Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δανία: Οι Υγειονομικές Αρχές δίνουν λευκό χαρτί για το σεξ
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Οι Υγειονομικές Αρχές δίνουν λευκό χαρτί για το σεξ

Κορονοϊός Δανία: «Τα οφέλη που αποκομίζει κανείς από το σεξ υπερνικούν τυχόν μειονεκτήματα, όπως το ρίσκο να κολλήσει τον ιό»

Κορονοϊός Δανία: «Το σεξ κάνει καλό. Το σεξ είναι υγεία. Είμαστε σεξουαλικά όντα και φυσικά και μπορείτε να κάνετε σεξ σε αυτές τις περιστάσεις. Όπως με κάθε άλλη ανθρώπινη επαφή, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Αλλά φυσικά πρέπει να μπορεί κάποιος να κάνει σεξ». Τάδε έφη ο Søren Brostrøm, Γενικός Διευθυντής της Δανικής Αρχής για την Υγεία, ο οποίος έθιξε πρόσφατα το ζήτημα που ανησυχεί πολλούς πολίτες της χώρας του, εξηγώντας ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία και δίνοντας το «οκ» για τις ερωτικές επαφές εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρόλο που οι οδηγίες της Δανικής Αρχής για την Υγεία αναφέρουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει πράγματι κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού μέσω σεξουαλικής επαφής, ο επικεφαλής της υπηρεσίας φαίνεται να πιστεύει ότι τα οφέλη που αποκομίζει κανείς από το σεξ υπερνικούν τυχόν μειονεκτήματα, όπως το ρίσκο να κολλήσει τον ιό. Ο Brostrøm παρέπεμψε τους συμπατριώτες του στον ιστότοπο της Αρχής Υγείας της χώρας, που παρέχει αναλυτική πληροφόρηση για την πανδημία και περιλαμβάνει μια σελίδα ειδικά αφιερωμένη στο safe sex στην εποχή του κορονοϊού.

Κορονοϊός Δανία: Η σωματική επαφή ενέχει τον κίνδυνο μετάδοσης

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός εισέρχεται συνήθως σε έναν οργανισμό μέσω του αναπνευστικού συστήματος, και συγκεκριμένα μέσω της εισπνοής των σωματιδίων που παράγονται με το βήξιμο, το φτέρνισμα κ.λπ., και όχι μέσω σπέρματος ή κολπικού υγρού. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως η κοντινή σωματική επαφή που συνοδεύει την ερωτική πράξη ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση.

Για ένα χρόνο ακόμα τα μέτρα

Την ίδια στιγμή, ο Kåre Mølbak, διευθυντής του κρατικού Ινστιτούτου Serum της Δανίας, της κορυφαίας υπηρεσίας της χώρας για την αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών, προειδοποίησε τους Δανούς ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για τουλάχιστον έναν χρόνο. Ο Mølbak ανέφερε συγκεκριμένα ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι πολίτες θα πρέπει να απέχουν από κοινωνικές χειραψίες, αγκαλιές και εκδηλώσεις όπως συναυλίες για πολλούς μήνες ακόμη. Και αυτός όμως τόνισε ότι οι εν λόγω κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν πρέπει να αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να βγαίνει ραντεβού ή να έχει ερωτική ζωή.

«Δεν νομίζω ότι απαγορεύονται οι συναντήσεις καθέ είδους, αλλά μόνο εκείνες με πολλά άτομα. Υπό αυτήν την έννοια, νομίζω ότι είναι εφικτό να έχουμε αυτού του είδους τις επαφές, και ειδικά με έναν σταθερό σύντροφο», εξήγησε ο Mølbak. Μέχρις στιγμής, η Δανία έχει 7.515 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 364 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θύμα του κορονοϊού και το Oktoberfest

Άρση των μέτρων του lockdown προανήγγειλε ο Τζουζέπε Κόντε

Σοκ στην Ουκρανία: Κανίβαλος έφαγε τα… πόδια της φίλης του

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις