Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμο – Πάσχα: Ποιοι θα πληρώνουν 300 ευρώ, πότε μπορεί κάποιος να αποκλειστεί
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο – Πάσχα: Ποιοι θα πληρώνουν 300 ευρώ, πότε μπορεί κάποιος να αποκλειστεί

Πρόστιμο - Πάσχα: Υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί κάποιος να πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Πρόστιμο – Πάσχα: Πρόστιμα τριακοσίων ευρώ με ταυτόχρονη αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας για εξήντα ημέρες και… επιστροφή στο σπίτι, είναι αυτά που περιμένουν στην …άκρη του δρόμου, όσους παραβιάσουν τη βασική απόφαση της πολιτείας να μην ταξιδέψουν τις ημέρες του Πάσχα στην Περιφέρεια για να μην μεταφέρουν, τυχόν, εκεί τον ιό του κορονοϊού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις πλάγιες μεθόδους κάποιων έως και να αλλάξουν μέσω δηλώσεων λογιστών ή του Taxis, τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας για να ταξιδέψουν νόμιμα στο χωριό (!), η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα με τσουχτερό πρόστιμο και ακινητοποίηση οχημάτων για τους παραβάτες. “Για όλο το προβλεπόμενο διάστημα”, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, “σε περίπτωση, που κριθεί από τα όργανα ελέγχου, ότι η προσπάθεια υπεραστικής, δηλαδή εκτός Νομού κατοικίας μετακίνηση, γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή προς εξοχικές κατοικίες, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες των παραβατών για 60 ημέρες και το όχημα θα επιστρέφει πίσω από όπου ξεκίνησε.

Όσοι φαντάζονται ότι θα φορτώσουν τα αυτοκίνητά τους και θα εξαντλήσουν την ευρηματικότητά τους σε πιθανές διαδρομές, για να μετακινηθούν εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους προς τα εξοχικά τους, καλό είναι να το ξανασκεφτούν. Τριακόσια ευρώ θα είναι το πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων και, το βασικότερο, επιστροφή στη βάση”, κατέληξε ως προς αυτό.

Μπλόκα σε Εθνικές και παράδρομους, πορθμεία

Ήδη, η Αστυνομία, που καλείται να υλοποιεί τις αποφάσεις των υπευθύνων για την αποφυγή διάδοσης του εφιάλτη ιού, από τις 6 χθες το απόγευμα, σε όλες τις διαδρομές, που αφορούν σε Εθνικές Οδούς και τους παράδρομους, σε Εθνικούς Περιφερειακούς δρόμους, εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση. Αντίστοιχα, το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Απαγορεύεται η επιστροφή

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα ΚΤΕΛ της χώρας, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη, βάσει της Ε1 δήλωσής τους, μόνιμης κατοικίας τους και χωρίς δυνατότητα επιστροφής, μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων, όποτε και αν αυτά τερματιστούν.

Πάνω σ’ αυτό το θέμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς  έκανε σοβαρές για τους τυχόν παραβάτες, επισημάνσεις:

“Όσοι εργαζόμενοι στα αστικά κέντρα, παραδείγματος χάριν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, έχουν μόνιμη κατοικία εκτός, δηλαδή σε άλλους Νομούς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάνοντας χρήση της αδείας τους και μετακινούμενοι προς τη μόνιμη κατοικία τους, δηλαδή στα χωριά τους, για τις ημέρες του Πάσχα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιστροφής στην εργασία τους μιας και η βεβαίωση εργοδότη, αφορά αποκλειστικά και μόνο την κίνηση εντός Νομού εργασίας και μόνο για τις ώρες εργασίας.

Άρα να γνωρίζουν όσοι επιλέξουν να φύγουν, ότι με δική τους ευθύνη θα παραμένουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους. Τους παρακαλώ να το σκεφτούν ξανά και να παραμείνουν μαζί μας. Να μη ρισκάρουν τόσο τη μεταφορά του ιού, όσο και τον αποκλεισμό τους από την εργασία”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις