Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρωκτικό σεξ – κορονοϊός: Ο Θάνος Ασκητής εκπέμπει sos
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωκτικό σεξ – κορονοϊός: Ο Θάνος Ασκητής εκπέμπει sos

Πρωκτικό σεξ - κορονοϊός: Ο νευρολόγος – ψυχίατρος αναφέρθηκε στα σενάρια που αναφέρουν ότι οι όρχεις του άνδρα οφείλονται στο μεγάλο ποσοστό θνησιμότητάς από τον κορωνοϊό.

Πρωκτικό σεξ – κορονοϊός: Μία ακόμη παράμετρο για την προφύλαξη του πληθυσμού από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού θέτει στο τραπέζι ο Θάνος Ασκητής. Σύμφωνα με νέα μελέτη για τη διασπορά της πανδημίας, ο ιός καθυστερεί να αποβληθεί από τον ανδρικό οργανισμό και η αιτία ενδέχεται να οφείλεται στους όρχεις, καθώς διαθέτουν σε αφθονία τα κύτταρα που τον προσελκύουν. «Οι όρχεις των ανδρών δημιουργούν ευαλωτότητα στον άνδρα, ενώ φαίνεται ότι τα οιστρογόνα έχουν προφυλακτική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας. Αυτό είναι μια σοβαρή ερμηνεία, Επισήμως όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τους όρχεις, ο κορωνοϊός αιφνιδιάζει και όλα είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε αρχικά ο Θάνος Ασκητής στον Alpha 98,9 και συνέχισε:

«Ο κορωνοϊός δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και δεν προφυλάσσεται με το προφυλακτικό. Ο ιός βρίσκεται πολύ στα κόπρανα, οπότε η πρωκτική συνουσία έχει τον κίνδυνο της μόλυνσης και η απειλή είναι άμεση. Ο κορωνοϊός δεν υπάρχει στο σπέρμα και στα κολπικά υγρά». Σύμφωνα με τη νέα μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι οι άνδρες ενδέχεται να νοσούν βαρύτερα από τις γυναίκες, διότι διαθέτουν όρχεις, οι οποίοι θεωρούνται ευαίσθητα σημεία, καθώς διαθέτουν σε αφθονία τα κύτταρα που προσελκύουν τον ιό.

Η μελέτη

Η νέα μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι οι άνδρες μπορεί να διαθέτουν δύο ευαίσθητα σημεία που αυξάνουν τις πιθανότητές τους να αρρωστήσουν βαριά από τον κορωνοϊό. Αυτά είναι οι όρχεις οι οποίοι διαθέτουν σε αφθονία τα κύτταρα που προσελκύουν τον ιό. Στην μικρή μελέτη που πραγματοποίησαν για να διαπιστώσουν την ταχύτητα αποβολής του ιού από τον οργανισμό, παρατήρησαν ότι είναι πιο επίμονος στους άνδρες, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη θεωρία για την διαφορά μεταξύ των δύο φύλων που έχει παρατηρηθεί από την αρχή της πανδημίας.

Αυτή η θεωρία επικεντρώνεται στους όρχεις και στα κύτταρα στα οποία προσκολλάται ο κορωνοϊός. Τα κύτταρα αυτά είναι όσα εκφράζουν μία πρωτεΐνη που λέγεται μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης 2 (ACE2).

Η ACE2 φυσιολογικά συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Βρίσκεται προσκολλημένη στην εξωτερική επιφάνεια (κυτταρική μεμβράνη) ορισμένων κυττάρων του σώματος και ειδικότερα στα επιθηλιακά κύτταρα:

Των πνευμόνων

Του λεπτού εντέρου

Των νεφρών

Της καρδιάς

Των αιμοφόρων αγγείων

Τα όργανα αυτά είναι εκείνα που πλήττει περισσότερο ο κορωνοϊός. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα επιθηλιακά κύτταρά τους λειτουργούν ως «πόρτα» για την είσοδο του ιού στον οργανισμό, αφού ο κορωνοϊός ενώνεται με την ACE2 και εισβάλλει στο εσωτερικό τους.  Ως εκ τούτου, οι όρχεις φέρεται ότι λειτουργούν σαν «πύλη εισόδου» και επειδή είναι εγγενώς προστατευμένοι από τις επιθέσεις του ανοσοποιητικού, αποτελούν το τέλειο «καταφύγιο» γι’ αυτόν.

Photos: Unsplash

Δείτε ακόμη

Σεξ & κορονοϊός: Μπορείς να κάνεις ή όχι;

Κορονοϊός Δανία: Κρατικο «οκ» για τις ερωτικές επαφές εν μέσω κορονοϊού

Κορονοϊός και σεξ: Στη Νέα Ζηλανδία η καραντίνα είναι… αλλιώς

Βίντεο: Έκαναν σεξ στη μέση του δρόμου και τους είπαν να… τηρούν τις αποστάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις