Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σχέδιο άρσης μέτρων: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση – Τα σχολεία και οι φόβοι της ΕΛΑΣ
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Σχέδιο άρσης μέτρων: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση – Τα σχολεία και οι φόβοι της ΕΛΑΣ

Σχέδιο άρσης μέτρων: Η αισιοδοξία ότι ο εφιάλτης του κορωνοϊού βρίσκεται στο τέλος του διαφαίνεται ξεκάθαρα ανάμεσα στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας αλλά και κυβερνητικά στελέχη, που υποστηρίζουν πλέον χωρίς φόβο ότι ο αγώνας κερδήθηκε.

Σχέδιο άρσης μέτρων: Η αντίστροφη μέτρηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού έχει ήδη ξεκινήσει και στην ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζουν ήδη τα σχέδια για την επόμενη ημέρα της αστυνόμευσης, αφού μαζί με τους πολίτες, στους δρόμους θα βγουν ξανά και οι εγκληματίες. Στην αστυνομία έχουν ήδη αρχίσει να οργανώνονται για τη μαφία των αντισηπτικών και των μασκών, την πιθανή ανασύνταξη των κουκουλοφόρων των Εξαρχείων αλλά και τις ληστείες. Πρόκειται για τα τρία ζητήματα που εκτιμούν ότι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Ήδη πάντως στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προετοιμάζονται για να είναι όλα έτοιμα ώστε να εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν πιθανές εγκληματικές δράσεις. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, εξετάστηκε η υλοποίηση σχεδίων αντιμετώπισης εγκληματικών ενεργειών. Ωστόσο δεν υπάρχει ανησυχία καθώς τα σχέδια για αντιμετώπιση μελών μαφίας των αντισηπτικών και μασκών που ενδεχομένως θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την οικονομική ύφεση και να αισχροκερδήσουν είναι ήδη “στο συρτάρι”.

Την ίδια στιγμή η οικονομική ύφεση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα αναμένεται να δώσει ώθηση για ανασύνταξη των κουκουλοφόρων των Εξαρχείων. Τέλος με τις ληστείες και τις κλοπές να έχουν μειωθεί αισθητά της ημέρες της καραντίνας, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Φοβούνται πως μαζί με τους πολίτες στους δρόμους θα βγουν και οι συμμορίες για ληστρικές επιθέσεις. Μάλιστα πιθανολογούν έξαρση ληστρικών επιδρομών και «μετάλλαξη» του εγκλήματος, το οποίο θα επιχειρήσουν να καταστείλουν με την χαρτογράφησή του και στοχευμένες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο θα ξεκινήσει η επανεφαρμογή του σχεδίου «καθαρή» Αθήνα και η πάταξη της εσωτερικής «ληστρικής μετανάστευσης» από Δυτική Αττική. Στόχος η προστασία σπιτιών, «ανοικτών» καταστημάτων και τραπεζών, που θα είναι ενδεχομένως οι πρώτοι στόχοι συμμοριών μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση

Με εντατικούς ρυθμούς κυλούν στα τελευταία εικοσιτετράωρα οι σχετικές προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μια «task force» υπουργών, αξιωματούχων και επιστημόνων επεξεργάζεται επιδημιολογικά και αριθμητικά δεδομένα, εξετάζοντας εναλλακτικά σενάρια και υφιστάμενες δυνατότητες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, συντάσσοντας δηλαδή μέχρι τότε σελίδα σελίδα το σχέδιο για την επανεκκίνηση της χώρας.

Ο λόγος στους λοιμωξιολόγους

Με δηλωμένη την πρόθεση το σχέδιο της επαναφοράς να ανακοινωθεί στο σύνολό του με διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο χρόνος κυλά αμείλικτα για το κυβερνητικό επιτελείο, ενώ ως βαρύνουσα για τη σύνταξη του εθνικού σχεδίου αποτιμάται η σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Ομάδας των λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό, η οποία με τη συνδρομή και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, θα οριοθετήσει τόσο το πλαίσιο, όσο και τον τρόπο υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος της εθνικής επανεκκίνησης.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για «σταδιακή και ελεγχόμενη χαλάρωση» και όχι αναστολή των μέτρων, καθώς κάθε βήμα προς την κανονικότητα θα περνά μέσα από ενδελεχή έλεγχο των επιδημιολογικών φορτίων και της συμπεριφοράς του ιού, προκειμένου να εγκρίνονται οι επόμενες κινήσεις, οι οποίες θα προβλέπονται στο κεντρικό χρονοδιάγραμμα.

Τελευταίοι οι ηλικιωμένοι

Τα πρώτα βήματα, ωστόσο, στο σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα δεν θα είναι προσβάσιμα για ευάλωτες ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, δηλαδή για άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και πολίτες με χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, για προληπτικούς λόγους. «Η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού, που – όπως έχουν δείξει τα στατιστικά και επισημαίνουν οι ειδικοί – έχουν λιγότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές» ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ αντίστοιχες προβλέψεις ισχύουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες βαδίζουν στην πορεία επιστροφής από την καραντίνα.

Η αρχή με τα μικρά καταστήματα

Στον αντίποδα, το εθνικό σχέδιο ολικής επαναφοράς αναμένεται να εκκινήσει «από οικονομικές δραστηριότητας που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό, όπως για παράδειγμα τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου» τόνισε ο κ. Πέτσας, με την επαναλειτουργία μικρών εμπορικών καταστημάτων, κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής να τοποθετείται για τις 4 Μαΐου, αλλά με συγκεκριμένες προδιαγραφές προστασίας.

Ως αφετηρία της επαναφοράς στην κανονικότητα επιλέχτηκε η Δικαιοσύνη, καθώς στις 27 Απριλίου θα επαναλειτουργήσουν υποθηκοφυλακεία, πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία και ως μια κίνηση τόνωσης του συλλογικού ηθικού. Στο μεσοδιάστημα από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 4 Μάιου θα έχει παρουσιαστεί στο σύνολο ο οδικός χάρτης, «ώστε όλοι οι Έλληνες να ξέρουν τι τους ξημερώνει», όπως επισήμανε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ με περιοριστικούς όρους στις μετακινήσεις προβλέπεται να εορταστεί και η επέτειος της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Από την 4η Μάιου, η οποία αποτελεί το δεύτερο ορόσημο στον οδικό χάρτη της επανόδου, ξεκινά η πορεία των εμπορικών καταστημάτων, για να λάβουν παράλληλα τη σκυτάλη και τα σχολεία. Η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων συνιστά ένα από τα μείζονα ζητούμενα για το κυβερνητικό επιτελείο, με την υψηλή προτεραιότητα να δίνεται σε κάθε περίπτωση στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πολύ αυστηρά μέτρα λόγω καλοκαιριού

Η έλευση, ωστόσο, του καλοκαιριού στις αρχές Ιουνίου αυξάνει κατακόρυφα τις απαιτήσεις ασφαλείας. Μολονότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες απευθύνουν συστάσεις στους ταξιδιώτες να στραφούν προς εγχώριες λύσεις, ενθαρρύνοντας τον εσωτερικό τουρισμό, ανάλογες πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα και η ελληνική κυβέρνηση, παρουσιάζοντας ένα κλαδικό πρόγραμμα στήριξης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Το παράδειγμα, όμως, της Ελλάδας ως χώρας -πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού διεθνώς είναι ένας «άσος» πάνω στο τραπέζι για όσους ταξιδιωτικούς πράκτορες κατευθύνουν επισκέπτες σε χώρες του εξωτερικού, γεγονός που ωθεί το κυβερνητικό επιτελείο να μην θεωρεί τη φετινή σεζόν χαμένη, όπως γράφει το Πρώτο Θέμα. Υπό αυτό το πρίσμα, η επανεκκίνηση των τουριστικών επιχειρήσεων θα ανεβάσει το επίπεδο του συναγερμού και των ελέγχων για τον κορονοϊό στις πύλες εισόδου της χώρας, υπαγορεύοντας ταυτόχρονα αυστηρές προδιαγραφές για τη λειτουργία, όσων από τα καταλύματα το επιλέξουν.

Οικονόμου για άρση μέτρων: Την Πρωτομαγιά θα υπάρξουν αντίστοιχα μέτρα

«Ελπίζουμε στις 27 Απριλίου να καταγραφούν τα θετικά αποτελέσματα, να περάσουμε και την Πρωτομαγιά και σιγά-σιγά να προχωρήσουμε, βήμα-βήμα» στην άρση των μέτρων, δήλωσε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 συνεχάρη τους Έλληνες πολίτες, για την πειθαρχία την οποία επέδειξαν, η οποία, όπως τόνισε, συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τόνισε: «Δίνει το δικαίωμα στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή, αλλά και στην κυβέρνηση, να εξετάζει κάποια μέτρα, μετά τις 27 Απριλίου, τα οποία ελπίζουμε μέχρι και τότε να καταγραφούν τα θετικά αποτελέσματα, να περάσουμε και την Πρωτομαγιά και σιγά-σιγά να προχωρήσουμε, βήμα-βήμα».

«Ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να κατακτούμε κάθε μέρα θετικά αποτελέσματα στον αγώνα αυτό, για να πάμε σε μια κανονικοποίηση, η οποία βέβαια θα διαρκέσει ως προς την οικονομική και κοινωνική ζωή». Αναφερόμενος στην επόμενη μεγάλη «δοκιμασία» της κυβέρνησης, δηλαδή το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο κ. Οικονόμου απάντησε, ότι τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα εκείνων που εφαρμόστηκαν έως τώρα. «Υπάρχει ευσυνείδητη εφαρμογή τους, έχουμε εμπιστοσύνη στον πολίτη ότι θα τα τηρήσει», σημείωσε. Για το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί κάποιο «μπόνους» επιβράβευσης στους αστυνομικούς, για τη συμβολή τους εν μέσω της πανδημία, ο υφυπουργός είπε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται κάτι τέτοιο. «Είναι ένα θέμα το οποίο το χειρίζεται ο πρωθυπουργός και θα το δούμε εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Στοχευμένες παρεμβάσεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, στον «ΑΝΤ1» το βράδυ της Τρίτης. Ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είπε πως στο τέλος του μήνα θα κριθεί η άρση των μέτρων, με την συμπεριφορά των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα, να έχουν καθοριστικό ρόλο. Εξήγησε δε, πως για να φανεί η αληθινή εικόνα για τον ρυθμό μετάδοσης του ιού, χρειάζεται μια εβδομάδα με 10 ημέρες, ενώ επισήμανε ότι «ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τον σχεδιασμό που έχει δημιουργηθεί πριν λίγο καιρό».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, στοχευμένα, γεωγραφικά και με συγκεκριμένα επιδημιολογικά μοντέλα του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Τέλος, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν τις χώρες του εξωτερικού και τον τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Έτσι, έχουν ληφθεί υπόψιν οι επιτυχημένες αλλά και αποτυχημένες προσπάθειες του εξωτερικού.

Τα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και οι υφυπουργοί Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης αναμένεται να δώσουν σήμερα διαδικτυακά συνέντευξη αναφορικά με τις εξελίξεις στον τομέα της Παιδείας. Προτεραιότητα του υπουργείου, όπως επανειλημμένα έχει ανακοινωθεί είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου. Για να πραγματοποιηθούν ωστόσο, οι Πανελλαδικές έως τα μέσα Ιουλίου πρέπει να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου, με πιθανές ημερομηνίες, σύμφωνα με πληροφορίες τις 22 και 29 Ιουνίου.

Ωστόσο πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού και την επιστροφή των μαθητών στην κανονικότητα. Για τις προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως, ενώ αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι υπάρχουν σενάρια για την κάλυψη της ύλης. «Θα περιμένουμε την ανάλυση των δεδομένων και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθυνθούν και για το άνοιγμα των σχολείων» επαναλαμβάνει η υπουργός Παιδείας. «Η καθημερινότητά μας θα είναι διαφορετική, αυτό θα ισχύσει και για τα σχολεία» είπε.

Προτεραιότητα η Γ’ Λυκείου

Επικρατέστερο σενάριο είναι η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου, για τους οποίους έχει ήδη ανακοινωθεί η μείωση της εξεταστέας ύλης ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και o αριθμός των εισακτέων για τα Πανεπιστήμια. Με αυτό το πλάνο, το υπουργείο προσανατολίζεται προς την σταδιακή επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου, σε διαφορετικές ημερομηνίες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να μπορούν να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Παράλληλα, αρκετές είναι οι εισηγήσεις που θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία σε ένα διάστημα δεκαπέντε-είκοσι ημερών, προκειμένου να αποδεσμευτούν οι γονείς. Αυτές οι εισηγήσεις, περιλαμβάνουν αυστηρές προϋποθέσεις και το σχέδιο επαναλειτουργίας αφορά συνολικά στις σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με όσα προτείνονται, «οι ηλικιωμένοι που συνοικούν σε σπίτια με μαθητές θα πρέπει να απομακρυνθούν, πηγαίνοντας στα χωριά, ώστε από τη στιγμή που τα παιδιά θα επιστρέψουν στα θρανία να μην έρχονται σε επαφή με τους συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες». Για τη μείωση ενδεχόμενου κινδύνου, προτείνεται επίσης να υπάρχει η δυνατότητα να εξακολουθήσουν να μην πηγαίνουν στα σχολεία τα παιδιά που οι γονείς τους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στο διάγγελμα Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα, όπου και αναμένεται να ανακοινωθεί η σταδιακή άρση των μέτρων.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σε ό,τι αφορά στους μαθητές των δημοτικών σχολείων, συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς για κάλυψη επιπλέον ύλης εκτός επαναλήψεων κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η δυνατότητα αυτή αφορά σε όλες τις βαθμίδες αλλά διευκρινίζεται ότι οποιεσδήποτε ενότητες καλυφθούν, εκτός από την ύλη που έχει καλυφθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολείων, δεν θεωρείται ύλη που έχει διδαχθεί «παρά μόνο εφόσον αυτή παραδοθεί και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη, όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία». Ειδικά δε, για τις τάξεις του δημοτικού πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά.

Επιστροφή στα θρανία

Το σενάριο επιστροφής στις σχολικές αίθουσες ξεκινά με την Γ΄ Λυκείου αλλά όχι για το σύνολο των μαθημάτων. Η επιστροφή αφορά μόνο στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Τα μαθήματα αυτά μελετάται να ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου ή ενδεχομένως και στις 11 Μαΐου. Σύμφωνα με τα πλάνα του υπουργείου, τα τμήματα σχεδιάζεται να έχουν λιγότερους από 10 μαθητές ενώ η διδασκαλία για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα ολοκληρωθεί, έως τις 15 Ιουνίου. Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη οι μαθητές να εξετάζονται ανάλογα με το μέγεθος της τάξης, αν δηλαδή είναι 10 ανά τάξη θα έχουν δύο επιτηρητές, εάν είναι πέντε σε μικρότερη τάξη θα υπάρχει ένας επιτηρητής.

Με βάση αυτό το σχέδιο θα χρησιμοποιηθούν όλες οι τάξεις των σχολείων, ακόμα και των γυμνασίων καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να δημιουργηθεί κανένα θέμα με τον συγχρωτισμό μαθητών. Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μπορούν αξιοποιηθούν όλες οι αίθουσες προκειμένου οι 150 περίπου μαθητές που εξετάζονται ανά συγκρότημα να διανεμηθούν για να μην υπάρχει συγχρωτισμός. Απίθανο φαίνεται το σενάριο εξέτασης των μαθημάτων διαφορετικές ημέρες ανά κατεύθυνση, καθώς όλοι πρέπει να εξετασθούν στα ίδια θέματα με τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Για τα πανεπιστήμια η υπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως.

Αλλαγές στην εκπαίδευση

Αλλαγές στην Εκπαίδευση φέρνει το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ανακοινώσει σε διαδικτυακή της συνέντευξη σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.Σε αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα εμπεριέχονται τομείς όπως η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στο Λύκειο, το νέο πλαίσιο για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, οι νέες θεματικές ενότητες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, ρυθμίσεις για την προσέλκυση ξένων φοιτητών (π.χ. δεν θα χρειάζεται αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ των πτυχίων εκτός Ε.Ε. υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών σε ελληνικά ΑΕΙ).

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, το οποίο αφορά στους μαθητές οι οποίοι του χρόνου θα φοιτήσουν στην Α΄Λυκείου και μεταξύ άλλων επαναφέρει τα λατινικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου και την Τράπεζα θεμάτων. Επιπλέον, στο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθούν διορθωτικές διατάξεις και για τον τρόπο εκλογής πρυτάνεων ενώ δεν θα ανακοινωθούν ρυθμίσεις για τις νέες δομές εκπαίδευσης και για τη διαδικασία επιλογής στελεχών. Ακόμη, το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του Λυκείου θα οδηγεί στην απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου, όπου θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη.

Παράλληλα, θεσμοθετούνται γραπτές προαγωγικές εξετάσεις από τάξη σε τάξη για όλες τις τάξεις του Λυκείου και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα.Την βάση ανά τμήμα ενδεχομένως να την καθορίζουν τα Πανεπιστήμια, όπως και τον αριθμό των εισακτέων. Το νομοσχέδιο ακόμα προβλέπει την ενοποίηση της 2ης και 3ης Ομάδας Προσανατολισμού και κατάργηση των 7ωρων, την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών από τη νέα σχολική χρονιά, νέες Θεματικές Ενότητες, στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών αλλά και αλλαγές στο σύστημα των απουσιών.

Δείτε ακόμη

Αντιμέτωπος με ένα χάος ο Τραμπ: Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια άνεργοι, διαδηλώσεις
Ο Βαλ Κίλμερ μιλά για την μάχη με τον καρκίνο – Εντελώς διαφορετική η φωνή του (vid)
Ξεπέρασαν τις 45.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ- Πάνω από 2.800 θύματα το τελευταίο 24ωρο
Ο κορονοϊός βάζει “φρένο” στο πρωκτικό σεξ – SOS από Ασκητή
Προβληματισμός στην ιατρική κοινότητα για τον 35χρονο – Τι καταγγέλλει η οικογένεια
Η θεραπευτική μελέτη με πλάσμα αίματος από Έλληνες γιατρούς που δίνει ελπίδες
Πώς η “πληγωμένη” Ελλάδα κατάφερε να ξεφύγει τον κίνδυνο – Η ανάλυση του Time
Σε καραντίνα το Κρανίδι – Τεστ σε αστυνομικούς και εργαζόμενους, αυστηρά τα μέτρα
Επιχείρηση “κανονικότητα” – Το σχέδιο του Μαξίμου για την άρση των μέτρων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις