- ο Μπερτομέου, την οριστική διακοπή της φετινής διοργάνωσης. Οι εκπρόσωποι των έντεκα κλαμπ με συμβόλαιο τύπου Α (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Μακάμπι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) συμφώνησαν σε μία ιστορική Γενική Συνέλευση, η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάληξη που επιτάσσει η λογική εν μέσω πανδημίας που απειλεί μάλιστα με επιστροφή στο Σεπτέμβριο!

Η χρονιά, λοιπόν, ολοκληρώνεται και επίσημα. Όπως ήταν και η επιθυμία των παικτών της διοργάνωσης, η οποία σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι ήταν άμεση προτεραιότητα η ασφάλεια και η υγεία των αθλητών. Παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπήρχε πλάνο για φάιναλ 4 ή φάιναλ 8 σε μία πόλη. Επίσης, σημειώνεται πως στην Euroleague θα παραμείνουν οι 18 ίδιες ομάδες. Εξασφαλισμένη θέση στο Eurocup θα έχουν οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών (του Προμηθέα Πάτρας περιλαμβανομένου). Η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει την 1η Οκτώβρη.  Στέψη πρωταθλητή δεν θα γίνει διότι «για να διατηρήσουμε τις σταθερές αρχές δικαιοσύνης και αγωνιστικών κριτηρίων, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην αναγνωριστεί καμία ομάδα ως πρωταθλήτρια της σεζόν σε Euroleague και Εurocup».

Euroleague – Κορονοϊός: Η πιο δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρουμε

Από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης, ο Τζόρντι Μπερτομέου, μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Δίχως αμφιβολία, αυτή είναι η πιο δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρουμε στην 20ετή ιστορία μας. Είμαι περήφανος για το πώς έμειναν ενωμένες οι κοινότητες της Euroleague και του Eurocup σε αυτές τις δύσκολες περιόδους. Τους επόμενους μήνες έχουμε μόνο έναν στόχο: να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη διοργάνωση να επιστρέψει πιο δυνατή και να χτίσουμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή της από εμάς, εντός και εκτός παρκέ. Αυτό δεν είναι το τέλος, αλλά μια νέα αρχή».

Δείτε ακόμα

Βγάζει νοκ άουτ οριστικά το Σίλβερστοουν η αγγλική κυβέρνηση
Αμείωτα τα τεστ στην ποδοσφαιρική Αγγλία
Το οικονομικό, οι Λαουτάρο-Πίανιτς και ο Νεϊμάρ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις