Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθάρισμα κινητού – κορωνοϊός: Πώς να απολυμάνετε σωστά τις οθόνες και τις θήκες
PLUS

Καθάρισμα κινητού – κορωνοϊός: Πώς να απολυμάνετε σωστά τις οθόνες και τις θήκες

Καθάρισμα κινητού - κορωνοϊός: Καλό είναι να φροντίζουμε όλοι να τις κρατάμε καθαρές, καθώς έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Καθάρισμα κινητού – κορωνοϊός: Σύμφωνα με έρευνα, η πλειοψηφία των χρηστών κινητής τηλεφωνίας αγγίζει το κινητό 2,617 φορές, ενώ ένας χρήστης που κάνει έντονη και βαριά χρήση το αγγίζει έως 5,427 φορές την ημέρα. Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να παραμείνει για πολύ πάνω σε επιφάνειες όπως η οθόνη του κινητού, καλό είναι να φροντίζουμε όλοι να τις κρατάμε καθαρές, καθώς έρχονται σε επαφή με τα χέρια και το πρόσωπο μας και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

«Καλό θα ήταν οποιαδήποτε προσωπική ηλεκτρονική φορητή συσκευή μας να παραμένει κοντά μας να μην αλλάζεται ή να δίνεται σε άλλους χρήστες», εξήγησε ο καρδιολόγος/γιατρός εργασίας κος Ιωάννης Γκαμάζ σχετικά με τον κίνδυνο του κορονοϊού.

Καθάρισμα συσκευής

1. Καθαρίζουμε σωστά και με υπομονή ακόμα και τα ακουστικά μας

2. Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό οθόνης που ΔΕΝ ψεκάζεται απευθείας πάνω στην επιφάνεια, αλλά πρώτα σε μια πετσέτα χαρτιού ή σε κάποια πολύ απαλή καθαριστική επιφάνεια.

3. Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα, καθώς το υγρό μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία αν εισέλθει στον εξοπλισμό.

Καθάρισμα θήκης 

1. O καθαρισμός για τις θήκες μπορεί να γίνει με κανονικά οικιακά καθαριστικά.

2. Η θήκη θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από την συσκευή.

3. Bεβαιωθείτε ότι η θήκη είναι στεγνή πριν την τοποθετήσετε ξανά στη συσκευή σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις