Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Oktoberfest: Θρήνος για τους λάτρεις της μπίρας
ΚΟΣΜΟΣ

Oktoberfest: Θρήνος για τους λάτρεις της μπίρας

Oktoberfest: Τη ματαίωση της παγκοσμίου φήμης γιορτής του φθινοπώρου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Μόναχο

Oktoberfest: Το Oktoberfest είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως λαϊκό πανηγύρι που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο κάθε χρόνο στην πλατεία Τερέζινβισε της περιοχής Λούντβιχσφορστατ-Ίζαρφορστατ. Διαρκεί δύο εβδομάδες και λήγει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε από το 1810, οπότε έγιναν μεγάλες γιορτές για το γάμο του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α’. Όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας 2-3.000 ατόμων. Τα τελευταία χρόνια σερβιτόροι και αρκετοί επισκέπτες φορούν τις παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες.

Ωστόσο φαίνεται ότι φέτος οδηγούμαστε στη ματαίωση του φετινού Oktoberfest, ανακοίνωση που αναμένεται να κάνει σήμερα Τρίτη η βαυαρική πρωτεύουσα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες διοργανώσεις έχουν για την ώρα ακυρωθεί μόνο μέχρι το τέλος Αυγούστου, θεωρήθηκε από τις αρμόδιες αρχές ως εξαιρετικά επικίνδυνο να διεξαχθεί η διάσημη γιορτή της μπύρας, καθώς είναι αμφίβολο εάν έως τότε θα έχει βρεθεί θεραπεία για τον κορονοϊό ή εμβόλιο.

Oktoberfest: Σήμερα η πένθιμη ανακοίνωση

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Μάρκους Σέντερ είχε ήδη πριν από μέρες υπονοήσει ότι επίκειται ακύρωση της φετινής διοργάνωσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου, αλλά, σύμφωνα με την BILD, ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ θα ανακοινώσει σήμερα Τρίτη και επισήμως τη ματαίωσή της. Το «Oktoberfest» προσελκύει κάθε χρόνο περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες και αποφέρει πάνω από ένα δισεκατομμύριο έσοδα στην τοπική αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άρση των μέτρων του lockdown προανήγγειλε ο Τζουζέπε Κόντε

Σοκ στην Ουκρανία: Κανίβαλος έφαγε τα… πόδια της φίλης του

Γυναίκα 106 ετών στη Σλοβενία κέρδισε τη μάχη με τον ιό!


 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις