Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γιαγιά κορονοϊός: Γυναίκα 106 ετών στη Σλοβενία κέρδισε τη μάχη με τον ιό
ΚΟΣΜΟΣ

Γιαγιά κορονοϊός: Γυναίκα 106 ετών στη Σλοβενία κέρδισε τη μάχη με τον ιό

Γιαγιά κορονοϊός: Η υπερήλικας βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στα τέλη Μαρτίου.

Γιαγιά κορονοϊός: Χαμόγελα αλλά και δύναμη σε όσους παλεύουν για τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, δίνει μια γυναίκα 106 ετών στη Σλοβενία, η οποία νόσησε από τον ιό και κατάφερε να βγει νικήτρια. Η Άνγκελα Όγκουλιν, ένοικος του γηροκομείου «Μέτλικα» στη Σλοβενία έκανε υπερήφανους όλους όσοι στάθηκαν δίπλα της στη διάρκεια του αγώνα που έδινε ενάντια στον ιό και σκόρπισε χαμόγελα παντού. Η υπερήλικας βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στα τέλη Μαρτίου.

«Κάθε φορά που χτυπούσε το τηλέφωνο, σκεφτόμασταν τα χειρότερα», λέει η νύφη της, Μαρίγια. Τα καλά νέα έφτασαν στην οικογένεια πριν από δέκα ημέρες και πλέον όλοι τους είναι χαρούμενοι και ανυπομονούν να τη σφίξουν στην αγκαλιά τους, όταν αρθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν. Η ίδια ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που στάθηκαν δίπλα της και δήλωσε πως λαχταρά να αγκαλιάσει τα τρία της παιδιά και περισσότερο απ’ όλους τα επτά εγγόνια, δεκατέσσερα δισέγγονα και έντεκα τρισέγγονά της.

ΗΠΑ: Γιαγιά ράβει μάσκες ακούγοντας το “Help” των Beatles

Όταν επιβλήθηκε η καραντίνα σε όλο τον κόσμο λόγω κορονοϊού μια 89χρονη γιαγιά που ζει μόνη της στο Σικάγο, έβαλε μπροστά τη ραπτομηχανή της και άρχισε να ράβει μάσκες. Το μόνο που ήθελε ήταν να προστατεύσει τα μέλη της οικογένειάς της. Αφού βρήκε όσο ύφασμα μπορούσε, η Τερέζα Πρόβο, άρχισε να ράβει τη μια μάσκα μετά την άλλη. Έραψε πάνω από 50 μάσκες τις οποίες έστειλε σε όλο το Σικάγο, το Ουισκόνσιν, τη Φλόριντα, τη Μινεσότα και την Καλιφόρνια, στις περιοχές δηλαδή όπου ζουν παιδιά, εγγόνια και λοιποί συγγενείς.

Κάθε μάσκα ήταν διαφορετική και η γιαγιά χρησιμοποίησε ύφασμα με τις αγαπημένες τους αθλητικές ομάδες, όπως Chicago Cubs ή Blackhawks, ενώ σε άλλες ήταν γραμμένες από την ίδια ευχές και σημειώσεις. Όλο το διάστημα που η γιαγιά έραβε μάσκες, δεν άκουγε τίποτε άλλο εκτός από Beatles. Ίσως, ποιος ξέρει, στην εποχή που η θρυλική μπάντα μεσουρανούσε η 89χρονη σήμερα Τερέζα να ήταν groupie…

Δείτε ακόμη

Ο 99χρονος “λοχαγός Τομ” θα εγκαινιάσει νοσοκομείο
1.443 νεκροί σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ -Μείωση του ημερήσιου αριθμού θανάτων
Νέο “μαύρο” ρεκόρ στην Τουρκία – Ο Ερντογάν ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα
Υπέροχες! Αγώνας τένις από ταράτσα σε ταράτσα στην Ιταλία
Ένας υπέροχος γυμναστής στην Ισπανία, κάνει τους γείτονες σε καραντίνα να… μένουν fit!
Ο ταξιτζής που συγκίνησε την Ιταλία και η μεγάλη έκπληξη των γιατρών (vid)
Δάκρυα χαράς – Έκλεισε ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Μιλάνου (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις