Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρανίδι κορονοϊός: Η ιδιοκτήτρια μιλά για τα κρούσματα στο ξενοδοχείο και τα “γρήγορα μέτρα”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρανίδι κορονοϊός: Η ιδιοκτήτρια μιλά για τα κρούσματα στο ξενοδοχείο και τα “γρήγορα μέτρα”

Κρανίδι κορονοϊός: Τα κρούσματα είναι όλα ασυμπτωματικά και κυκλοφορούσαν στην περιοχή.

Κρανίδι κορονοϊός: Για την εμφάνιση του κρούσματος στο ξενοδοχείο στο Κρανίδι όπου εντοπίστηκαν 151 μετανάστες, πρόσφυγες και εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό αλλά και την κατάσταση που επικρατεί μίλησε η ιδιοκτήτριά του Δόμνα Τορτοπίδου στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Η ιδιοκτήτρια της μονάδας είπε ότι το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 6 Μαρτίου. Στις 16 Μαρτίου ο δήμαρχος βγήκε στα σόσιαλ μίντια και είπε δεν υπάρχει κρούσμα κάτι που αναίρεσε στις 26 Μαρτίου.

Κρανίδι: Ποιοι είναι οι κάτοικοι της δομής

Τα κρούσματα είναι όλα ασυμπτωματικά και κυκλοφορούσαν στην περιοχή. Έχουν έρθει από την υποσαχάριο Αφρική και το πρόγραμμα φιλοξενίας τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου. Στο ξενοδοχείο, στο Κρανίδι φιλοξενούνται από τις 25 Σεπτεμβρίου 2019. Η ιδιοκτήτρια δήλωσε ότι καθώς πολύς κόσμος ερχόταν σε επαφή “δεν ξέρουμε ποιος κόλλησε ποιον”, ενώ από την Μ. Πέμπτη έχει μπει σε καραντίνα το ξενοδοχείο όταν η υπάλληλος είχε κάνει ήδη μια εβδομάδα να πάει στη δουλειά της, επειδή είχε πυρετό. Η κα Τορτοπίδου δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι “τα πράγματα στο ξενοδοχείο είναι ήρεμα” και τόνισε ότι ο κ. Χαρδαλιάς είναι εκεί διαρκώς από χθες και πως υπήρξε άμεση κρατική παρέμβαση.

Τεστ για κορονοϊό σε εργαζόμενους σε τράπεζες, καταστήματα και Αστυνομία

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Κρανιδίου, μετά τα 150 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών, σε ξενοδοχείο της Ερμιονίδας. Οι Αρχές, σύμφωνα με το σχέδιο ιχνηλάτησης των επαφών, διενεργούν τεστ σε κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχουν προσέλθει πάνω από 100 πολίτες προκειμένου να ελεγχθούν για κορονοϊό. Πρόκειται για ιχνηλατημένες επαφές, όπως εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων όπου εργάζονταν μετανάστες, εργαζόμενοι σε τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους. Τα τεστ διενεργούνται συνεχώς και την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Δείτε ακόμη

Την ερχόμενη εβδομάδα το πολυαναμενόμενο διάγγελμα Μητσοτάκη
Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση για την άρση – Οι 3 φόβοι της ΕΛΑΣ και τα σχολεία
Αντιμέτωπος με ένα χάος ο Τραμπ: Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια άνεργοι, διαδηλώσεις
Ο Βαλ Κίλμερ μιλά για την μάχη με τον καρκίνο – Εντελώς διαφορετική η φωνή του (vid)
Ξεπέρασαν τις 45.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ- Πάνω από 2.800 θύματα το τελευταίο 24ωρο
Ο κορονοϊός βάζει “φρένο” στο πρωκτικό σεξ – SOS από Ασκητή
Προβληματισμός στην ιατρική κοινότητα για τον 35χρονο – Τι καταγγέλλει η οικογένεια
Η θεραπευτική μελέτη με πλάσμα αίματος από Έλληνες γιατρούς που δίνει ελπίδες
Πώς η “πληγωμένη” Ελλάδα κατάφερε να ξεφύγει τον κίνδυνο – Η ανάλυση του Time

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις