Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καλοκαιρινά γλυκά διαίτης ψυγείου: Σε 5 λεπτά θα έχεις γλυκό
PLUS

Καλοκαιρινά γλυκά διαίτης ψυγείου: Σε 5 λεπτά θα έχεις γλυκό

Καλοκαιρινά γλυκά διαίτης ψυγείου: Απίθανα γλυκά με σοκολάτα και φρούτα

Καλοκαιρινά γλυκά διαίτης ψυγείου: Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή να κάνει κανείς δίαιτα. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιβάλλουν την υιοθέτηση μιας τέτοιας διατροφής η οποία δεν διαφέρει πολύ από τις αρχές της μεσογειακής δίαιτας. Τι κι αν όταν νυχτώνει σε πιάνει λιγούρα. Σου έχω τη λύση!! Έχεις λιγούρα για κάτι γλυκό το βράδυ ή το πρωί ή μετά τη γυμναστική; Είναι κάποιες μέρες που το γλυκό μπορεί να σου κολλήσει στο μυαλό και να μη βγαίνει με τίποτα! Το ξέρεις ότι δεν πρέπει να χαλάσεις το πρόγραμμά σου και ψάχνεις για εναλλακτικές. Πριν κάνεις επιδρομή στο ντουλάπι για κάτι γλυκό, ρίξε μια ματιά στις επιλογές για γλυκά σνακ διαίτης.

Βέβαια δε θα σας αφήναμε χωρίς ένα γλυκό, διαιτητικό που τρώγεται άφοβα το καλοκαίρι και είναι έτοιμο σε 5 λεπτά. Το λέμε απλώς γιαουρτογλυκό και είναι το ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού. Θα καλύψει την ανάγκη για ζάχαρη και θα αφήσει τις θερμίδες μακριά. Μπορείτε να καταναλώσετε όσο θέλετε χωρίς τύψεις. Δεν περιέχει βούτυρο. Καλοκαιρινό γλυκό με λίγες θερμίδες Ένα γρήγορο και αναλυτικό βίντεο ακολουθεί και δείχνει κάθε βήμα για να φτιάξετε πανεύκολα το πιο δροσερό και ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού. Σε λιγότερο από 5 λεπτά, μπορείτε να το καταναλώσετε.


Καλοκαιρινά γλυκά διαίτης ψυγείου: Οι επιλογές σε γλυκά σνακ

* Ζελέ light (7 θερμίδες/ φλυτζάνι)

*Ρυζόγαλο με βρώμη. Μαγειρεύουμε ½ ποτήρι γάλα με 3 κουτ. της σούπας βρώμη και στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης και σερβίρουμε αφού κρυώσει με αρκετή κανέλα (140 θερμίδες)

* 5 φουντούκια με 2 κουτ. του γλυκού μαύρη ζάχαρη. Λιώνουμε τη ζάχαρη για να γίνει σαν καραμέλα και ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και αφού γίνει συμπαγές το σπάμε σε κομματάκι* ½ μπανάνα με 1 κουτ. του γλυκού τρούφα λιωμένη στο φούρνο μικροκυμάτων (85 θερμίδες)

* Light “cheesecake”. 1 κρακεράκι με 1 κουτ. του γλυκού τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά και 1 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (60 θερμίδες)

* Kρέπα με βρώμη και μέλι. Σε αντικολλητικό τηγανάκι ψήνουμε 1 ασπράδι χτυπημένο με 1 κουτ. της σούπας βρώμη και σερβίρουμε με 1 κουτ. του γλυκού μέλι (67 θερμίδες)

* ½ μήλο κομπόστα. Βράζουμε το μήλο με λίγο νερό, 2 κουτ. του γλυκού στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης και σερβίρουμε με κανέλα (50 θερμίδες)

* 1 λουκούμι (60 θερμίδες)

Θες σοκολάτα γιατί σε τσάκισε το στρες

*Μους γιαούρτι-κακάο ή γιαούρτι-μόκα. ½ γιαούρτι με 1 κουτ. του γλυκού κακάο ή καφέ στιγμιαίο ανακατεμένα με 2 κουτ. του γλυκού στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης (70 θερμίδες)

*Κρύα σοκολάτα. ½ ποτήρι παγάκια με μισό ποτήρι γάλα, 2 κουτ. του γλυκού άγλυκο κακάο και 2 κουτ. του γλυκού στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης (70 θερμίδες)

* 5 αμύγδαλα με 2 κουτ. του γλυκού σοκολάτα υγείας. Λιώνουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια τα μοιράζουμε σε αντικολλητικό χαρτί χρησιμοποιώντας 1 κουτάλι, για να προκύψουν σοκολατάκια-βραχάκια (80 θερμίδες)

Ρυζογκοφρέτες

* 1 ρυζογκοφρέτα με μαύρη σοκολάτα (40 θερμίδες)

* 1 ρυζογκοφρέτα + 1 κουτ. του γλυκού ταχίνι με μέλι ή με κακάο (60 θερμίδες)

* ½ γιαούρτι + 1 κουτ. του γλυκού μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (70 θερμίδες)

*Γλειφιτζούρια-παγωτίνια από πολτό φρούτων.

Λιώνουμε στο μπλέντερ φρούτα εποχής και προσθέτουμε αν θέλουμε στέβια ή υποκατάστατο ζάχαρης ή/ και γάλα/ γιαούρτι. Μοιράζουμε σε θήκες για παγάκια και τοποθετούμε οδοντογλυφίδες για να μπορούμε να τα κρατήσουμε όταν παγώσουν (περίπου 20-30 θερμίδες το καθένα).

Το διαιτητικό γλυκό του καλοκαιριού έτοιμο μέσα σε 5 λεπτά

Παρακολούθησε το βίντεο, ετοίμασε το και δοκίμασε το άφοβα. «Δε παχαίνει, ομορφαίνει», όπως έλεγε κι ένας γνωστός μου!!!

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή:

Δείτε ακόμη

Πώς να αποφύγετε τις παγίδες των singles

Τα λάθη που κάνεις και δεν το ξέρεις για τα φυτά σου!

Κορωνοϊός και διατροφή: Επιστροφή στη καθημερινότητα συνεπάγεται επιστροφή στη σωστή διατροφή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις