Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορονοϊός: Άδειασε από φέρετρα η εκκλησία του νεκροταφείου στο Μπέργκαμο
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός: Άδειασε από φέρετρα η εκκλησία του νεκροταφείου στο Μπέργκαμο

Ιταλία κορονοϊός: Με ανάρτησή του στο Twitter, ο δήμαρχος του Μπέργκαμο επιχειρεί να δείξει τη χαλάρωση της πίεσης του κορωνοϊού προς τη χώρα, ιδίως στη Λομβαρδία.

Ιταλία κορονοϊός: «Η εκκλησία του κοιμητηρίου του Μπέργκαμο άδεια. Επιτέλους»: ο δήμαρχος της πόλης, στη βόρεια Ιταλία, ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία από το εσωτερικό του ναού, που έχει πλέον αδειάσει από τα φέρετρα με τις σορούς των θυμάτων του νέου κορωνοϊού, που είχαν κατακλύσει τον χώρο κατά τη διάρκεια των εβδομάδων της πανδημίας. Η φωτογραφία και το tweet αντικατοπτρίζουν τη χαλάρωση της πίεσης προς τη χώρα, ιδίως στη Λομβαρδία, καθώς η Ιταλία δείχνει να εξέρχεται από την οξεία φάση της υγειονομικής κρίσης. Το Μπέργκαμο, όπου δήμαρχος είναι ο Τζιόρτζιο Γκόρι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, θεωρείται στην Ιταλία η μαρτυρική πόλη της νόσου Covid-19.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα δημοτικά γραφεία τελετών δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των θανάτων και οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές για να αποτεφρωθούν. Ακόμη και χθες, ένα τέτοιο κομβόι αναχώρησε από το κεντρικό κοιμητήριο του Μπέργκαμο. «Είδαμε τη ζήτηση για αποτρεφρώσεις να αυξάνονται μέρα με την ημέρα και ο μοναδικός τρόπος να διαχειριστούμε την κατάσταση, που θα επέτρεπε επίσης να μειώσουμε τα έξοδα για τους συγγενείς τους, ήταν να μεταφέρουμε τις σορούς σε άλλες περιοχές» εξηγούσε στα τέλη Μαρτίου ο Γκόρι.

Ιταλία: Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών και των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Μείωση των νεκρών από τον κορωνοϊό παρατηρείται στην Ιταλία καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 482 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.491 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, 2.200 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στη χώρα είναι 175.925. Οι νεκροί έφτασαν τους 23.227. Παράλληλα, 44.927 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Παράλληλα, 2.733 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 25.007 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 80.031 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 65.381 και οι νεκροί 12.050. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 22.184, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.965. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 15.692, με 1.059 νεκρούς. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού δεν παρουσιάζει ουσιαστική μεταβολή (μόνο 2 λιγότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 93 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη πέμπτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Οι θεραπευμένοι είναι 363 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο. Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η μεγάλη πρόκληση, τώρα, είναι να μπορέσει να ελεγχθεί επαρκώς η κατάσταση των ασθενών σε κατ΄οίκον περιορισμό, για να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν θεραπευθεί, και μόνον στην συνέχεια να ξαναρχίσουν να έχουν επαφές με μέλη της οικογένείας τους.

«Εξαπλάσιος αριθμός νεκρών σε σχέση με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Μιλάνο»

Ο Ντομένικο Αρκούρι, ο οποίος ορίστηκε από την ιταλική κυβέρνηση ειδικός επίτροπος για την διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ότι «στο Μιλάνο και σε όλη την Λομβαρδία, ο κορωνοϊός προκάλεσε εξαπλάσιο αριθμό νεκρών, απ΄ότι ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, με τους βομβαρδισμούς, στον άμαχο πληθυσμό.  «Τους τελευταίους δυο μήνες πέθαναν 11.851 άνθρωποι, πριν οκτώ δεκαετίες, είχαμε δυο χιλιάδες θύματα», είπε χαρακτηριστικά.  «Οφείλουμε όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά και να έχουμε επίγνωση ότι ζούμε μια μεγάλη τραγωδία, την οποία δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας», πρόσθεσε.

«Χωρίς την αναγκαία ασφάλεια, η προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης θα ακυρωθεί εν ριπή οφθαλμού», τόνισε ο Ιταλός επίτροπος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με τον οποίο «απαγορεύεται κάθε είδος αυτοσχεδιασμού, διότι πρέπει να προστατευθεί η υγεία όσων περισσότερων πολιτών γίνεται», σημείωσε.  Όσο για την ηλεκτρονική εφαρμογή που αναμένεται να ελέγχει τις μετακινήσεις των θετικών στον ιό πολιτών, ο Ντομένικο Αρκούρι ολοκλήρωσε ότι θα αρχίσει σύντομα η πειραματική εφαρμογή σε ορισμένες περιοχές της Ιταλίας και αμέσως μετά οι αρχές θα προσπαθήσουν να διαδώσουν την χρήση της σε όλη την χώρα».

Δείτε ακόμη

Στο στόχαστρο όλο και περισσότερων χωρών η Κίνα – Η Αυστραλία ζητά εξηγήσεις

Κρύβει στοιχεία η Κίνα; Μετά τον Τραμπ, Γαλλία και Αγγλία ζητούν εξηγήσεις

Δραματικός ο απολογισμός στις ΗΠΑ – Ο Τραμπ προειδοποιεί την Κίνα

Κοσμοσυρροή στις εκκλησίες της Βουλγαρίας – Αψήφησαν τα μέτρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις