Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παγίδες της εργένικης ζωής: Αποφύγετε κακές συνήθειες
PLUS

Παγίδες της εργένικης ζωής: Αποφύγετε κακές συνήθειες

Παγίδες της εργένικης ζωής: Καθημερινές απλές συνήθειες που μετατρέπονται σε μπανανόφλουδα των ερωτικών σας σχέσεων.

Παγίδες της εργένικης ζωής: Βαρέθηκες να είσαι μόνη και κατηγορείς τα άστρα, τους άντρες, την κρίση, την καριέρα σου. Η απάντηση όμως, εάν θέλεις να την ανακαλύψεις, βρίσκεται σε πολύ πιο απλές και καθημερινές συνήθειες που έχουν γίνει πλέον η δεύτερη φύση σου. Όποια κι αν είναι η προσωπική σου ιστορία, σε όποια φάση της ζωής σου κι αν σε έχει βρει η συνθήκη του singlehood. Αυτής της τόσο γοητευτικής, ελεύθερης, ανεξάρτητης κατάστασης της υπέροχης μοναξιάς που δεν έχει ανάγκη από αντρικά δεκανίκια. Μπορεί όμως κάποια στιγμή μπορεί να θες να αλλάξεις τη ζωή σου ή να τη μοιραστείς με κάποιον “σημαντικό άλλο”.

Η θεωρία της εξέλιξης σε έχει προγραμματίσει να μεταβείς κάποια στιγμή στην επόμενη πίστα, να προχωρήσεις στην παρακάτω φάση, να αφεθείς στα δεσμά μιας σχέσης, με όποια πορεία κι αν αυτή σου επιφυλάσσει. Μπορεί μετά από μία σχέση να θέλω λίγο το χρόνο μου για να πατήσω και πάλι στα πόδια μου, να ασχοληθώ με τον εαυτό μου. Να έχω πληγωθεί και να θέλω ανασυγκρότηση. Να θέλω να απέχω από το παιχνίδι των γνωριμιών. Να ταξιδέψω, να χαρώ τις φίλες μου, να ασχοληθώ με την καριέρα μου, έως ακόμη και να φοβάμαι μην πληγωθώ από μία καινούρια σχέση. Πιο απλά, να αποφεύγω τη δέσμευση για τους δικούς μου λόγους. Ευτυχώς τα πράγματα για όσους στέκουν αντικειμενικοί παρατηρητές σου είναι απλά και συγκεκριμένα.

Εμείς καταλήξαμε στους εξής οκτώ βασικούς λόγους για τους οποίους δεν μπορείς με τίποτα ή με κανέναν τρόπο από single να μπεις σε μια κατάσταση committed.

Παγίδες της εργένικης ζωής: Μην είσαι φυγόπονη

Οι σχέσεις θέλουν δουλειά, μυστρί, πηλοφόρι, σηκωμένα μανίκια, ανεβασμένα μπατζάκια και πολλή ενέργεια. Ποτέ δεν κυλούν όλα (μα όλα) απλά και χαλαρά, παρά μόνο στην περίπτωση που το ενδιαφέρον έχει χαθεί και άρα έχει εξαφανιστεί η πρόθεση να ασχοληθεί κανείς πραγματικά με τη σχέση του, με το τι χρειάζεται εκείνη για να τραφεί, να εξελιχθεί και να προχωρήσει. Ακούς τις δεσμευμένες φίλες σου να σου μιλάνε για τις δυσκολίες της σχέσης τους και ξεφυσάς ανακουφισμένη που δεν έχεις να τραβήξεις τέτοιο κουπί; Πιστεύεις ότι η ένωση δύο ανθρώπων θα έπρεπε να προκύπτει και να συντηρείται χωρίς τριβές και παραχωρήσεις; Το πιο πιθανό είναι να επιλέξεις ασυνείδητα να μείνεις εκτός παιχνιδιού ή στην περίπτωση που το επιχειρήσεις, να βγεις εκτός από τον πρώτο γύρο.

Είτε είσαι μοναχοπαίδι είτε όχι, τσέκαρε να δεις αν μοιράζεσαι μαζί τους. Προσπάθησε στην επόμενη κοινωνική εκδήλωση που θα παρευρεθείς να βγεις για λίγο έξω από το σώμα σου και να σε παρακολουθήσεις: Μήπως μιλάς πολύ, ακατάπαυστα, πιστεύοντας ότι αυτά που λες είναι τόσο συναρπαστικά, που θα έπρεπε να έχεις ένα τεράστιο ακροατήριο να χαμογελάει με τη σπιρτάδα σου; Μήπως, ακόμα χειρότερα, γελάς μόνη σου με τα αστεία σου και απαντάς η ίδια στις ρητορικές ερωτήσεις που θέτεις στο συνομιλητή σου; Άκουσε λίγο, όσο συναρπαστικά κι αν αφηγείσαι την υπέροχη ζωή σου, αυτό κάποια στιγμή γίνεται βαθύτατα κουραστικό και απελπισμένα ναρκισσιστικό.

Παγίδες της εργένικης ζωής: Μάθε να μοιράζεσαι

Όταν μεγάλωσες αρκετά ώστε να έχεις δικό σου σπίτι, ένα από τα πρώτα πράγματα που απέκτησες ήταν ένα διπλό κρεβάτι. Ένα κρεβάτι που κρύβει κάτω από το στρώμα του το ενδεχόμενο της κάλυψης και των δύο θέσεων. Το διπλό στρώμα είναι η προαγωγή σου στον κόσμο των ενηλίκων που μπορούν να τα έχουν όλα και να μη χρειάζεται να τα μοιράζονται. Ό,τι ισχύει με το στρώμα φυσικά έχει εφαρμογή και στο γάλα, στα γιαούρτια, στο χυμό και λοιπά. Βλέπει κανείς τα λαίμαργα αδέρφια σου πουθενά να σου την έχουν στημένη; Τώρα είναι η ευκαιρία σου να καταλάβεις το χώρο σου και να μην αφήσεις κανέναν να βάλει χέρι στη ζωή σου. Μην είσαι ψυχαναγκαστική.

Παγίδες της εργένικης ζωής: Να ρισκάρεις για το καλύτερο

Όσο διάστημα είσαι εκτός σχέσεων, αρχίζεις σιγά σιγά να δημιουργείς κάποιες σταθερές, κάποια προαπαιτούμενα, τα οποία στο τέλος γίνονται άκρως απαραίτητα προκειμένου κάποιος να διαπεράσει τη λεπτή μεμβράνη της ήσυχης απομόνωσής σου και να μοιραστεί μαζί σου τη ζωή σου. Μόνη σου είναι εύκολο να εξιδανικεύεις το πρότυπο που σχηματίζεις στο μυαλό σου. Σταδιακά απαιτείς, ασυναίσθητα συνήθως, κάποια χαρακτηριστικά πολύ υψηλής ευκρίνειας προκειμένου να θυσιάσεις την ασφάλεια της υπέροχης μοναξιάς σου. Για να μπεις στη διαδικασία, ζητάς από τον άλλο να τικάρει ολοένα και περισσότερα κουτάκια προαπαιτούμενων χαρακτηριστικών.

Δείτε επίσης

Γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερους πονοκεφάλους
Εφτά νεκρές μεσογειακές φώκιες εντοπίστηκαν στο Αιγαίο τις μέρες των περιορισμών
Τα λάθη που κάνεις και δεν το ξέρεις για τα φυτά σου!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις