Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άρση μέτρων Ιταλία: Ο Κόντε με ανάρτηση στο Fb προανήγγειλε το “comeback”
ΚΟΣΜΟΣ

Άρση μέτρων Ιταλία: Ο Κόντε με ανάρτηση στο Fb προανήγγειλε το “comeback”

Άρση μέτρων Ιταλία: Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά με τους επιστήμονες και τους ειδικούς.

Άρση μέτρων Ιταλία: Η Ιταλία θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για το σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά με τους επιστήμονες και τους ειδικούς για το καλύτερο και το αποτελεσματικότερο πρόγραμμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων και πρόσθεσε πως τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα αρθούν από τις 4 Μαΐου.

«Μακάρι να μπορούσα να πω: ας ανοίξουμε ξανά τα πάντα. Αμέσως. Ξεκινάμε από αύριο το πρωί. Αλλά μια τέτοια απόφαση θα ήταν ανεύθυνη. Θα έκανε την καμπύλη μετάδοσης να ανέβει ανεξέλεγκτα και θα ακύρωνε όλες τις προσπάθειες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Πρέπει να δράσουμε βάσει ενός εθνικού σχεδίου (επανέναρξης), το οποίο ωστόσο να λαμβάνει υπόψη τις εδαφικές ιδιαιτερότητες». Να σημειωθεί πως η Ιταλία είναι η χειρότερο πληγείσα χώρα της Ευρώπης από τον κορωνοϊό, με τον αριθμό των θυμάτων να σημειώνει ωστόσο, ελαφρά μείωση τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο και πάλι ο αριθμός των νεκρών φτάνει στους 24.114 ενώ τα θετικά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 178.000.

Δείτε ακόμη

Γυναίκα 106 ετών στη Σλοβενία κέρδισε τη μάχη με τον ιό!
Ο 99χρονος “λοχαγός Τομ” θα εγκαινιάσει νοσοκομείο
1.443 νεκροί σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ -Μείωση του ημερήσιου αριθμού θανάτων
Νέο “μαύρο” ρεκόρ στην Τουρκία – Ο Ερντογάν ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα
Υπέροχες! Αγώνας τένις από ταράτσα σε ταράτσα στην Ιταλία
Ένας υπέροχος γυμναστής στην Ισπανία, κάνει τους γείτονες σε καραντίνα να… μένουν fit!
Ο ταξιτζής που συγκίνησε την Ιταλία και η μεγάλη έκπληξη των γιατρών (vid)
Δάκρυα χαράς – Έκλεισε ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Μιλάνου (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις