Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ταξιτζής Ισπανία – κορονοϊός: Το μεγαλείο ενός οδηγού και η επιβράβευση
ΚΟΣΜΟΣ

Ταξιτζής Ισπανία – κορονοϊός: Το μεγαλείο ενός οδηγού και η επιβράβευση

Ταξιτζής Ισπανία - κορονοϊός: Ο ταξιτζής, που δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του με την επίδειξη ευγνωμοσύνης, παρέλαβε επίσης τα αποτελέσματα του τεστ που έδειχνε ότι δεν είχε κολλήσει κορωνοϊό.

Ταξιτζής Ισπανία – κορονοϊός: Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, εξέπληξαν έναν ταξιτζή με χειροκροτήματα αλλά και ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την τακτική μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό, χωρίς να τους χρεώνει. Ο οδηγός όλο αυτό το διάστημα της κρίσης στην Ισπανία, μετέφερε ασθενείς σε ένα ιατρικό κέντρο στην Μαδρίτη, δωρεάν. Και το ιατρικό προσωπικό θέλησε να τον ευχαριστήσει για την πράξη του αυτή. Έτσι, μια μέρα τον κάλεσε στο νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβει έναν ασθενή. Αλλά μόλις έφτασε στο Ramon y Caja ο ταξιτζής, το ιατρικό προσωπικό περίμενε στην είσοδο και άρχισε να τον χειροκροτά.

Ο ταξιτζής, που δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του με την επίδειξη ευγνωμοσύνης, παρέλαβε επίσης τα αποτελέσματα του τεστ που έδειχνε ότι δεν είχε κολλήσει κορωνοϊό, σύμφωνα με την El Pais. Η ισπανική ένωση ταξί κοινοποίησε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο. Όπως ήταν αναμενόμενο έγινε αμέσως viral, με πάνω από 10,3 εκατομμύρια προβολές. Μεταξύ εκείνων που το μοιράστηκαν ήταν ο αναπληρωτής δήμαρχος του Alcorcon, Τζέσους Σάντος Τζιμένο. «Σε αλληλεγγύη, θα βγούμε από αυτό», έγραψε.

Μειώθηκε σημαντικά ο τζίρος στα ταξί

Μέσα σε λίγες ημέρες μόνο από την έναρξη του lockdown στην Ισπανία, τα κέρδη των εταιρειών ταξί μειώθηκαν κατά 80% περίπου. Παρά την δραστική μείωση του εισοδήματός τους, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ταξί της Μαδρίτης, εκτιμά ότι οι οδηγοί στην περιοχή έκαναν τουλάχιστον 75.000 δωρεάν μεταφορές.Τον πρώτο μήνα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, μετέφεραν ασθενείς από τα σπίτια τους σε 300 διαφορετικά κέντρα υγείας. Να σημειωθεί πως ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει πάνω από 20.000 άτομα στην Ισπανία.

Το Σάββατο, ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την παράταση δύο εβδομάδων στα περιοριστικά μέτρα, τα οποία επρόκειτο να λήξουν τις επόμενες ημέρες. Κι ενώ η Ισπανία θεωρείται μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των νεκρών φαίνεται να επιβραδύνεται. Την Κυριακή, η χώρα κατέγραψε τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό θανάτων από τις 22 Μαρτίου.

Δείτε ακόμη

Δάκρυα χαράς – Έκλεισε ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Μιλάνου (vid)

Κάτι αλλάζει: Θετικά μηνύματα από Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία

Η χειρότερη μαζική “σφαγή” στον Καναδά – Ένοπλος μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό

Ελπιδοφόρα “στροφή” από την φον ντερ Λάιεν για τις καλοκαιρινές διακοπές

Μια παράξενα ευχάριστη εικόνα στο Μπέργκαμο – Άδειασε από φέρετρα η εκκλησία του νεκροταφείου

Στο στόχαστρο όλο και περισσότερων χωρών η Κίνα – Η Αυστραλία ζητά εξηγήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις