Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερους πονοκεφάλους
ΥΓΕΙΑ

Γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερους πονοκεφάλους

Η φράση “έχω πονοκέφαλο” είναι η πιο συχνή έκφραση που ακούγεται στην καημερινότητα μας. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζουν πιο έντονα πονοκεφάλους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι οι άνδρες και αυτό συμβαίνει γιατί οι σημαντικές αλλαγές στη ζωή μιας γυναίκας, όπως η έναρξη της έμμηνου ρύσης, η […]

πονοκέφαλος

Η φράση “έχω πονοκέφαλο” είναι η πιο συχνή έκφραση που ακούγεται στην καημερινότητα μας. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζουν πιο έντονα πονοκεφάλους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι οι άνδρες και αυτό συμβαίνει γιατί οι σημαντικές αλλαγές στη ζωή μιας γυναίκας, όπως η έναρξη της έμμηνου ρύσης, η εγκυμοσύνη, η κλιμακτήριος και η εμμηνόπαυση συχνά σχετίζονται με μεταβολές στη συχνότητα και την ένταση των ημικρανιών που βιώνει.

Διαβάστε ακόμα:

Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικού: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Επίσης, σημαντικός παράγοντας, στις μεταβολές στις γυναικείες κεφαλαλγίες είναι και οι ορμόνες. Τα επίπεδα στο αίμα των ορμονών όπως τα οιστρογόνα, επηρεάζουν την έναρξη και τη σοβαρότητα των πονοκεφάλων.

Οι πονοκέφαλοι συχνά αρχίζουν στη ζωή ενός κοριτσιού ή μιας γυναίκας όταν έχει την πρώτη της περίοδο και συνεχίζονται μαζί με την έμμηνο ρύση για όλα τα χρόνια της ζωής της γυναίκας. Επίσης, οι έντονοι πονοκέφαλοι μπορεί να δημιουργούνται και λόγω χρόνιας χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών.

Σε κάθε περίπτωση, τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν ότι για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση του πόνου, τα αναλγητικά πρέπει να λαμβάνονται  με τα πρώτα συμπτώματα αλλά συγχρόνως και στην κατάλληλη αποτελεσματική δόση.

Ο πονοκέφαλος, σχεδόν καθημερινά, επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας, σε βαθμό που μπορεί να επηρεάσει  την οικογένεια, την κοινωνική ζωή το φιλικό μας περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλεργίες: Πώς να… νικήσεις τον «εφιάλτη» της άνοιξης

Οι γυναίκες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν, να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη θεραπεία τους και να μειώσουν το στίγμα και την αμηχανία αυτού του προβλήματος.

Οι γυναίκες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν τον εαυτό τους και να αναλάβουν πιο ενεργά όσον αφορά τη θεραπεία τους με αποτέλεσμα να να μειώσουν την αμηχανία αυτού του προβλήματος. Επομένως, όσες πάσχετε από πονοκεφάλους ή ημικρανίες, επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις