Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κορονοϊός μπάσκετ:  Τι πρόκειται να γίνει
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός μπάσκετ:  Τι πρόκειται να γίνει

Κορονοϊός μπάσκετ: Μπορεί τα μηνύματα για το ποδόσφαιρο να είναι καλύτερα, αλλά για το μπάσκετ μέχρι στιγμής πρέπει να μείνουμε στα ευχολόγια.

Κορονοϊός μπάσκετ: Σίγουρα όλοι οι παράγοντες έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω στους κανόνες ασφαλείας, αλλά συγχρόνως κοιτάζουν να βρουν την χρυσή τομή της επανεκκίνησης. Δυστυχώς δυο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες δεν θα έχουν την χαρά της γρήγορης επανεκκίνησης. Ακούγεται ότι η Ιταλία και η Ισπανία, ακόμη και μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, δεν πρόκειται να έχουν κανονική αγωνιστική δραστηριότητα. Οι προπονητές, εργοθεραπευτές, φροντιστές, φυσικοθεραπευτές και όλοι όσοι ασχολούνται με την προετοιμασία των αθλητών, θεωρούν ότι χρειάζεται τουλάχιστον ένα διάστημα 25 ημερών μίνιμουμ, προκειμένου οι αθλητές να αποκτήσουν μια στοιχειώδη έστω φυσική κατάσταση. Και αυτό είναι υπερβολικά επικίνδυνο γιατί οι χρυσοπληρωμένοι αστέρες παγκοσμίως δεν θα ριψοκινδυνεύσουν για να προλάβουν την επανέναρξη με ένα κτύπημα, διάστρεμμα ή κάτι άλλο που θα το πληρώσουν στην πορεία.

Τώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το μαγικό ΝΒΑ που έχει σταματήσει, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Εκατομμύρια δολάρια έχουν βαλτώσει, σπόνσορες, τηλεοπτικά δικαιώματα, διαφημίσεις και άλλα διαφυγόντα κέρδη έχουν σημάνει συναγερμό, σε όλες τις τάξεις που ασχολούνται με αυτά. Η περιοχή του Ορλάντο και του Λας Βέγκας έχουν προτιμηθεί για να αρχίσουν πάλι οι αναμετρήσεις αυτές. Προτάσεις, συζητήσεις, γνώμες ειδικών και η συμπεριφορά του αλλοπρόσαλλου Τραμπ, μάζα με τους συμβούλους του, αποτελούν ένα κράμα αβεβαιότητας.

Κορονοϊός μπάσκετ: Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Η παγκόσμια πάντως κοινότητα του μπάσκετ, περιμένει την αναφορά των ειδικών της υγείας, προκειμένου να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα. Όλοι, λοιπόν, περιμένουν με αγωνία την νέα κανονικότητα των πραγμάτων που θα σημάνει και το… τζάμπολ. Μόνο που αυτή τη φορά, τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα ξέραμε και οι θεατές θα αλλάξουν… στασίδι, αφού οι καναπέδες, τα πεζοδρόμια, τα αυτοκίνητα και όπου αλλού θεωρηθεί ότι είναι κατάλληλο πόστο, θα έχουν την τιμητική τους. Στοιχείο που θα επηρεάσει σαφώς και την γηπεδούχο ομάδα, που δεν θα έχει την ένθερμη υποστήριξη των οπαδών της. Είπαμε όμως ακόμη είμαστε στην… διαφορετικότητα.

Δείτε ακόμη

Last Dance: Μύδροι από Γκραντ και… πιτσαδόρο!
Ο Μαρκ Μπάρτρα με ελληνικό τατουάζ: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής καλύπτει όλη την πλάτη του
Σαλπιγγίδης: «Πόντιος γεννιέσαι. Θα μπορούσα να είμαι στον Πάοκ»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις