Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθάρισμα πληκτρολογίου: Πώς να απολυμάνετε σωστά τον εξοπλισμό του υπολογιστή
PLUS

Καθάρισμα πληκτρολογίου: Πώς να απολυμάνετε σωστά τον εξοπλισμό του υπολογιστή

Καθάρισμα πληκτρολογίου: Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα λεπτό, στρογγυλό στόμιο το οποίο να είναι σε θέση να περιβάλλει ένα ή και περισσότερα πλήκτρα.

Καθάρισμα πληκτρολογίου: Ένα μηχανικό πληκτρολόγιο, μπορεί να αποτελέσει μία από τις πλέον σημαντικές επενδύσεις κάθε ανθρώπου. Αν θες βέβαια το πληκτρολόγιό σου να σου κρατήσει συντροφιά για όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε θα πρέπει να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου. Ο καθαρισμός ενός μηχανικού πληκτρολογίου είναι αρκετά εύκολη υπόθεση, φτάνει να γίνεται τακτικά και με πρόγραμμα. Πριν κάνεις οτιδήποτε, αποσύνδεσε το μηχανικό σου πληκτρολόγιο από τον υπολογιστή. Σε πρώτη φάση μπορείς να ρουφήξεις ψίχουλα, σκόνες και λοιπή βρωμιά με μία ηλεκτρική αντιστατική σκούπα ή σκουπάκι.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα λεπτό, στρογγυλό στόμιο το οποίο να είναι σε θέση να περιβάλλει ένα ή και περισσότερα πλήκτρα. Πίεσέ τα προς τα κάτω, επιτρέποντας στο σκουπάκι να απορροφήσει οτιδήποτε βρίσκεται ανάμεσα ή και από κάτω τους, στη βάση του πληκτρολογίου. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανάκι το οποίο όμως έχεις στύψει πάρα πολύ καλά, μπορείς να σκουπίσεις την επιφάνεια των πλήκτρων και του πληκτρολογίου, προκειμένου να καθαρίσουν από λεκέδες και δαχτυλιές. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τις σκουπίσεις με ένα στεγνό πανάκι, προκειμένου να μη μείνει επάνω τους νερό ή υγρασία.

Τι δεν πρέπει να κάνεις

Απόφυγε το χαρτί κουζίνας και τα χαρτομάντιλα, καθώς αφήνουν μικρά υπολείμματα. Η ανάγκη καθαρισμού του μηχανικού σου πληκτρολογίου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση που του κάνεις και τον χώρο στον οποίο βρίσκεται. Απόφευγε να τρως μπροστά από τον υπολογιστή, αφού είναι δεδομένο πως μέρος των ψίχουλων θα καταλήξει στο πληκτρολόγιό σου.

Σε περίπτωση δε που έχεις υγρά στο γραφείο σου, καλό θα ήταν να τα τοποθετείς όσο πιο μακριά του –τα πληκτρολόγια δεν τα πάνε καθόλου καλά μαζί τους. Αν ο χώρος σου διαθέτει μοκέτα ή χαλί, τότε μοιραία θα υπάρχει περισσότερη σκόνη, επιβαρύνοντας έτσι μεταξύ άλλων και το πληκτρολόγιο.

Δείτε ακόμα

Εσύ ανήκεις στο 5% που το βρήκε; Ένα δύσκολο κουίζ για να τεστάρεις τον εαυτό σου

Σωστή απολύμανση κινητού: Ειδικοί μάς ενημερώνουν πόσο ζουν τα μικρόβια στις συσκευές

Covid – 19: Η ιδανική ώρα που πρέπει να γυμναζόμαστε για την «θωράκιση» του οργανισμού

Στρες & άγχος: Οι 5 τροφές που μπορούν να μας χαλαρώσουν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις