Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μένουμε σπίτι: «Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ»
ΕΛΛΑΔΑ

Μένουμε σπίτι: «Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ»

Μένουμε σπίτι: Στο ευρηματικό βίντεο παρουσιάζονται μια σειρά επαγγελματίες, που δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους

Μένουμε σπίτι: «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές». Με αυτόν τον ευρηματικό τίτλο η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας υλοποιεί την ενημερωτική της καμπάνια, στο πλαίσιο, όπως αναφέρεται, του συντονιστικού της ρόλου. Η νέα αυτή προσπάθεια εντάσσεται στη συνολική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» που πραγματοποιείται με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον νέο ιό. Το νέο μήνυμα των συντονιστών των υπηρεσιών που μάχονται για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα ο εφιάλτης, περιλαμβάνεται σε ένα συγκινητικό βίντεο με μουσική υπόκρουση το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ», από τη συλλογή του «Το περιβόλι του Τρελού».

Το ευφυές, ομολογουμένως, στα μάτια και στ’ αυτιά του απλού ανθρώπου, που βιώνει το πρόβλημα,  τηλεοπτικό μήνυμα της πολιτικής Προστασίας, στοχεύει στο θυμικό αυτού που θα το δει για να πειστεί να μείνει σπίτι, βλέποντας μια σειρά επαγγελματίες της πρώτης γραμμής που παρουσιάζονται, οι οποίοι δεν μπορούν εκ των πραγμάτων, να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους ούτε στιγμή.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Μένουμε σπίτι: Οι επαγγελματίες της πρώτης γραμμής και του δρόμου

Και είναι αυτοί βέβαια γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε Σούπερ Μάρκετ, σε φαρμακεία, παιδιά που κάνουν ντελίβερι, τους ήρωες των υπηρεσιών καθαριότητας που δουλεύουν στο δρόμο, τους δασκάλους που προσπαθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στα παιδιά με τηλεμαθήματα, τους χιλιάδες εθελοντές που δίνουν την ζωή και την ψυχή τους για το σύνολο, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που αγωνιά για τη δουλειά του αλλά κάνει το σωστό πειθαρχώντας στους επιστήμονες για να σωθεί το  υπέρτατο, η ζωή. Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους, η Πολιτική Προστασία αναφέρει ότι το μήνυμα  «αναδεικνύει την προσφορά όλων όσοι εργάζονται με περισσή αυταπάρνηση για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και να φροντίζουν για την προστασία εκείνων που μένουν στο σπίτι – που και αυτοί με την σειρά τους επιδεικνύουν επιμονή και υπομονή».

Η δήλωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι: «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές! Το νέο μας βίντεο για όλους τους περήφανους Έλληνες που προσπαθούν με συνέπεια! Η πρωτόγνωρη περίοδος που διανύουμε έχει ένα ρόλο για όλους μας. Ένα ρόλο που αν παίξουμε όπως πρέπει, με ευαισθησία, αλλά και με δύναμη, θα μας οδηγήσει στο τέλος αυτού του δύσκολου δρόμου.

Στην πατρίδα μας, εμείς οι Έλληνες με τη στάση μας, γινόμαστε παράδειγμα για όλο τον κόσμο, σε μια συγκυρία που δυστυχώς παραδοσιακές δυνάμεις του πλανήτη έδειξαν ανέτοιμες για μία τέτοια δοκιμασία.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους

Και αυτό θέλει να αναδείξει με την καμπάνια της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μία αποτύπωση της πραγματικότητας, και ταυτόχρονα ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους μας που στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε την πανδημία. Με σύνεση και σοβαρότητα, με αυταπάρνηση και γενναιότητα, κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει. Μέσα στο σπίτι οι περισσότεροι, εκεί έξω, όπου χρειαζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι. Κυρίως, είναι μία καμπάνια που δείχνει ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Και αν συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό, δεν θα αργήσει η μέρα, που θα βγούμε από αυτή τη μεγάλη δυσκολία, και θα βγούμε νικητές!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ποιος αφορά το πρόστιμο των 300 ευρώ – Κίνδυνος αποκλεισμού στο χωριό

Λιγότεροι νεκροί λόγω κορονοϊού στην άσφαλτο της Αττικής τον Μάρτιο

Κατάσχεση διαλυτικών που διαφημίζονταν ως αντισηπτικά σε επιχείρηση του ΣΔΟΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις