Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαία: Λιγότερο άσκοπο αίμα στην άσφαλτο τον Μάρτιο
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία: Λιγότερο άσκοπο αίμα στην άσφαλτο τον Μάρτιο

Τροχαία: Έστω και με λιγότερα οχήματα στους δρόμους, οι αιτίες που προκαλούν την τραγωδία παραμένουν οι ίδιες.

Τροχαία: Ο περιορισμός της κυκλοφορίας για τη μη διάδοση του κορονοϊού, τα λιγότερα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους λόγω των μέτρων και η παρουσία με εμφανή αστυνόμευση της τροχαίας και άλλων υπηρεσιών στην άσφαλτο, είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν, αλλά όχι να εκμηδενιστούν, οι τραγωδίες με τα δυστυχήματα. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε η Τροχαία για το αίμα, που έτρεξε άσκοπα στους δρόμους, έστω και στις ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού της κίνησης, που έχει επιβάλει η πανδημία. Αλλά από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι αμετανόητοι οδηγοί επιμένουν και σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες της διαρκούς απειλής της πανδημίας, να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στη σύγκριση που έκανε το alphafreepress.gr, με τα αποτελέσματα του Μαρτίου 2019, στο ίδιο, πεδίο, προκύπτει ότι αυτόν τον Μάρτιο είχαμε οκτώ λιγότερους νεκρούς, τρεις λιγότερους βαριά τραυματίες και 211 λιγότερους ελαφρά τραυματίες. Κατά το μήνα Μάρτιο 2020 , λοιπόν, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν 293 τροχαία ατυχήματα με 334 παθόντες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τροχαία: Αναλυτικά τα συμβάντα στην Αττική

  • 7 θανατηφόρα με 7 νεκρούς,
  • 10 σοβαρά με 11 σοβαρά τραυματίες,
  • 275 ελαφρά με 316 ελαφρά τραυματίες.

Τα αίτια της τραγωδίας

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών, αναφέρει η Αστυνομία, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους. Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 12.475 παραβάσεις, από τις οποίες 356 σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 288 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 37 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 634 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 138 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 288 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 244 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 250 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Τον Μάρτιο του 2019

Κατά το μήνα Μάρτιο 2019, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν 460 τροχαία ατυχήματα με 556 παθόντες και ειδικότερα 15 θανατηφόρα με 15 νεκρούς, 13 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες, 432 ελαφρά με 527 ελαφρά τραυματίες.

Πανομοιότυπες οι αιτίες

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών-πανομοιότυπες οι αιτίες και πέρισυ- ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Χιλιάδες παραβάσεις

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφάρμοζε και πέρυσι η Τροχαία Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 17.299 παραβάσεις, από τις οποίες 594 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ιδού ενδεικτικά τα λάθη των οδηγών

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν το Μάρτιο 2019:

  • 618 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 54 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
  • 335 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
  • 234 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 380 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 566 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 751 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατάσχεση διαλυτικών που διαφημίζονταν ως αντισηπτικά σε επιχείρηση του ΣΔΟΕ

Drones, κιάλια νυχτερινής όρασης και τσουχτερά πρόστιμα ενόψει Πάσχα

Τα πολύ χαρούμενα νέα: Πόσοι στην Ελλάδα βγήκαν από τις ΜΕΘ, πόσοι επέστρεψαν σπίτια τους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις