Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πρόσωπο – κορονοϊός: Πώς να το καθαρίσετε σωστά διώχνοντας τα μικρόβια
PLUS

Πρόσωπο – κορονοϊός: Πώς να το καθαρίσετε σωστά διώχνοντας τα μικρόβια

Πρόσωπο - κορονοϊός: Ο καθαρισμός προσώπου απευθύνεται εξίσου σε άνδρες και σε γυναίκες.

Πρόσωπο – κορονοϊός: Ο καθαρισμός προσώπου είναι το πρώτο βήμα φροντίδας της επιδερμίδας μας και η βάση της ομορφιάς του δέρματος. Είναι η μοναδική θεραπεία που αποδεσμεύει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει τελείως τους πόρους από το περιττό σμήγμα και τα μαύρα στίγματα, καθώς επίσης αποτελεί και την «ασπίδα» που χρειαζόμαστε απέναντι στον κορονοϊό. Ο καθαρισμός προσώπου απευθύνεται εξίσου σε άνδρες και σε γυναίκες γιατί η έκκριση σμήγματος και οι εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την υγιή εικόνα του δέρματος , αφορούν και στα δύο φύλα, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί από την εφηβική ηλικία.

Βασική προϋπόθεση για τον σωστό καθαρισμό είναι η επιλογή των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσουμε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του τύπου της επιδερμίδας μας (ξηρή, λιπαρή, μικτή). Η επιλογή του cleanser πρέπει να γίνεται με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου και με την προϋπόθεση ότι αφαιρεί ρύπους, μικρόβια και την περίσσεια λιπαρότητα. Δεν πρέπει να αφαιρεί μαζί και τα υγιή λιπίδια ή τους φυσικούς υγραντικούς παράγοντες της επιδερμίδας, γιατί τότε θα αφήσει το δέρμα ξηρό. Πριν προχωρήσεις στην εφαρμογή, πλένεις τα χέρια σου, ώστε να μην μεταφέρεις επιπλέον ρύπους και μικρόβια. Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι και να έχεις σαν κανόνα όταν ασχολείσαι με την επιδερμίδα του προσώπου σου, είναι ότι όλα γίνονται με μικρές, αργές κυκλικές κινήσεις των δακτύλων.

Αρχές και χαλαρωτικές κινήσεις

Ξεκινάμε από την περιοχή των ματιών. Αν το καθαριστικό προσώπου που έχεις επιλέξει αναγράφει στη συσκευασία του ότι είναι κατάλληλο και για την περιοχή των ματιών, τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις Σε διαφορετική περίπτωση καλό είναι να προτιμήσεις κάποιο ειδικό προϊόν για τον καθαρισμό των ματιών. Η χρήση οποιουδήποτε άλλου καθαριστικού που περιέχει σαπούνι, μπορεί να ερεθίσει τα μάτια ή ακόμα να προκαλέσει ξηρότητα. Προχωρώντας στο υπόλοιπο πρόσωπο, απλώνεις το καθαριστικό που έχεις επιλέξει ξεκινώντας από την περιοχή του ντεκολτέ προς το λαιμό. Να θυμάσαι πως πρέπει να απολαμβάνεις τη διαδικασία, οπότε οι κινήσεις σου πρέπει να είναι αργές και χαλαρωτικές.

Καθώς περνάς στο πηγούνι, οι κινήσεις γίνονται με τροχιά προς τα έξω, προς τα αυτιά, έως ότου φτάσεις πίσω από τους λοβούς. Συνέχισε στην περιοχή των ζυγωματικών μέχρι μπροστά από τα αυτιά. Με τους δείκτες των χεριών και με αργές κυκλικές κινήσεις συνεχίζεις στα πλαϊνά της μύτης και κάτω από τα ρουθούνια. Τέλος, στο μέτωπο με φορά προς τους κροτάφους για το τελικό βήμα.  Ξεπλένεις πάντα με χλιαρό ή κρύο νερό -όχι καυτό-, καθώς έτσι μπορεί να αφαιρεθούν τα υγιή λιπίδια της επιδερμίδας. Στεγνώνεις ταμπονάροντας -και όχι τρίβοντας- με μια καθαρή πετσέτα.

Δείτε ακόμα

Τα tips για να είστε σίγουροι ότι απολυμάνατε σωστά κινητά και tablets!

Εξαφανίστε τα άλατα του βραστήρα με ένα…. κοχύλι!

Covid – 19: Πόσο ζει ο ιός σε μάσκες και χαρτονομίσματα

Το ευεργετικό φρούτο που αποτελεί «ασπίδα» της καρδιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις